възмутен съм !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Re: възмутен съм !!!

Мнение от bisqo »

е в такъв случай след като сте толкова запознат с ценообразуването в този сайт, колега би ли ни осветлил защо толкова сте намалили цената след като не едефктна и с каква загуба ще ги продадете тези бройки.орериентировъчно говорим
Изображение
Незнанието не е извинение.
петър василев

Мнение от петър василев »

Vidrax написа:Колега , без да се оправдавам с няколко думи пояснвам . Първата сена е от преди 2 години когато се появиха тези въдици в програмата на Berkley .
Ние купихме малко и от намалените и ние направихме намаление , въпреки че имахме и от вудиците купени на висиката цена . Сега са ни останали няколко броя и сме ги пуснали на съвсем ниска цена . .
Може и да си прав за тебе си,но аз мисля ,че това не е ниска и приемлива цена за българския стандарт на живот Цена: 520.00лв и голямото намаление на 180.00лв :arrow:Макар,че има и такива ,които си вярват,че една макара от 300 лв всеки може да си я позволи и е много ефтина :wink: Даже се говори и за разните му СТЕЛИ :roll: що не слезнете малко на земята брей :wink: аааа,щях да забравя да питам;и вие ли пазарувате по интернет :roll:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

bisqo написа:е в такъв случай след като сте толкова запознат с ценообразуването в този сайт, колега би ли ни осветлил защо толкова сте намалили цената след като не едефктна и с каква загуба ще ги продадете тези бройки.орериентировъчно говорим

Да кажа че имам стока закупена на 800 лв. продажна клиетска цена трябва да е 980 лв. като в надценката е включено мито, данък печалба, склад, транспорт, процент за заплати и процент за печалба, и още няколко неща.... :roll:
В момента ми трябват средства да заредя нова стока която е по оборотна и продавам тази за 600 лв. понеже не мога да си позволя да заключвам средсва повече от един сезон :roll:

Тъп ли съм? или трябва да си я стискам и да чакам да фалирам! или със неизбежната в случая загуба, да заредя по оборотна стока и да печеля от брой продажби а не от надценка..... :lol:
всичко това е хипотетично :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Julian_t
новобранец
новобранец

Мнение от Julian_t »

AL KAPONE написа: Да кажа че имам стока закупена на 800 лв. продажна клиетска цена трябва да е 980 лв. като в надценката е включено мито, данък печалба, склад, транспорт, процент за заплати и процент за печалба, и още няколко неща.... :roll:
В момента ми трябват средства да заредя нова стока която е по оборотна и продавам тази за 600 лв. понеже не мога да си позволя да заключвам средсва повече от един сезон :roll:

Тъп ли съм? или трябва да си я стискам и да чакам да фалирам! или със неизбежната в случая загуба, да заредя по оборотна стока и да печеля от брой продажби а не от надценка..... :lol:
всичко това е хипотетично :roll:

това и аз имах предвид. В моловете когато започнат сезонните намаления 70% надолу, много си мислят глей ги каква горница са си били сложили, кожодери. Истината е че търговеца си чисти застоялите последни бройки а печалбата му вече е взета от всичко продадено преди това.
И това не е хипотетично ами си е така.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

в случая не мисля, че ако продадат една пръчка за 180лв ще закупят кой знае колко стока от която да избият загубата до , да речем 420лв(оставям 100 да са им били печалба). а колега това което става по моловете не е тооооочно така.вярно доста често намалението е на застояла стока, но пак в цената на която я продават има печалба(поне от това което знам от познати в търговията)
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

marko1 написа:Хора една обикновена руска гумена лодка ,напримар уфимка,струва сто лева в Русия,а тук ,390лв.За какво говорим?

а една блиэалка кралуэо в испания струва 11 евро а тука 11лв.-що :?:
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

bisqo написа:и понеже колегата каза, че модела е от преди незнам си колко сезона да подчертая аз аннтики не купувам. това, че модела е бил безкрайно надценен е съвсем друг въпрос и търговците са решили да изкарат доста парички покрай това. също като при gsm-те излизат на безумни цени и след два месеца цената е на половина.май доста повече от това са чакали нашите търговци

относно антиките има модели на даива на 12-15 години проиэведени в япония които се иэполэват в цял свят и ще се иэполэват още дълго
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе тая тема не е ли за магазина ?
Де си ве ДЕДИ ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Магазина е за вътрешна употеба,а не за реклама,специализирана търговия,изглаждане на неуредици или дискусионно студио!Според мен,точно тук си и е мястото!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

slavi253 написа: относно антиките има модели на даива на 12-15 години проиэведени в япония които се иэполэват в цял свят и ще се иэполэват още дълго
но предполагам цените им са актуални. а ние тук говорим че плащаме цена като за някоя антика! нямам против модела да е на 3-5 или 30 години стига цената да е актуална.
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

bisqo написа:
slavi253 написа: относно антиките има модели на даива на 12-15 години проиэведени в япония които се иэполэват в цял свят и ще се иэполэват още дълго
но предполагам цените им са актуални. а ние тук говорим че плащаме цена като за някоя антика! нямам против модела да е на 3-5 или 30 години стига цената да е актуална.

оо актуална е 700лв
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

и според теб ако свалят цената на 370лв(примерно) от 700лв това е напълно нормално понеже това им е нормалната цена или понеже хората искат да се освобоят от застояла стока не защото тя не е топ качество а просто е застояла понеже са и били надули цената до безобразие ?
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

виж са тва да чистиш эастояла стока преди новия сеэон или да продаваш последни броики стари модели които вече няма да се проиэвеждат на цена понякога по ниска от доставната -демек на эагуба се практикува доста често в тоя бранш.така че не се въэмущаваи толкова напълно нормално е когато са ти останали в магаэина две шаранджииски въдици по 500лв които вече не се проиэвеждат примерно да ги продадеш эа някакви пари та дори и на эагуба вместо да събират прах
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

....и само ще допълня Слави:
-ако ги искаш тези пръчки и имаш парите-вземай! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

ок де. ти си имаш теорията, аз имам своята. целта на темата ми бе да ви обърна малко внимание на това какво ни правят, но като гледам не е имало нужда. тук всички си го знаете или пък просто сте доста напред във финансово отношоние щом 520лв или пък 700лв(както даде пример колегата) ви се струват нормални.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”