Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

помощ за лодка
Модератор: emo vasilev
- krokibg
- учете се от него
Re: помощ за лодка
Тедо,това мислех да му предложа още в началото но ще падне рязане на дупки,правене на транец и корито,просто не искам да го мисля.пробиване на дупки на точно определени места,мислене за ново управление и всичко това ще отиде още колкото половин двигател
Знаеш волан с управление и ютия за скоростите и газта колко струват.Е,може да намери и втора употреба но лодката е 5 метра и нещата стават сложни

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Та даже и 5 и 80 .То на лодката си има курмило и жила до отзад и си раборят ама са хванати за руловете.А също и механизъм за газта прекаран до местото за двигател,но съм решил да е бордови както си е била.Ще почвам да търся по мощен двигател към 100hp.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Айде още малко инфо от паяджината.
Тези бяха вкарани са едно първенство по водни ски на езеро, май.
Ба си,аз го търкалях някъде 92-93-та,той е бил бракуван 15г по-рано,
сигурно това състезание е било още 20 года по-рано.
Само си мисля де.Не съм точен.
Тези бяха вкарани са едно първенство по водни ски на езеро, май.
Ба си,аз го търкалях някъде 92-93-та,той е бил бракуван 15г по-рано,
сигурно това състезание е било още 20 года по-рано.
Само си мисля де.Не съм точен.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- krokibg
- учете се от него
Кире,когато ги внесоха,бяха най-красивите лодки които бях виждал на живо в живота ми.Аз ич не съм млад и да ти кажа че са на повече от 25 години.Имаше две на гребната база в Пловдив и от там ги помня с този тъмно кафяв махагон и с блестящ лак.Е,сега просто няма как да са такива но и като модел и форма още могат да бъдат красиви,стига да и се направи пълна реставрация

Когато приключа с ремонта, ще пусна снимки да я видите как е станала, според мен добре става. Боядисах я яарко червена с boatlac и мисля че стана супер,като ферари е.
Сега ще сменям шперплата на носа.Ако някои знае името на лодката или има снимки ще ми помогне много. 

- КИРО
- Обратна връзка:
Любо,в предното ми мнение исках да кажа,че са спец.обурудвани само за високи скорости.Останалото ти го обясни вече.
Значи става въпрос за едно и също.
Мале къв съм го ял с тоя модел.С една тръба го бия около стартера,само и само да захапе поне единия мотор.
Значи става въпрос за едно и също.
Мале къв съм го ял с тоя модел.С една тръба го бия около стартера,само и само да захапе поне единия мотор.

Ето още малко нови снимки от ремонта на лодката .В маята галерия. 

Здравейте на всички ,пак съм аз.Имам следният проблем,незнам как да свържа вала към маховика или какъв съединител да изпозва.Моля ако някои има идеи да каже. 

- krokibg
- учете се от него
vts написа:Здравейте на всички ,пак съм аз.Имам следният проблем,незнам как да свържа вала към маховика или какъв съединител да изпозва.Моля ако някои има идеи да каже.
vts,не претендирам че това което пиша е 100% вярно,но по памет ще ти кажа какво си спомням.Осите се хващаха за коляновите валове с едни специални гумените карета като на колите /май на БМВ/!!! На морето,хората за да не дават пари за такива карета,режеха и продължават да режат ленти от дебела транспортна лента и така ги хващаха към вала посредством две плочки,направени специално за тази цел и захванати с щпонка или заварени,едната за оста излизаща от редуктора, а другата за оста която излиза зад лодката и завършва с перката.Това гумено каре,играе ролята на съединител и поема първия удар,когато се включи на скорост.Мисля че бяха с редуктор след който се хващаха тези карета но нещо ми бягат нещата.Май коляновия вал влизаше в редуктора и от редуктора излиза ос,на която има плочка - клъгла,която има дупки според дупките на гуменото каре.Мисля че гумени карета от старите БМВ та 318 ще ти свърши работа.По същия начин на оста за перката се заварява кръгла плочка,пак с четири или пет дупки за карето и с болтове и гайки с пластмаса отзад,за да не се развиват ги хващаш.Това е начина и мисля че ще ме разбереш,макар малко да съм огелпил нещата но не ми се трие и пише на ново.Успех и ако нещо друго те интересува,просто питай !!! Направи снимки да видим до къде стигна.Аз направих лодка с ремонт на коритото,боядисване и кичене с двигатели,управление и още куп дреболийки и даже и за риба ходих два пъти с нея.Поздрав !!!
п.п Само не можах да разбера,сложи ли вече двигателите и един или два си сложил ???
Ако нещо искаш да питаш и да не чакаш отговор в нета,просто ми звънни 0894363438 или 0885070407 - Любо !!!
Мерси за отговора kroki ще опитам да видим какво ще стане.Иначе мотора вече е монтиран и всичко е вързано ,остана само вала да се върже и да я изчистя вътре ,че стана голяма кочина с тези ремонти.А снимки има в галериятя ми ,незнам как да ги прикача тук. 
Искам да споделя един форум които много ми помогна ,за да може и някои друг да се въсползва с много инфо ,за старите лодки.
http://WWW.OLDIEBOOTE.DE А тук се вижда силата на вартбурговият мотор http://www.oldieboote.de/navigation/bil ... ideos.html

Искам да споделя един форум които много ми помогна ,за да може и някои друг да се въсползва с много инфо ,за старите лодки.
http://WWW.OLDIEBOOTE.DE А тук се вижда силата на вартбурговият мотор http://www.oldieboote.de/navigation/bil ... ideos.html
- krokibg
- учете се от него
vts написа:Мерси за отговора kroki ще опитам да видим какво ще стане.Иначе мотора вече е монтиран и всичко е вързано ,остана само вала да се върже и да я изчистя вътре ,че стана голяма кочина с тези ремонти.А снимки има в галериятя ми ,незнам как да ги прикача тук.
vts,когато я купи,имаше ли вътре редуктор за предна и задна скорост дето включва ??? Как ще превключваш напред и назад ??? Нали знаеш че реда на вързването е двигател,редуктор вал за оста на перката.След редуктора се слага гуменото каре а може да нолзваш и висящия лагер на БМВ като го сложиш на обратно и го хванеш за дъното а карето накрая и т.н.Давам само идея а ти мисли какво да правиш.Въпроса е да го направиш както трябва и да нямаш проблеми когато си на вода.Успех !!!
П.П А с охлаждането оправи ли се,то е също толкова важно и там също е слабо звено от системата.По някога се налага да се сложи допълнителна водна помпа да смуче и охлажда мотора.Кажи и какъв мотор сложи че май съм пропуснал какво си писал по въпроса.Просто ми е интересно !!!
Ами редуктор няма ,направо се връзва мотора за вала като се слага двигателя под наклон.Тази информация черпих от немския саит.А за охлаждането сложих ел.водна помпа на 12волта.Мотора е оригиналният от вартбург с направен основен ремонт.Даи един скаип да ти пусна снимки.
- krokibg
- учете се от него
Как ще вързваш направо бе човек
Нали няма да имаш задна скорост !!! Така ще имаш проблеми с паркирането по биваци и ли когато влезеш в плитки води как ще се върнеш да избегнеш ударите та перката/те в дъното !!! Виж сега,вземи си намери редуктор от някоя стара лодка "Волга" Имаше ги по морето и разни гребни бази в големите градове и по големите язовири.Само с едно лостче и си включваш напред и назад !!! Тези редуктори са бързооборотни и са колкото един малък принтер,нещо от рода на 60см х 30см и нещата заспиват.Не прави нещата на половина !!!

- КИРО
- Обратна връзка:
Тези Волги отдавна са на скрапа.
Относно карето между мотора и вала,
при мен е каре от кардана на жигулата.

Относно карето между мотора и вала,
при мен е каре от кардана на жигулата.

- krokibg
- учете се от него
Кире,ти май също си само на предна скорост
Ама те,вашите двигатели са по-малко коне и нямате проблем.Даваш назад с греблата,обръщаш към открито море и цепиш