Търсят се 4-ма мераклии за НАДУВАЕМИ ЛОДКИ /тънка лайсна/

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Търсят се 4-ма мераклии за НАДУВАЕМИ ЛОДКИ /тънка лайсна/

Мнение от GODzillata »

Нещо не те разбрах. :roll:

1. Транспорт до Варна - около 1000$ за 40` контейнер (където се събират около 20-30 лодки).
2. Транспорт до Варна - около 700$ за 20` контейнер (където биха се събрали колко лодки? 1/2 по-малък контейнер, значи ли, че ще е за около 10-15 лодки?)

Ако вземем опцията по т.2, т.е. 700$ за 20` контейнер, това ще рече 980 лева за контейнера или 196 лв. върху цената на лодка при 5 бр. лодки, нали така? :roll:

:idea: След поредната серия преговори, успях да изкрънкам следните цени при 5 бр. лодки: :idea:
Помествам информация за моделите/размерите, които ми допадат, а за другите всеки сам може да си изчисли по pdf файла - идва някъде около 50$ (70лв.) на лодка по-евтино, но пак повтарям, това е при 5бр. лодки минимум!
Иначе другия успех е, че се навиха да изпратят минимум 2 лодки, но на обявената цена, без отстъпката от 50$.

I. Алуминиево дъно
Първа серия
3м., 60кг., 700лв.
3,26м., 70кг., 760лв.
3,50м., 81кг., 840лв.

Втора серия
3,20м., 68кг, 760лв.
3,60м., 86кг., 910лв.

Средна цена 795 лв. срещу средна цена в БГ от 1440 лв.

II. Надуваемо дъно
Първа серия
3м., 43кг., 690лв.
3,20м., 45кг., 730лв.

Втора серия
3м., 44кг., 750лв.
3,20м., 48кг., 820лв.

Средна цена 750 лв. срещу средна цена в БГ от 1400 лв.

Като се дабавят и другите разходи (транспорт, митница) грубата сметка показва спестяване на около 400 лева. :idea:

Чакам още от три места оферти за транспорт, но всеки иска преди това да знае количеството и килограмите, така че колеги, който има интерес да направим заедно шопинга и шипинга, публично в темата давайте заявките си, защото откриването на риболова чука на вратата. :D

Смятам в срок до 2-ри юни /ден вторник/ да подам бройките за изчисляване на транспорта, така че който се е запише дотогава - той ще намаже. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Айде още един вносител на лодки се излюпи. Ама сега вече загрубяха работите при тия цени....... :lol: :lol: :lol:

GODzillata, ще изчакам да видя как ще мине доставката и за втората може и аз да вляза в бизнеса. :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

ceno cenov написа:Айде още един вносител на лодки се излюпи. Ама сега вече загрубяха работите при тия цени....... :lol: :lol: :lol:

GODzillata, ще изчакам да видя как ще мине доставката и за втората може и аз да вляза в бизнеса. :wink:
Далеч съм от идеята да ставам вносител и да обръщам това в бизнес! :idea:

Аз съм просто един потребител, който в условията на криза и възможност за избор да получа еднакъв, но по-евтин продукт от предлаганите в БГ, предпочитам да си спестя едни 400-500 лева.
Това ще бъде еднократен внос от 2 до 5 лодки.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Къде я видя тая "средна цена в БГ 1440лв за 3м лодка"?
При мен 3м с алум. дъно е 1300лв. При капариране (200лв капаро) за 45-50 дни доставям с 10% отстъпка т.е. лодката става 1170лв.
Да не говорим, че става въпрос за тествани и доказано годни лодки, а не за експеримент с неясен изход :D
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Тедо написа:Да не говорим, че става въпрос за тествани и доказано годни лодки, а не за експеримент с неясен изход :D
Става дума за едни и същи лодки, само че няма да пише Зандер на тях.
И ти много добре го знаеш това.

Тедо, разбирам те напълно, неслучайно дадох да се разбере, че нямам намерение да се намесвам в твоя бизнес.

Ако искаш, можеш да ми направиш оферта, на която да не мога да откажа (разбирай лодка на доставна цена) и ще прекратя кампанията. :wink: :lol: :mrgreen:
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

м да и аэ ще иэчакам екперименталния внос :lol: и ако всичко е ок ще си вэема една эа 1100лв
ако не е сполучлив вноса ще си вэема от тука същата эа 1200лв с надпис :lol:
годэила поэнавам неколко човека дето эа да спестат 100-200лв му ядоха главата с по 7-800лв покраи тия поръчки
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Досега съм пазарувал 7-8 пъти от Китай. Никога не съм имал проблем с доставките!

Веднъж получих артикул, който не работеше, писах им и без дори да искат някакво доказателство, че не работи или пък да искат да им го върна, ми изпратиха нов без пари!

@slavi253, щом имаш излишни 500 кинта - дай си ги за лодка с надпис. :roll: Но от мен да знаеш, че има разлика дали ще намериш чекийка, или ще загубиш чекийка. :wink:

И нали се сещаш, че за разлика само от 100 лева (както си се опитал да представиш нещата) никой не би се хванал да ги внася. :idea:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

GODzillata забелязваш ли какъв вопъл се надигна като обяви истинските цени на тези лодки. :lol: :lol: :lol:

Аз на същия принцип си купих двигател от САЩ - Тохацу. Излезна ми два пъти по евтин от същия в БГ.

Ма...та са си е...и българските търговци по две кожи гледат да ти свалят. :lol: :lol: :lol:
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

GODzillata написа:Нещо не те разбрах. :roll:

1. Транспорт до Варна - около 1000$ за 40` контейнер (където се събират около 20-30 лодки).
2. Транспорт до Варна - около 700$ за 20` контейнер (където биха се събрали колко лодки? 1/2 по-малък контейнер, значи ли, че ще е за около 10-15 лодки?)

Ако вземем опцията по т.2, т.е. 700$ за 20` контейнер, това ще рече 980 лева за контейнера или 196 лв. върху цената на лодка при 5 бр. лодки, нали така? :roll:

:idea: След поредната серия преговори, успях да изкрънкам следните цени при 5 бр. лодки: :idea:
Помествам информация за моделите/размерите, които ми допадат, а за другите всеки сам може да си изчисли по pdf файла - идва някъде около 50$ (70лв.) на лодка по-евтино, но пак повтарям, това е при 5бр. лодки минимум!
Иначе другия успех е, че се навиха да изпратят минимум 2 лодки, но на обявената цена, без отстъпката от 50$.

I. Алуминиево дъно
Първа серия
3м., 60кг., 700лв.
3,26м., 70кг., 760лв.
3,50м., 81кг., 840лв.

Втора серия
3,20м., 68кг, 760лв.
3,60м., 86кг., 910лв.

Средна цена 795 лв. срещу средна цена в БГ от 1440 лв.

II. Надуваемо дъно
Първа серия
3м., 43кг., 690лв.
3,20м., 45кг., 730лв.

Втора серия
3м., 44кг., 750лв.
3,20м., 48кг., 820лв.

Средна цена 750 лв. срещу средна цена в БГ от 1400 лв.
Колега, стига вкарва народа в заблуждение :axe:

1. Вярно е, че транспорта в момента от Китай до Варна е евтин. 20" контейнер ще ти га докарат за 700$, ама я попитай какви са пристанищните такси. Като добавиш такса деконтейреризация, обработка документи, почистване и куп други - хопа 170 Евро + ДДС понеже това е вече вътрешнообщностна операция = 204 Euro (в първоначалното груба сметка съм написал 1000$ транспорт - като съм включил тези такси без да изпадам в подробности)

2. Този сериал, дето описваш с занижените фактурни стойности го даваха преди десетина години, ама малко си закъснял :lol:
В митницата има специален отдел, който се занимава със следене на цените - нарича се МРР. Ако си мислиш, че някой митничар, като му представиш фактура, че стоката в контейнера ти струва 1000$ (заедно с транспорта) така ще ти се зарадва или че ще си затвори очите като го почерпиш една фанта си в дълбока заблуда
Директно ще те прати на втория етаж да ти актуализират цените и ще ти се наложи да отиваш да попълваш нова декларация. :drinkers: (студена вода) :lol:

3. Относно рекламациите - даже и да пратят нова лодка с усмивка на лице, дали транспорта и няма да ти излезе по-скъп от самата лодка :wink:

4. В началната сметка даже не съм сметнал, че доставката ти ще дойде във Варна (или Бургас) - ако искаш да си размитяваш контейнера във Видин (щото там митничарите са по-добри) добави още поне 300 Евро за транспорт.
По евтино ще ти излезе все пак във Варна, ама ще трябва да се поразходиш, или да си платиш още поне 200 кинта за митническо посредничество в накоя агенция. Пък и сметни после по едно 40 лв на лодка за куриерски услуги (или ще поканиш всички желаещи да се поразходят до Варна за да си вземат лодките)

То ако беше толкова голяма далаверата, не се ли сещаш че нямаше да сме само ние двамата с Тедо тука в тоя сайт дето да предлагаме лодки на по-човешки цени.
Я иди малко си свери информацията или по-добре мини един път по пътеката, пък после описвай кое колко ще им струва на хората че да не се окаже пак, че евтиното излиза по-скъпо.
Последно промяна от promarine на Нед Май 31, 2009 8:25 pm, променено общо 1 път.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ok, предавам се, ще си закупя сам две лодки, не агитирам никой повече!
Пък после ще ги обмитя като джапанки по 0.05$ :wink:

Вече разбрах, че вносителите вкарват лодките, за да ни правят услуга, нищо, че са мноооого вътре от цялата работа. :lol: :lol: :mrgreen:

Over and out!
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Браво Кире , така се действа . Казваш и го правиш. Който има желание ,тъси начин. Другото е вятър и мъгла. :smt023
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Promarine,
на 1 страница бях написал, че ще помогна на Godzilata, защото се занимавам с всички тези неща, които си описал.
1. Не знам защо намесваш МРР, като колегата никъде не е писал че ще намаля фактурата.
2. Ти говориш за 20` конт. където:
- се събират бая лодки, следователно има повече получатели и разходите по контейнера се делят на повече;
- ако лодките са 2-3бр. може да се намери групажен конт. от Китай и тогава транспорта излиза приблизително 200$ за тези лодки, и когато конт. дойде във Варна терминалните разходи се разделят между всички получатели в контейнера. Единствения недостатък тук е повечето чакането, но дет се вика трай бабо за хубост. Ти така го описа сякаш ще пращаме сувалка в космоса, не е толкова сложно. За мен по-сложно е да се договориш с изпращача, не съм го правил и там не мога да помогна.
Поздрави.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,много се разгорещиха нещата май :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Аз искам да ви кажа,защо не бих си взел повече такъв вид лодка,ако ще и без пари да ми я продават.Първо,имал съм достатъчно на брои гуменярки.Второ,няма една да е останала здрава за две години и винаги нещо се случваше,или се пука,или от доло започва да пропуска през дъното без видими причини,или ще влезнат стадо мишки от едната страна при свита лодка и ще си направят проход до отдругата и няма да изброявам още сто други причини за да не си взема повече от тези лодки.Нямам повече желание да робувам на разни помпи,лепила,канчета за изхвърляне на вода,згъване и разгъване и още куп глупости по тези лодки.Стига сте си втълпявали че да имаш гумена лодка е по-добре от стъклопластова.Това е такава измама,че няма на къде.Просто си ставаш един роб и това е.Защо ,да ви питам аз,ако беше толкова лесно,бързо и приятно,повечето собственници на такива лодки си вземат колесари и си държат лодките напомпени и готови за пускане.Ама,нека първо да се помъчите и защото са ви дървени главите,да минете през лайната и тогава да се сетите за това което ви пиша.В крайна сметка,както казват старите хора,за всеки влак си има пътници и аз няма да развалям бизнеси или да ги вдигам на крак,но истината си е друга и не е това ,което го пише тук,за тези лодки.На всичкото отгоре,всеки взел си такива лодки до 3 метра,след максимум 5-6 риболова се сеща и усеща че се е насрал с преценката си и тръгва да си търси пазар за да се отърве от простотията която е направил и на нов ред,някой друг малоумник се качва на пързалката и го отнася,защото си мисли че е взел нещо на далавера.Нямам спомен,да съм имал кой-знае какви проблеми с това да си пусна моята лодка където си пожелая и да ми се е налагало да помпя или лепя,да чистя,мия и згъвам и разгъвам и ...и .... и ... и ... още много неща не ми се налага да правя,които ми се е налагало да ги правя с разни надуваеми спасителни пояси :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Вкарвам колесара,с натварената на него лодка,като си слагам всичко вътре,преди да пусна лодката,намествам на избрано място вкарвам,заключвам джипа,откачам лодката от колесара и отпрашвам из язовира.След като ми писне да ловя и трябва да си качвам текерлека и да си ходя - отивам,колесара си стои във водата вързан за джипа,директно на ход си качвам лодката на него,вързвам я и скачам на брега.Паля джипката,извличам колесара на брега,разтоварвам всичко което е за в джипа,вързвам лодката със специални натягащи се скоби,паля и се изнасям към къщи.Ако се наложи миене,лодката си е на колесара,махам пробката,мия с веро от вътре и от вън,източвам водата и лодката е готова и чиста за следващия риболов. Айде че вече ми писна да чета в тези теми,защото да кажа на хората,които си търсат такива лодки,просто незнаете какво искате и какво трябва да вземете.Ама рано или късно ще ви уврат коравите глави,убеден съм в това - просто е въпрос на време :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:карвам колесара,с натварената на него лодка,като си слагам всичко вътре,преди да пусна лодката,намествам на избрано място вкарвам,заключвам джипа,откачам лодката от колесара и отпрашвам из язовира.
За язовир - да.
Пробвай на Дунава да си оставиш джипа с колесара във водата за 4-5 денонощия, докато си на някой остров. :wink:
После няма да имаш с какво да си прибереш лодката. :mrgreen:

Всяко нещо си има плюсове и минуси. Всеки вид лодка си има своите феновете.

Както писах и на nas, вярвате или не, но досега НЯМА нито един мераклия за лодка, с който да направим шипинга!!! :shock:

Аз ли зле обясних нещата, заради кризата ли е...не знам. :roll:

Явно ще отпадне този начин на транспорт, защото няма с кого да го групирам.
Колкото е по-голямо количеството лодки - толкова и отстъпката е по-голяма.
Китайците няма да искат да ми изпратят само една лодка...трябва да са поне две, но цената за две + другите разходи и разправии - прави гимнастиката почти безсмислена. :oops:

Сега остава да се огледам дали от Тедо или от Promarine да си взема лодка. :roll:
Досега и двамата скачаха срещу мен, а сега чакам да почнат да ме ухажват. :D :lol:
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

GODzillata написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:карвам колесара,с натварената на него лодка,като си слагам всичко вътре,преди да пусна лодката,намествам на избрано място вкарвам,заключвам джипа,откачам лодката от колесара и отпрашвам из язовира.
За язовир - да.
Пробвай на Дунава да си оставиш джипа с колесара във водата за 4-5 денонощия, докато си на някой остров. :wink:
После няма да имаш с какво да си прибереш лодката. :mrgreen:

Всяко нещо си има плюсове и минуси. Всеки вид лодка си има своите феновете.
Е, ти на Дунава да не би надуваемата да я носиш под мишница... нали отиваш с кола или надуваш лодката.. вкарваш колата в лодката и газ до острова.

Любо е абсолютно прав за мен на тази тема..

Не забравяйте, че евтиното после винаги излиза скъпо... или както имаше една приказка... не сме толкова богати, за да взимаме евтини неща.
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Заключено

Обратно към “Екипировка”