Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз.Круша до Пода СПЕШНО
Модератор: Paublo_Eskobar
яз.Круша до Пода СПЕШНО
Здравеите колеги. Някои ходил ли е скоро до яз. Круша моля кажете как е на какво калве излизат ли хубави шарани и така...
И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ
- svetlio86
- ще става разбирач
Re: яз.Круша до Пода СПЕШНО
Не съм ходил от миналата пролет!!!Има доста шаранчета в тези рибарници,но на размер не разчитай!!!Масовият улов е риби м/у 800-2 килограма и по рядко нещо по-едро!!!Има и доста амур.За стръв най-добре е на царевица,защото ми се струва,че там са я свикнали на това,но нищо не ти пречи да пробваш и на протеинови топчета!!!Може да удариш и някоя по-сносна риба!!!
П.С.Не знам дали вече са отворили рибарниците,защото обикновено ги затварят за зимата
П.С.Не знам дали вече са отворили рибарниците,защото обикновено ги затварят за зимата
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

- явор филипов
- научил се да хвърля
здрасти колега!
Вчера бях там.Не иска да те отказвам от риболова на този водоем, но полужението тази година няма да е како миналите.(Мое мнение)От 7.00 до 17.00 ч нямахме удар на нищо над 200 гр. шаранчета.Взимат на всичко-бял,торен,царевица(няколко вида),жива рибка, жито, на качамак....А и са се навъдили и каракудка -10см.
Бяхме трима колеги и никои нямаше взета нормална риба.Разбрах че тази година работниците там са нови.Не са зарибявали.На никул ден са изкараил между 2-3 тона шарани(по думите на арендатора на последния рибарник(Тои е частен-също 10 лв. на ден)По думите на Жената която събира таксата, водата е още мн. студена и затова рибата не взима.През целия ден нито се видя,нито се чу риба, за разлика от малкия развъдник,кадето не дават да се лови.Общо взето нищо общо с миналите години.Надявам се да съм бил полезен.
Бих ти препоръчал язовирчето на Калиманци.Минах от там миналата неделя,и за 10-ната минути в които бях там се извадиха две шаранчета по около 1.5 кг.Таксата е 15лв.Риба до три килограма не се плаща.По моя преценка в момента добрите места са в края до папура.
Наслука! И се похвали кадето и да решиш да отидеш.
Вчера бях там.Не иска да те отказвам от риболова на този водоем, но полужението тази година няма да е како миналите.(Мое мнение)От 7.00 до 17.00 ч нямахме удар на нищо над 200 гр. шаранчета.Взимат на всичко-бял,торен,царевица(няколко вида),жива рибка, жито, на качамак....А и са се навъдили и каракудка -10см.
Бяхме трима колеги и никои нямаше взета нормална риба.Разбрах че тази година работниците там са нови.Не са зарибявали.На никул ден са изкараил между 2-3 тона шарани(по думите на арендатора на последния рибарник(Тои е частен-също 10 лв. на ден)По думите на Жената която събира таксата, водата е още мн. студена и затова рибата не взима.През целия ден нито се видя,нито се чу риба, за разлика от малкия развъдник,кадето не дават да се лови.Общо взето нищо общо с миналите години.Надявам се да съм бил полезен.
Бих ти препоръчал язовирчето на Калиманци.Минах от там миналата неделя,и за 10-ната минути в които бях там се извадиха две шаранчета по около 1.5 кг.Таксата е 15лв.Риба до три килограма не се плаща.По моя преценка в момента добрите места са в края до папура.
Наслука! И се похвали кадето и да решиш да отидеш.
Яворе, поста ти за големия язовир ли се отнася? А на малкия(последния дето е частен) пускат ли да се лови в момента? Миналата година имаше и сомчета там, ама явно тази щетрябва да забравим дестинация "Пода".Някой има ли инфо за ситуацията на Пчелник тази година?
Напълно споделям меннието на колегата Я.Филипов - Пода ми бе мн.удобен за риболов, наблизо до Варна а и имаше добри попадения мин. година. Но тази година е коренно различно моята информация напълно се припокрива с казаното от Филипов и за новите стопани и за продажбата на много риба по никулден и т.н.
Т.е. и без тоя водем останахме.
Дано да сме в грешка и лятото да се активизира рибата но се съмнявам.....
Колега Пейчев, говорих с арендатора на последния водоем, казва се Лалов. ГОвори ми за сомчета по 3 кг. , шарани и амури също толкова. Като най-големи уловени риби ми обяви около 4,5 кг сом и пак там някъде шаран мисля беше (или толостолоп?!?!) . Разрешено е, т.е. има си такса 10лв. за 3 въдици, но каза че е студено още и рибата не е активна (бях там понеделник, тази информация е от тогава)
Т.е. и без тоя водем останахме.
Дано да сме в грешка и лятото да се активизира рибата но се съмнявам.....
Колега Пейчев, говорих с арендатора на последния водоем, казва се Лалов. ГОвори ми за сомчета по 3 кг. , шарани и амури също толкова. Като най-големи уловени риби ми обяви около 4,5 кг сом и пак там някъде шаран мисля беше (или толостолоп?!?!) . Разрешено е, т.е. има си такса 10лв. за 3 въдици, но каза че е студено още и рибата не е активна (бях там понеделник, тази информация е от тогава)
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
колега имам познат от Пчелник и той ми каза,че стария собственик се е отказал но преди това е извадил всичката риба и я е продал.След това никой не е зарибявал .
Сега може някой да взема такса но риба ако има някоя оцеляла между мрежите това е!
Сега може някой да взема такса но риба ако има някоя оцеляла между мрежите това е!
Еми бгагодаря за инфото колеги утре ще видим каква ще я свършим
И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ
И ако някой не знае риба та на пода се плаща по 4.80кг. Няма значение Шаран или Каракуда
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
То такъв виц няма. Явно не различават видовете и за туй!!!hrpetrov написа:И ако някой не знае риба та на пода се плаща по 4.80кг. Няма значение Шаран или Каракуда

Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
- явор филипов
- научил се да хвърля
Каракудата не се плаща.Ама тя една каракуда 

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Някой да знае кога ще е забраната за там?
- явор филипов
- научил се да хвърля
По принцип, там няма забрана.
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Миналата бе забранен за един месец, малко след законната забрана!!! Бяха сложили табела, за тази не знам.явор филипов написа:По принцип, там няма забрана.
- явор филипов
- научил се да хвърля
Другата седмица мисля да се тобия до там, и ще питам.Последно забраната от 21-ви ли ще е?
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
отбили се колега