помощ за лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: помощ за лодка

Мнение от krokibg »

Тедо,това мислех да му предложа още в началото но ще падне рязане на дупки,правене на транец и корито,просто не искам да го мисля.пробиване на дупки на точно определени места,мислене за ново управление и всичко това ще отиде още колкото половин двигател :lol: :lol: :lol:Знаеш волан с управление и ютия за скоростите и газта колко струват.Е,може да намери и втора употреба но лодката е 5 метра и нещата стават сложни :shock: :shock: :shock: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
vts
новобранец
новобранец

Мнение от vts »

Та даже и 5 и 80 .То на лодката си има курмило и жила до отзад и си раборят ама са хванати за руловете.А също и механизъм за газта прекаран до местото за двигател,но съм решил да е бордови както си е била.Ще почвам да търся по мощен двигател към 100hp.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Айде още малко инфо от паяджината.
Тези бяха вкарани са едно първенство по водни ски на езеро, май.
Ба си,аз го търкалях някъде 92-93-та,той е бил бракуван 15г по-рано,
сигурно това състезание е било още 20 года по-рано.
Само си мисля де.Не съм точен.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Кире,когато ги внесоха,бяха най-красивите лодки които бях виждал на живо в живота ми.Аз ич не съм млад и да ти кажа че са на повече от 25 години.Имаше две на гребната база в Пловдив и от там ги помня с този тъмно кафяв махагон и с блестящ лак.Е,сега просто няма как да са такива но и като модел и форма още могат да бъдат красиви,стига да и се направи пълна реставрация :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Аватар
vts
новобранец
новобранец

Мнение от vts »

Когато приключа с ремонта, ще пусна снимки да я видите как е станала, според мен добре става. Боядисах я яарко червена с boatlac и мисля че стана супер,като ферари е. :smt025 Сега ще сменям шперплата на носа.Ако някои знае името на лодката или има снимки ще ми помогне много. :drinkers:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Любо,в предното ми мнение исках да кажа,че са спец.обурудвани само за високи скорости.Останалото ти го обясни вече.
Значи става въпрос за едно и също.
Мале къв съм го ял с тоя модел.С една тръба го бия около стартера,само и само да захапе поне единия мотор. :smt045
Изображение

Аватар
vts
новобранец
новобранец

Мнение от vts »

Ето още малко нови снимки от ремонта на лодката .В маята галерия. :drinkers:
Аватар
vts
новобранец
новобранец

Мнение от vts »

Здравейте на всички ,пак съм аз.Имам следният проблем,незнам как да свържа вала към маховика или какъв съединител да изпозва.Моля ако някои има идеи да каже. :?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

vts написа:Здравейте на всички ,пак съм аз.Имам следният проблем,незнам как да свържа вала към маховика или какъв съединител да изпозва.Моля ако някои има идеи да каже. :?

vts,не претендирам че това което пиша е 100% вярно,но по памет ще ти кажа какво си спомням.Осите се хващаха за коляновите валове с едни специални гумените карета като на колите /май на БМВ/!!! На морето,хората за да не дават пари за такива карета,режеха и продължават да режат ленти от дебела транспортна лента и така ги хващаха към вала посредством две плочки,направени специално за тази цел и захванати с щпонка или заварени,едната за оста излизаща от редуктора, а другата за оста която излиза зад лодката и завършва с перката.Това гумено каре,играе ролята на съединител и поема първия удар,когато се включи на скорост.Мисля че бяха с редуктор след който се хващаха тези карета но нещо ми бягат нещата.Май коляновия вал влизаше в редуктора и от редуктора излиза ос,на която има плочка - клъгла,която има дупки според дупките на гуменото каре.Мисля че гумени карета от старите БМВ та 318 ще ти свърши работа.По същия начин на оста за перката се заварява кръгла плочка,пак с четири или пет дупки за карето и с болтове и гайки с пластмаса отзад,за да не се развиват ги хващаш.Това е начина и мисля че ще ме разбереш,макар малко да съм огелпил нещата но не ми се трие и пише на ново.Успех и ако нещо друго те интересува,просто питай !!! Направи снимки да видим до къде стигна.Аз направих лодка с ремонт на коритото,боядисване и кичене с двигатели,управление и още куп дреболийки и даже и за риба ходих два пъти с нея.Поздрав !!!

п.п Само не можах да разбера,сложи ли вече двигателите и един или два си сложил ???

Ако нещо искаш да питаш и да не чакаш отговор в нета,просто ми звънни 0894363438 или 0885070407 - Любо !!!

Аватар
vts
новобранец
новобранец

Мнение от vts »

Мерси за отговора kroki ще опитам да видим какво ще стане.Иначе мотора вече е монтиран и всичко е вързано ,остана само вала да се върже и да я изчистя вътре ,че стана голяма кочина с тези ремонти.А снимки има в галериятя ми ,незнам как да ги прикача тук. :drinkers:
Искам да споделя един форум които много ми помогна ,за да може и някои друг да се въсползва с много инфо ,за старите лодки.
http://WWW.OLDIEBOOTE.DE А тук се вижда силата на вартбурговият мотор http://www.oldieboote.de/navigation/bil ... ideos.html
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

vts написа:Мерси за отговора kroki ще опитам да видим какво ще стане.Иначе мотора вече е монтиран и всичко е вързано ,остана само вала да се върже и да я изчистя вътре ,че стана голяма кочина с тези ремонти.А снимки има в галериятя ми ,незнам как да ги прикача тук. :drinkers:
Искам да споделя един форум които много ми помогна ,за да може и някои друг да се въсползва с много инфо ,за старите лодки.
http://WWW.OLDIEBOOTE.DE А тук се вижда силата на вартбурговият мотор http://www.oldieboote.de/navigation/bil ... ideos.html

vts,когато я купи,имаше ли вътре редуктор за предна и задна скорост дето включва ??? Как ще превключваш напред и назад ??? Нали знаеш че реда на вързването е двигател,редуктор вал за оста на перката.След редуктора се слага гуменото каре а може да нолзваш и висящия лагер на БМВ като го сложиш на обратно и го хванеш за дъното а карето накрая и т.н.Давам само идея а ти мисли какво да правиш.Въпроса е да го направиш както трябва и да нямаш проблеми когато си на вода.Успех !!!

П.П А с охлаждането оправи ли се,то е също толкова важно и там също е слабо звено от системата.По някога се налага да се сложи допълнителна водна помпа да смуче и охлажда мотора.Кажи и какъв мотор сложи че май съм пропуснал какво си писал по въпроса.Просто ми е интересно !!!

Аватар
vts
новобранец
новобранец

Мнение от vts »

Ами редуктор няма ,направо се връзва мотора за вала като се слага двигателя под наклон.Тази информация черпих от немския саит.А за охлаждането сложих ел.водна помпа на 12волта.Мотора е оригиналният от вартбург с направен основен ремонт.Даи един скаип да ти пусна снимки.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Как ще вързваш направо бе човек :o :shock: Нали няма да имаш задна скорост !!! Така ще имаш проблеми с паркирането по биваци и ли когато влезеш в плитки води как ще се върнеш да избегнеш ударите та перката/те в дъното !!! Виж сега,вземи си намери редуктор от някоя стара лодка "Волга" Имаше ги по морето и разни гребни бази в големите градове и по големите язовири.Само с едно лостче и си включваш напред и назад !!! Тези редуктори са бързооборотни и са колкото един малък принтер,нещо от рода на 60см х 30см и нещата заспиват.Не прави нещата на половина !!!

Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Тези Волги отдавна са на скрапа.
Относно карето между мотора и вала,
при мен е каре от кардана на жигулата.
Изображение
Изображение

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Кире,ти май също си само на предна скорост :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ама те,вашите двигатели са по-малко коне и нямате проблем.Даваш назад с греблата,обръщаш към открито море и цепиш :lol: :lol: :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”