как да си залепя надуваемата лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Пинко

Re: как да си залепя надуваемата лодка

Мнение от Пинко »

За да не отварям нова тема ще пиша в тази на колегата-извинявам му се за което.Та имам руска гумена лодка-уфимка 22 мисля че беше модела,на 2 години рядко ползвана но открих че след дългото стоене тази зима има дупка около 2 сантиметра точно на шева на вътрешния борд-нямам обяснение как е станала,може би аз съм я сгънал грешно защото е точно където е била сгъвката-пробвах да я залепя с комплекта който е към лодката но явно не става(или аз съм леко некадърен :lol: )....като я напомпя държи 30-40 мин. и почва да спада десния борд-та въпроса ми е ако я закарам на вулканизатор дали ще могат да я залепят?Някой дали е пробвал?Благодаря предварително
талашита
новобранец
новобранец

Мнение от талашита »

приятелю пробваи с ХЕЛМЕТЕКС има го в всяка железария с това залепих моята но преди това я изчистих идеялно с шкурка ,сега няма никакъв проблем ползвах гума от друга стара лодка
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

За меко ПВЦ,каквито са и повечето лодки има една фирма,Бизон,мисля че беше испанска.Та същата фирма има такова лепило,специялно за меко ПВЦ.Лепил съм различни по дебелина материй,и мога да кажа че няма отлепяне.Има го във всички големи магазини.Но на опаковката трябва да пише ЗА МЕКО ПВЦ.Дано съм бил полезен.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
dj.andji
новобранец
новобранец

Мнение от dj.andji »

Купуваш си един надуваем дюшек (ползва се като лепенка) и зимаш една кутия Хелмивект и само лепиш :) Така си залепих басейна които е 2,5 на 2,5 и висок 1,5 представи си колко вода сабира и за кво налягане говорим. ;)
Пинко

Мнение от Пинко »

Мерси за помощта.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

runner написа:
Тедо написа:
EU_BG_akademika написа:ако ти е зодиак, селва, хонда и въобще от пвц плата, няма да стане с капчица, канакулит и момент.
съмнява ме такава цепка да се получи на лодка от "истински" материал... освен ако е много стар.

В ремонтните комплекти няма парчета с които да се залепи 30см цепка.
Тедо, все се каня да те питам нещо. Не знам дали му е точно тука мястото, ама стана дума вече. Моля те да ни обясниш какво представляват тези многопластови тъкани. Защото се споменават 3-пластови - това , само предполагам, е винил - мрежа - винил. Или нещо от сорта. Обаче се споменават 4 и 5 пласта. Там как са изработени. Разкажи или дай линк, нещо. А, и още нещо - колко е дебела всяка от тези разновидности, маса на м2 и тн. Благодаря от сега!
Ето тук моята е
http://www.achillesinflatables.com/why/
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Пичове във гр. Варна има вече сервиз за надуваеми лодки, ако някой го интересува ще му дам кординати на лична.

Поздрави
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
qvorm
новобранец
новобранец

Мнение от qvorm »

Който иска и има възможност да си купи давам жокер за Тип Топ лепило,аз съм купувал за
тр.ленти.В София,тръгва се покрай стадион ,,Локомотив" отляво, отдясно е Илиенци базара и
след около 500-600 м има портал,влиза се 100м,направо след това вдясно 70м,после вляво около 130м и има склад за ел.материали вдясно по 3-4 стъпала се качваш.Не помня фирмата,но имаше кутии само по 1литър преди 2 год.-70лв с втвърдителя.За гума е идеално,
но не знам за ПВЦ как е.Поздрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”