Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

възмутен съм !!!
Модератор: dantho.mihov
Re: възмутен съм !!!
е в такъв случай след като сте толкова запознат с ценообразуването в този сайт, колега би ли ни осветлил защо толкова сте намалили цената след като не едефктна и с каква загуба ще ги продадете тези бройки.орериентировъчно говорим

Незнанието не е извинение.
Може и да си прав за тебе си,но аз мисля ,че това не е ниска и приемлива цена за българския стандарт на живот Цена: 520.00лв и голямото намаление на 180.00лвVidrax написа:Колега , без да се оправдавам с няколко думи пояснвам . Първата сена е от преди 2 години когато се появиха тези въдици в програмата на Berkley .
Ние купихме малко и от намалените и ние направихме намаление , въпреки че имахме и от вудиците купени на висиката цена . Сега са ни останали няколко броя и сме ги пуснали на съвсем ниска цена . .

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
bisqo написа:е в такъв случай след като сте толкова запознат с ценообразуването в този сайт, колега би ли ни осветлил защо толкова сте намалили цената след като не едефктна и с каква загуба ще ги продадете тези бройки.орериентировъчно говорим
Да кажа че имам стока закупена на 800 лв. продажна клиетска цена трябва да е 980 лв. като в надценката е включено мито, данък печалба, склад, транспорт, процент за заплати и процент за печалба, и още няколко неща....

В момента ми трябват средства да заредя нова стока която е по оборотна и продавам тази за 600 лв. понеже не мога да си позволя да заключвам средсва повече от един сезон

Тъп ли съм? или трябва да си я стискам и да чакам да фалирам! или със неизбежната в случая загуба, да заредя по оборотна стока и да печеля от брой продажби а не от надценка.....

всичко това е хипотетично

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
AL KAPONE написа: Да кажа че имам стока закупена на 800 лв. продажна клиетска цена трябва да е 980 лв. като в надценката е включено мито, данък печалба, склад, транспорт, процент за заплати и процент за печалба, и още няколко неща....![]()
В момента ми трябват средства да заредя нова стока която е по оборотна и продавам тази за 600 лв. понеже не мога да си позволя да заключвам средсва повече от един сезон![]()
Тъп ли съм? или трябва да си я стискам и да чакам да фалирам! или със неизбежната в случая загуба, да заредя по оборотна стока и да печеля от брой продажби а не от надценка.....![]()
всичко това е хипотетично
това и аз имах предвид. В моловете когато започнат сезонните намаления 70% надолу, много си мислят глей ги каква горница са си били сложили, кожодери. Истината е че търговеца си чисти застоялите последни бройки а печалбата му вече е взета от всичко продадено преди това.
И това не е хипотетично ами си е така.
в случая не мисля, че ако продадат една пръчка за 180лв ще закупят кой знае колко стока от която да избият загубата до , да речем 420лв(оставям 100 да са им били печалба). а колега това което става по моловете не е тооооочно така.вярно доста често намалението е на застояла стока, но пак в цената на която я продават има печалба(поне от това което знам от познати в търговията)

marko1 написа:Хора една обикновена руска гумена лодка ,напримар уфимка,струва сто лева в Русия,а тук ,390лв.За какво говорим?
а една блиэалка кралуэо в испания струва 11 евро а тука 11лв.-що

bisqo написа:и понеже колегата каза, че модела е от преди незнам си колко сезона да подчертая аз аннтики не купувам. това, че модела е бил безкрайно надценен е съвсем друг въпрос и търговците са решили да изкарат доста парички покрай това. също като при gsm-те излизат на безумни цени и след два месеца цената е на половина.май доста повече от това са чакали нашите търговци
относно антиките има модели на даива на 12-15 години проиэведени в япония които се иэполэват в цял свят и ще се иэполэват още дълго
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе тая тема не е ли за магазина ?
Де си ве ДЕДИ ?
Де си ве ДЕДИ ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Магазина е за вътрешна употеба,а не за реклама,специализирана търговия,изглаждане на неуредици или дискусионно студио!Според мен,точно тук си и е мястото!
но предполагам цените им са актуални. а ние тук говорим че плащаме цена като за някоя антика! нямам против модела да е на 3-5 или 30 години стига цената да е актуална.slavi253 написа: относно антиките има модели на даива на 12-15 години проиэведени в япония които се иэполэват в цял свят и ще се иэполэват още дълго

bisqo написа:но предполагам цените им са актуални. а ние тук говорим че плащаме цена като за някоя антика! нямам против модела да е на 3-5 или 30 години стига цената да е актуална.slavi253 написа: относно антиките има модели на даива на 12-15 години проиэведени в япония които се иэполэват в цял свят и ще се иэполэват още дълго
оо актуална е 700лв
и според теб ако свалят цената на 370лв(примерно) от 700лв това е напълно нормално понеже това им е нормалната цена или понеже хората искат да се освобоят от застояла стока не защото тя не е топ качество а просто е застояла понеже са и били надули цената до безобразие ?

виж са тва да чистиш эастояла стока преди новия сеэон или да продаваш последни броики стари модели които вече няма да се проиэвеждат на цена понякога по ниска от доставната -демек на эагуба се практикува доста често в тоя бранш.така че не се въэмущаваи толкова напълно нормално е когато са ти останали в магаэина две шаранджииски въдици по 500лв които вече не се проиэвеждат примерно да ги продадеш эа някакви пари та дори и на эагуба вместо да събират прах
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
....и само ще допълня Слави:
-ако ги искаш тези пръчки и имаш парите-вземай!
-ако ги искаш тези пръчки и имаш парите-вземай!

ок де. ти си имаш теорията, аз имам своята. целта на темата ми бе да ви обърна малко внимание на това какво ни правят, но като гледам не е имало нужда. тук всички си го знаете или пък просто сте доста напред във финансово отношоние щом 520лв или пък 700лв(както даде пример колегата) ви се струват нормални.