Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Оризът като захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
- krokibg
- учете се от него
Re: Оризът като захранка
Значи,малко само съм огелпил нещата.Личинката се пуска за да стане годен зарибител.А за да растът,ги пускаха по-големи/говоря,когато ги пескат за угояване/.Снощи бях на някоя и друга ракия та съм ги оплескал.Така че,в основата си,нещата стоят точно по този начин.Няма как да станат толкова големи1.2 - 1.5кг за няколко месеца,ако не са пуснати на определена големина - 200-250гр !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- научил се да хвърля
Точно за това попитах-не ме интересува като стръв а като добавка към захранката за шаран и амур.Все едно експеримента ще бъде направен и ще видим резултата.Всички мирни риби обичат ориза и го ядат.Друг е въпроса че ако не се приготви правилно,няма как да се задържи на кукичката и пада.Точно поради тази причина,просто не се ползва повсеместно за стръв.Иначе,може да се ароматизира с каквото си искате и е перфектна захранка за алая по реките ни,заедно с кус-куса и други такива.Аз лично съм го ползвал преди години,само за захранка и много рядко съм слягал на кукичката и съм вадил по някоя и друга риба- алай основно![]()
![]()
![]()
![]()

и рибата има душа-бракониера не
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Доколкото знам, в Япония е създадено така нареченото КОИ-шаран, използвана е основна храна ориз с добавка на различни треви, както по-горе е написал СНЕГ ориза е зърнена култура и поради този факт всички мирни риби го кльопат. Но трябва да се внимава защото всички знаем колко набъбват зърнат след контакта с вода, та мисалта ми е, че преди дасе внесе във водоема е добре дасе посвари щото да няма после претъпкани риби.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте и от мен.Отдавна чета форума,но малко съм писал в него.Мога да ви кажа на базата на дългогодишен опит,че оризът,направен на пуканки е най-добрата стръв за летен риболов на каракуда при силно затинено дъно.Играе роля на стръв и на стиропорено топче едновременно.Пробвайте и ще се убедите.Пуканката може и допълнително да се обработи с ароматизатори.
- krokibg
- учете се от него
Само ако може да ни обясниш,как го правиш на пуканки тоя оризСтефан Добрев написа:Здравейте и от мен.Отдавна чета форума,но малко съм писал в него.Мога да ви кажа на базата на дългогодишен опит,че оризът,направен на пуканки е най-добрата стръв за летен риболов на каракуда при силно затинено дъно.Играе роля на стръв и на стиропорено топче едновременно.Пробвайте и ще се убедите.Пуканката може и допълнително да се обработи с ароматизатори.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Вероятно става нещо като ризона който продаваха по магазините /сега по рядко се намира/. Явно има начин да се прави като пуканка.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- krokibg
- учете се от него
Венелин Радушев написа:Вероятно става нещо като ризона който продаваха по магазините /сега по рядко се намира/. Явно има начин да се прави като пуканка.
Ами,нали това питам,как точно става на пуканки.Може би си има технология някаква,няма лошо да я научим и ние,ако колегата има желание да я сподели

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
еми уриз незнам НО като ходя на гости в сливен при бабя и дядо вуичо прави захранка от кус кус подпарен и сух натрошен хляб и с тая захранка ходим за платики в село моктрен
упределено работи !!! за платики на 15-20 метра от брега на дълбочина някъде околу 1.5метра
упределено работи !!! за платики на 15-20 метра от брега на дълбочина някъде околу 1.5метра
- Skorpi
- сериозен играч
Бре Стефанчо оти не казуваш как ги правиш тия пуканки
че от 3 дена жената избега на село
котката роди (тя мъжка бре )стената в кухнята са напука само пустия му ориз не пука бре 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- вече хвърля и на тежко
Не мога да кажа как се прави,защото никога не съм си го правил сам.Продаваше се в пакети като царевични пръчици и беше с "жълт" произход.На пакета с малко етикетче пише на български,че са оризови пуканки.Сега намерих и български.Не съм вещ с компютъра и ще дам марка и производител,пък някой колега може да качи снимки.Опаковката е като на големи бисквити,цилиндрична,пуканките са слепени на малки питки,което е и по удобно,защото можеш да си отчупиш парченце от две или три слепени.Търговското им название е "Оризовки",съдържание :натурален ориз и сол.Произведено е от "Евромел" ООД,гр.Горна Оряховица.Купено е от магазин на "Фантастико".Скорпи да взима мистрията и да замазва пукнатините преди да се е върнала жена му.Поздрави и наслука.
- Skorpi
- сериозен играч
Та ставайки ми интересно за тоя ориз току що разбрах от моя близка че работи към ф-ма Кайрякови (фастъци,ядки ) и такива ми ти работи та те са правили ориз с някаква по специална технология помолих я да погледне за какво точно иде реч и дали може в домашни условия да се правят 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти