Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз.Круша до Пода СПЕШНО
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: яз.Круша до Пода СПЕШНО
Здравейте на всички колеги писали по темата за яз.Круша(пода)! Незнам колко често посещавате водоемите и колко често ловите шаран въобще, но трябва да имате в предвид, че шарана и всички мирни риби като цяло се активизирват при по-високи температури на водата. Също така трява да се има в предвид, че през все още студените пролени месеци шарана и амура( до 2-3 кг.), предпочитат местните деликатеси
, като най-предпочитан е торния червей и специално за пода жива рибка, която големите шарани ( те найстина съществуват там!!!) обожават
! Царевицата, кюспето и протейновите топчете (по-рядко предпочитани от рибите там), се предпочитат от рибите през по топлите месеци, тоест след средата - края на май месец.
Относно поддръжката на водоема трябва да отбележа, че е много добра. Единствено ме дразни факта, че не са сложили кошове за боклук по дигите за ловене, и ако сте "чист" риболовец трябва да мукнете боклука си чак до мястото за отчитане не улова. Но така като гледам тези риболовци са малко, защото има доска свинщина по водоема. А сега това което интересува всички: РИБА ТАМ ИМА!!! стига да знаете как да я хванете
. Водоема се зарибява ежеседмично, дори мисля, че почти всеки ден се пускат по 30 - 40 риби от порядъка на 600-800 грама. Аз лично сам свидетел на 17.04.2009г.(петък) в язовира бяха пуснати 20 шарана по над 5 килограма(рибата беше преместена от забранения водоем, който е зад едната разрешена за риболов дига), а на 24.04.2009г. (петък) бяха пуснати около 40 бели амурчета(600-800г).
Таксата е 10лв, това вече го знаете, но ако имаш билет таксата е 5лв. Рибата е 4.80лв/кг, като таранките НЕ се плащат. Плаща се само шаран, амур и толстолоп.
Не забравяите захранката е от изключително значение, без нея сте загубени! Не мога да се сетя първия петък, в който посетих язовира, каква захранка използвах, тоест на коя фирма, но беше много ползотворна(ако някой го интересува ще проверя). Спомням си, че беше едра за да избегна дребните рибки, но уви това не стана, но и не ми попречи! Другото което ми сварши добра работа бе накисната стара царевица, която спаси положението при първото ми посещение.
В заключение на всичко до тук кажа резултатите от двата ми излета, а те са:
На 17.04.2009г. - един шаран 920г хванат на плувка на царевица+бял червей, както и едно 600 грамово шаране, и 2 изтарвани от същия порядък. Таранки и дребни шаранета по 100г да ти писне да вади6
убих ги
. На дъното заложих на царевицата и бял червей, защото забравих да взема торен
и резултата беше, както може да очаквате нулев! Така за мен толкова, обаче какво направи колегата до мен
. Неговия шаран беше 5кг(който не вярва като отиде в книгата за посещения пише всичко).
На 24.04.2009г. - два шарана по 1.310кг и един 1кг, уловени съотверно на торен червей и царевица с аромат на вердевас. Имах и 3 каръшки изпулнения при засичането на още 3 риби ми се скъса месината мамка му
. Колегите около мен бяха със същия резултат. И това е от сутринта до обяд!!! следобед нищо не удари защото излезе много кофти вятар!
Та не губете надежда за добри излети край Варна има каде да се отиде!
Ето и малко снимки на две шаранчета.
Наслука на Всички!!!

Относно поддръжката на водоема трябва да отбележа, че е много добра. Единствено ме дразни факта, че не са сложили кошове за боклук по дигите за ловене, и ако сте "чист" риболовец трябва да мукнете боклука си чак до мястото за отчитане не улова. Но така като гледам тези риболовци са малко, защото има доска свинщина по водоема. А сега това което интересува всички: РИБА ТАМ ИМА!!! стига да знаете как да я хванете

Таксата е 10лв, това вече го знаете, но ако имаш билет таксата е 5лв. Рибата е 4.80лв/кг, като таранките НЕ се плащат. Плаща се само шаран, амур и толстолоп.
Не забравяите захранката е от изключително значение, без нея сте загубени! Не мога да се сетя първия петък, в който посетих язовира, каква захранка използвах, тоест на коя фирма, но беше много ползотворна(ако някой го интересува ще проверя). Спомням си, че беше едра за да избегна дребните рибки, но уви това не стана, но и не ми попречи! Другото което ми сварши добра работа бе накисната стара царевица, която спаси положението при първото ми посещение.
В заключение на всичко до тук кажа резултатите от двата ми излета, а те са:
На 17.04.2009г. - един шаран 920г хванат на плувка на царевица+бял червей, както и едно 600 грамово шаране, и 2 изтарвани от същия порядък. Таранки и дребни шаранета по 100г да ти писне да вади6

На 24.04.2009г. - два шарана по 1.310кг и един 1кг, уловени съотверно на торен червей и царевица с аромат на вердевас. Имах и 3 каръшки изпулнения при засичането на още 3 риби ми се скъса месината мамка му

Та не губете надежда за добри излети край Варна има каде да се отиде!
Ето и малко снимки на две шаранчета.
Наслука на Всички!!!

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги.къде се намира това язовирче,и ако можете да ми предложите карта до язовира.благодаря превдварително
Сори ама нещо не мога да кача снимките.
Ако ще ти помогне язовира се намира по пътя Варна - Бургас/ местност пода(по пътя има табели) и преди самото заведение има отбивка във дясно. Хващаш нея и след 3-4 км ще видиш язовира
Ако ще ти помогне язовира се намира по пътя Варна - Бургас/ местност пода(по пътя има табели) и преди самото заведение има отбивка във дясно. Хващаш нея и след 3-4 км ще видиш язовира
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Знам го Пода,попринцип.Мерси много за информацията колега.А някой да има информация как е положениети там ,защото смятам да го посетя тея дни.Каква риба излиза и каква е таксата (предполагам 10 лв 3 въдици)

- явор филипов
- научил се да хвърля
Колега"sherlin" не знам от колко време(години)посещаваш този водоем, но разликата от сега и от преди 2-3 години е огромна.Да.Риба все още има, но е мн. рядка.И за посещаван водоем като Пода,30-40 бр. риби на седмица е мн. малко.А и таксата е 5 лева само на членове на ловното.Дори и да имаш билет,както повечето хора от форума,таксата е пак 10 лв.А водоема е наистина добър.
Последно промяна от явор филипов на Пон Апр 27, 2009 6:26 am, променено общо 1 път.
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
За първи път ще го посещавам и ми е интересно дали си заслужава посещението и каква рибка излиза

Що не четеш внимателно бе младеж. Да не би да искаш да те хванат за ръчичка, да ти купят подхранките и да те заведат на язовира, да ти наловят риба и ти пак да попиташ "каква риба има в този язовир".tech-house написа:За първи път ще го посещавам и ми е интересно дали си заслужава посещението и каква рибка излиза
Колега Явор Филипов незнам каква риба точно те интересува в смисал какъв размер, защото на мен ми се стори че има доста риба между 1 и 2 кг по-големите със сигурност са по-рядки. Честно казано не сам ходил от много отдавна там може би 4 години и пак беше сащата работа имаше риба, но беше дребна. Щом от 10 човека на язовира всеки хваща по 2-3 шарана значи не трябва да се оплакваме, защото около Варна освен на пазара никаде другаде няма да хранеш толкова риба(и пак казвам това беше до обяд!!!), а голямата риба е бонус нея трябва да я излъжеш особено на пода където рибите са хващани и пускани обратно!
А за зарибяването малко неточно се изразих. По принцип знам че всеки ден се пускат риби и на седмица се получава 7x30 = 210 риби на седмица ако ти се виждат малко значи си с по - големи амбиции от мен
Ако трябва да направя съпоставка с Венелин където таксата е 15лв, а през забраната имаше едни грозни табели с оферта от 20лв
, който махнаха вече надявам се да са се осъзнали и тва да не важи. Та там ходих 3 пъти тая година и от 20-30 4овека на язовирите имаше само 3 риби извадени и то под килограм. Да когато ходих още беше студено, но не чак толкова, пък и там дъното на водоемите е трагедия и рибата мирише.
Друг язовир, който посетих беше Тръстиково. Там пазача излезе свестен човек и отказа да ми вземе парите защото нямало смисал нищо няма да хванеш ми каза човека, но щели да го зарибяват и няма да бъде забранен до юли месец, което ми прозвуча малко странно но както и да е и там е ташак!
По другите водоеми не сам ходил освен на Манастир, но там няма нищо освен таранки по 100г защото не се стопанисва язовира и е безплатно естествено
.
Имам инфо за Ябълчево(близо до Айтос) един човечец ми го похвали когато бях на пода. Каза, че бил частен гьола и се плащало по 3лв на човек и по 2лв/кг рибата, но не потвърждавам информацията, защото още не сам го проверил лично.
Като цяло в радиус от 100км около Варна няма "идеални" водоеми кадето човек да отиде и да му писне да вади риби. Това е мое мнение ако някой има друга информация нека бъде така добър и да сподели.
Искам да споделя едно лично надблюдение, което е извън темата, но за съжаление е вярно! По-голямата част от риболовците не пазят популацията във водоемите не може да хванеш 20 кг риба и да си я прибереш всичката това е меко казано касапско! Нали пак ще отидеш там да ловиш, нали пак ще искаш да хванеш 20кила риба... е как да стане като ако 10 човека приберат по 20кила за 1 ден това са 200кг риба, на седмица са 1400кг!!! Замислете се малко и за този факт, моля ви пазере рибата и други хора искат да я ловят!
Извинявам се ако сам подразнил някой с тия думи, но според мен това не е правилна практика.
А за зарибяването малко неточно се изразих. По принцип знам че всеки ден се пускат риби и на седмица се получава 7x30 = 210 риби на седмица ако ти се виждат малко значи си с по - големи амбиции от мен

Ако трябва да направя съпоставка с Венелин където таксата е 15лв, а през забраната имаше едни грозни табели с оферта от 20лв

Друг язовир, който посетих беше Тръстиково. Там пазача излезе свестен човек и отказа да ми вземе парите защото нямало смисал нищо няма да хванеш ми каза човека, но щели да го зарибяват и няма да бъде забранен до юли месец, което ми прозвуча малко странно но както и да е и там е ташак!
По другите водоеми не сам ходил освен на Манастир, но там няма нищо освен таранки по 100г защото не се стопанисва язовира и е безплатно естествено

Имам инфо за Ябълчево(близо до Айтос) един човечец ми го похвали когато бях на пода. Каза, че бил частен гьола и се плащало по 3лв на човек и по 2лв/кг рибата, но не потвърждавам информацията, защото още не сам го проверил лично.
Като цяло в радиус от 100км около Варна няма "идеални" водоеми кадето човек да отиде и да му писне да вади риби. Това е мое мнение ако някой има друга информация нека бъде така добър и да сподели.
Искам да споделя едно лично надблюдение, което е извън темата, но за съжаление е вярно! По-голямата част от риболовците не пазят популацията във водоемите не може да хванеш 20 кг риба и да си я прибереш всичката това е меко казано касапско! Нали пак ще отидеш там да ловиш, нали пак ще искаш да хванеш 20кила риба... е как да стане като ако 10 човека приберат по 20кила за 1 ден това са 200кг риба, на седмица са 1400кг!!! Замислете се малко и за този факт, моля ви пазере рибата и други хора искат да я ловят!
Извинявам се ако сам подразнил някой с тия думи, но според мен това не е правилна практика.
- явор филипов
- научил се да хвърля
Напълно си прав че в Варненска област почти не останаха водоеми които си заслужава да се посещават,особенно когато става дума за риболов на шаран и бял амур.Тази година посетих Пода началото на април.Естественно че беше все още студено и за цял ден не реализирах нито един удар на риба(шаран)над 100 гр.Както писах и в друга тема за Пода,взимаха на всичко-дори и жива рибка.Но най голямо впечатление ми направи факта че за цял ден не видях игра на риби,докато в развъдника (малкия)не спряха да скачат риби от по 1-2 кг.По думите на работещите там,все още не бяха зарибявали.Дано сега е по добре.Тези дни ще се пробвам на водоемите около Елена,че ще съм там за седмица,но като се върна ще посетя отново Пода.Тъкмо ще сефтосам пладформата.
На 24.04. 09 бях на Калиманци.Времето беше мн. студено.Бях се подготвил предимно за каракуда.Лових на мач,с основно 0.14 повод 0.8 и кука 16.Захранка само глина с кълцан торен и дохранвах с бял. Преключих деня с около 25 каракуди от по 250-300 гр., една бабушка
, и две шаранчета 1-во 900гр, 2-рото 1,400гр.Част от каракудата е задържах,а всичко др. плува волно в друг водоем.
Може да се засечем на Пода да поспортуваме.
Наслука.
На 24.04. 09 бях на Калиманци.Времето беше мн. студено.Бях се подготвил предимно за каракуда.Лових на мач,с основно 0.14 повод 0.8 и кука 16.Захранка само глина с кълцан торен и дохранвах с бял. Преключих деня с около 25 каракуди от по 250-300 гр., една бабушка

Може да се засечем на Пода да поспортуваме.
Наслука.
Аз на пода си ходя редовно почивните дни(петък,събота и неделя) и ако офеикам някои ден от университета пак сам там
. Причината да не скача рибата в разрешения водоем е може би факта че все още не е достатачно затоплена водата, защото тази година има дълбочина от метър, а другия язовир където ги въдят гадинките
е до колене и там по-бързо се затопля и за това са скачали.
Но определено риба има бол в гьола иначе нямаше абсолютно всеки да си "тругне" с риба.
Лошото е че няма хищник
(щуки) пък и като цяло варненско няма къде да се отиде за щука и направо ще полудея. Знам само че в лонгуза, който е резервата от устието на реката някаде до моста на пода, има много щуки и сомове ама не дават да се ловиииии 

Но определено риба има бол в гьола иначе нямаше абсолютно всеки да си "тругне" с риба.
Лошото е че няма хищник

- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Смятам да посетя Пода през идващите почивни дни,но разрешено ли е пренощуването там и може ли с кола да влезеш до мястото на което ще се лови рибка
Благодаря предварително на отзовалите се 

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не е разрешено преспиването, колите се оставят на "паркинг" и пеша ...tech-house написа:Смятам да посетя Пода през идващите почивни дни,но разрешено ли е пренощуването там и може ли с кола да влезеш до мястото на което ще се лови рибка![]()
![]()
Благодаря предварително на отзовалите се
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Не дават да се нощува и трябва да оставиш колата на паркинга обаче няма да се варви кой знае колко много 

-
- новобранец
щуките наистина са в лонгоза но са от страната на Шкорпилувци.Миналата година бяха много малки неси заслужава риска.
Там нали знаеш, че е абсолютно забранено за риболовmir4o svir4o написа:щуките наистина са в лонгоза но са от страната на Шкорпилувци.Миналата година бяха много малки неси заслужава риска