Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Кога ще започнем да решаваме проблемите ?
Модератор: sapuna
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Защото се натрупаха доста.
На мен лично такива репортажи не ми се четат.:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... =a#p334446
Крайно време в сайта да се направи опция за да могат да се качват снимки и да се оразмеряват по даден размер.
ВЛизал съм в десетки форуми ,които си имат готова опция за това и мисля ,че някой кадърен администратор или модератор може да го направи.
Дайте наистина да направим нещо ,ако можем защото проблемите по сайта станаха доста ,а освен празни обещания май нищо не се прави.
Знам ,че в форума има доста кадърни момчета с компютърно образование ,които могат да помогнат.И на десетките модератори нека бъдат така добри да дадат възможност и на младите да се изявят.
Нека да се направи една анкета допитване в форума дали има някой , който може да оправи даден проблем за да започне наистина да се работи за добрия облик на форума.Има проблеми които си стоят с години и не правим нищо за да се оправят,понеже или не знаем как или не искаме да си признаем ,че не можем.
Така че нека дадем възможност ,на който може да помогне:
Това е моята идея.
Защото се натрупаха доста.
На мен лично такива репортажи не ми се четат.:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... =a#p334446
Крайно време в сайта да се направи опция за да могат да се качват снимки и да се оразмеряват по даден размер.
ВЛизал съм в десетки форуми ,които си имат готова опция за това и мисля ,че някой кадърен администратор или модератор може да го направи.
Дайте наистина да направим нещо ,ако можем защото проблемите по сайта станаха доста ,а освен празни обещания май нищо не се прави.
Знам ,че в форума има доста кадърни момчета с компютърно образование ,които могат да помогнат.И на десетките модератори нека бъдат така добри да дадат възможност и на младите да се изявят.
Нека да се направи една анкета допитване в форума дали има някой , който може да оправи даден проблем за да започне наистина да се работи за добрия облик на форума.Има проблеми които си стоят с години и не правим нищо за да се оправят,понеже или не знаем как или не искаме да си признаем ,че не можем.
Така че нека дадем възможност ,на който може да помогне:
Това е моята идея.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Кога ще започнем да решаваме проблемите ?
Аз ве подкрепам штото знам че момчетата не влизат за први пат в форум и не качват за прв пат снимки
Знам че са на иасно,и на последак нали имаш опциа да видиш какво си направил преди да испратиш

Знам че са на иасно,и на последак нали имаш опциа да видиш какво си направил преди да испратиш

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Pr0FisheR
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Хора, аз лично съм администратор на един форум за тенис. За 10 минутки работа е и е съвсем лесно и няма никакви си опции. Потребителите да си качват колкото си искат ОГРОМНИ снимки... Форумът самостоятелно си ги оразмерява до един много приличен размер. Ето пример
Тук първата снимка е с размер, по-голям от позволените размери от администратора. Следователно, форумът сам си я оразмерява. И като се цъкне на снимката може да си я приближиш
Ако barutchiata има желание, нека да ми пише ЛС или аз ще го питам, да му кажа. За 10 минути работа е
Тук първата снимка е с размер, по-голям от позволените размери от администратора. Следователно, форумът сам си я оразмерява. И като се цъкне на снимката може да си я приближиш

Ако barutchiata има желание, нека да ми пише ЛС или аз ще го питам, да му кажа. За 10 минути работа е

- barutchiata ©
- Администратор
Аз нямам пълен достъп в сайта, имам права в админ панела на форума.Например в галерията не мога да пипам, и аз немога да качвам снимки там в момента.Казал съм на Фиксера за проблема откакто съществува и му напомням през 5 дена, обаче както всички виждат нещата още не са оправени.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кхъмммммммм , едно просто решение докато чакаме Фиксо да оправи форума - инсталваме си ИЕ6 като некъф допълнителен браузер и с него увнаместо мозили , опери , ИЕ7 или ИЕ8 си влизаме в Нариба и нанай си проблеми с ресайза на снимките или нещо от сорта ! Другите браузери си ги оставяме за други места или просто копваме УРЛто на дадена снимка и го пействаме в отделен прозорец та да си я гуеаме как требва ! Тва докато чакаме ремонта 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги не е трудно. Малко мислене и малко работа. Качваш в снимка бг , среден размер , Img ,среден размер и готово. Не е трудно , само малко повече работа .............
става 

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето точно такива мнения като на Profisher очаквах да видя.
Знам,че има доста кадърни момчета като него и могат да помогнат за доразвитието на сайта.
Толкова много полезни екстри и неща могат да се допулнят,за да не се мъчим всеки път с снимки ,адреси и т.н.
Знам ,че и МАрко е прав ,но все пак това е форум за рибари а не за компютърни специалисти.
Това че повечето потребители станахме и специалисти ,заради проблемите в форума е отделен въпрос.
Разбирам и Барутчията ,че няма пълни права върху сайта,май трябва да хванем Фиксера и да го напием здраво някой път за да издаде функциите на някой,който има има възможност да влиза често в форума.
Знам ,че сайта си е негов и той решава ,какво ще става в неговия си форум ,но все пак ние трябва да бъдем движещата сила за подобрения в сайта.
Тъкмо ние потребителите направихме този сайт четен и търсен и колкото и да нямаме никакви права над него аз специално си го чувствам толкова мой и скъп ,че когато не можехме да влизаме 2-3 дена имах чувството ,че съм загубил нещо лично и свое.
Надявам се ,че и при доста други колеги е така.

Знам,че има доста кадърни момчета като него и могат да помогнат за доразвитието на сайта.
Толкова много полезни екстри и неща могат да се допулнят,за да не се мъчим всеки път с снимки ,адреси и т.н.
Знам ,че и МАрко е прав ,но все пак това е форум за рибари а не за компютърни специалисти.
Това че повечето потребители станахме и специалисти ,заради проблемите в форума е отделен въпрос.

Разбирам и Барутчията ,че няма пълни права върху сайта,май трябва да хванем Фиксера и да го напием здраво някой път за да издаде функциите на някой,който има има възможност да влиза често в форума.
Знам ,че сайта си е негов и той решава ,какво ще става в неговия си форум ,но все пак ние трябва да бъдем движещата сила за подобрения в сайта.
Тъкмо ние потребителите направихме този сайт четен и търсен и колкото и да нямаме никакви права над него аз специално си го чувствам толкова мой и скъп ,че когато не можехме да влизаме 2-3 дена имах чувството ,че съм загубил нещо лично и свое.
Надявам се ,че и при доста други колеги е така.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- barutchiata ©
- Администратор
Вчера в желанието си да направя някой полезни неща за форума прецаках началната страница и зачезнаха някой нещица.Обадих се на Фиксер!!!Исках да направя снимките да се оразмеряват автоматично, ама явно съм далеч от програмирането

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Точно от това се опасявах.
Не се притеснявай винаги ще се намери някой да оправи проблема.Важното е да се пипа от хора доказали се и които разбират.И аз в желанието си да подобря някои неща по моя компютър доста често прецаквам нещата.При тебе проблема е голямата отговорност.Извинявам се ако с моето желание съм те подтихнал към това .Точно за това ми баха и следните думи.
Защото го има и обратното ,че несигурността или незнанието да оправим проблема не трябва да означава ,че трябва да го оставим да се оправи от само себе си.
Евала на Барута за признанието си ,че в желанието си да помогне е прецакал нещата.
Не това беше моята идея .
Виждам ,че имате модераторски форум .Съберете се там умните глави и при наличие на човек който е сигурен в това което прави ,тогава да се вземе решение да се оправят .
А за в случая мисля ,че Profisher може да помогне.
Не се притеснявай винаги ще се намери някой да оправи проблема.Важното е да се пипа от хора доказали се и които разбират.И аз в желанието си да подобря някои неща по моя компютър доста често прецаквам нещата.При тебе проблема е голямата отговорност.Извинявам се ако с моето желание съм те подтихнал към това .Точно за това ми баха и следните думи.
Но все пак е пак да си кажем нещата "Право куме в очи"d_bozhkov написа: Знам ,че в форума има доста кадърни момчета с компютърно образование ,които могат да помогнат.И на десетките модератори нека бъдат така добри да дадат възможност и на младите да се изявят.
Защото го има и обратното ,че несигурността или незнанието да оправим проблема не трябва да означава ,че трябва да го оставим да се оправи от само себе си.
Евала на Барута за признанието си ,че в желанието си да помогне е прецакал нещата.
Не това беше моята идея .
Виждам ,че имате модераторски форум .Съберете се там умните глави и при наличие на човек който е сигурен в това което прави ,тогава да се вземе решение да се оправят .
А за в случая мисля ,че Profisher може да помогне.

С Office Пакета за 3 сек. се оправят снимките
, иначе не пречи да се направят някои корекции по сайта
...

Туй риболова не е за мен 

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не съм наясно но специално за самооразмеряването на снимките мисля ,че е достатъчно на добавянето на Java Script код от сорта или нещо подобно:
Код за потвърждение: Избери целия код
<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
window.onload = resizeimg;
function resizeimg()
{
if (document.getElementsByTagName)
{
for (i=0; i><document.getElementsByTagName('img').length; i++)
{
im = document.getElementsByTagName('img')[i];
if (im.width > 600)
{
im.style.width = '600px';
eval("pop" + String(i) + " = new Function(\"pop = window.open('" + im.src + " ','fullscale','width=400,height=400,scrollbars=1,resizable=1'); pop.focus();\")");
eval("im.onclick = pop" + String(i) + ";");
if (document.all) im.style.cursor = 'hand';
if (!document.all) im.style.cursor = 'pointer';
im.title = 'Click Here To See Image Full Size ';
}
}
}
}
// ]]>
</script>

- dunedanetz
- научил се да хвърля
Наистина функцията за авто оразмеряване на снимки във форумите е елементарна и изключително използвана. Между другото влизам в едно 15 интернет форума, само в този тази функция не се използва. Съгласете се, че не е много практично, за да пуснеш снимките нормален за гледане размер да ходиш по разни сайтове, да ги намаляваш ръчно, то така ще пишеш тема 1 час
Друг е въпроса, че във толкова популярен форум с много потребители, админа да влиза веднъж на 3 месеца не е на добре. Трябва ако не всекидневна поддръжка, то поне един път в седмицата да се отделя внимание на форума.
Представете си например форума на дата.бг да остане без админи 2 месеца какво мазало ще стане. Тук потребителите не са по-малко отколкото там. 200-300 активно пишешти всеки ден, още толкова само гледащи, но пак използват форума и т.н. Трябва си поддръжка. Това е все едно да оставиш една кола, която се нуждае от ремонт да се дочупва и да не правиш нищо по въпроса.

Представете си например форума на дата.бг да остане без админи 2 месеца какво мазало ще стане. Тук потребителите не са по-малко отколкото там. 200-300 активно пишешти всеки ден, още толкова само гледащи, но пак използват форума и т.н. Трябва си поддръжка. Това е все едно да оставиш една кола, която се нуждае от ремонт да се дочупва и да не правиш нищо по въпроса.

Туй риболова не е за мен 

-
- и господ не е толокова добър
Аз защо нямам проблеми с размерите на снимките-ами още във фотоапарата съм си ги оправил.Ние искаме все някой друг да ни свърши работата.Да плачем,да мрънкаме,но същевремнно нищо не правим за околните 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.