възмутен съм !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

bisqo
разбира нещата
разбира нещата

възмутен съм !!!

Мнение от bisqo »

колеги бях решил да се оборудвам с една-две хубави шаранджииски пръчки с макари и след дълго ровене по сайтове попадам на следното http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1437 .така, елементарна математика в случая показва че до момента тази пръчка е продавана на близо 3 пъти по-висока цена, и тъй като не може да се продава под себестойност в момента цената която е обявена също носи печалба. та мисълта ми е, не стига че е магазина е по интернет ( не се харчат пари за наеми на скъпи магазини и тем подобни) и все пак цените са безбожни. търговците в България все още смятат, че пари се правят като надуят цените и излъжат един а не от оборот, които биха имали с по-ниските цени. това е безобразие. в такъв случай аз лично предпочитам да си взема една пръчка за 30-40лв и да ми е мирна главата, че не съм направил някой си там милионер(образно казано). За това следващия път когато си взимате нещо за повече от 70-80лв замислете се дали си струва да се направите на "тежкари"(освен разбира се ако не сте на Доналд Тръмп 3-ти братовчед) и да направите някой безкрайно щастлив карайки го да ви се присмива за това, че ви е продал пръчка или макара за 150лв която той е взел за 30лв, или ще превъзмогнете егото си.
Желая на всички успешен 2009/2010 сезон
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: възмутен съм !!!

Мнение от chestarfield »

Аз специално съм много доволен от услугите на Видракс, лично мнение. А и има и други магазини да се сравняват цените.Въдици не бих си зел онлайн или макари, понеже всеки уважаващ себе си рибар, първо трябва да почуства и въдицата и макарата в ръката и посли да е купува.Но за аксесоарите сичко е ок което съм зел, също и Колмика ще похваля супер е.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Julian_t
новобранец
новобранец

Мнение от Julian_t »

една кратка справка с гугъл показва, че въпросните пръчки струват не по-малко от 300 паунда което е около 700 лв, ама кой да гледа:
http://www.google.com/#hl=en&q=Carp+rod ... 4yop6-RGmA

Ясно е, че след като няма клиент за реалната цена стоката се пуска на каквато и да е, доста под покупната просто търговеца да се отърве от нея, но някои хора не го разбират това.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не е точно така!300 паунда,ама за ТРИ броя!Ето пример за търг,свършващ след по малко от два дена -> 3 x BERKLEY B1 CARP RODS BRAND NEW
Според описанието на продавача,тези сопички нови са по 150 английски пари!Ето още един ТЪРГ на по високата цена! Съгласен съм,че всичко в България е неимоверно надуто,но колко от нас имат понятие от онлайн търгове!Колко от нас владеят английски до съвършенство и колко от нас могат да си позволят да играят! ;)
Въпросът за марка и производител също не е за подминаване!Замисляли ли сте се,защо една и съща пръчка се среща както с лаково покритие,така и матирана :idea: В тази връзка-180лв са никакви пари!Качеството определя цената,но дали го получаваме един Господ знае!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
marko1
новобранец
новобранец

Мнение от marko1 »

Хора една обикновена руска гумена лодка ,напримар уфимка,струва сто лева в Русия,а тук ,390лв.За какво говорим?
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Колега , без да се оправдавам с няколко думи пояснвам. Първата цена е от преди 2 години когато се появиха тези въдици в програмата на Berkley .
Миналата година PURE FISHING купиха JRC и прехвърлиха всичкото си шаранжииско оборудване там и съответно намалиха тези въдици. Ние купихме малко и от намалените и ние направихме намаление, въпреки че имахме и от въдиците купени на висиката цена. Сега са ни останали няколко броя и сме ги пуснали на съвсем ниска цена. А колегата дето се възмущава явно е далеч от търговията. Едно само искам да ми повярвате, че от риболовни такъми за голямо съжаление не се печели толкова колкото си мислите. А милионер може да се стане като се крадне нещо, но то риболовни принадлежности е много много трудно. И това е в световен мащаб. Сега сме част и световния пазар и колегата вместо да се възмущава, да вземе да си пазари от интернет, ама както казва Сапуна искат се знания и кураж. А да се възмущаваме е много по-лесно. Мисля, че се отнасяме с максимално внимание и уважение към клиентите си и това ще го потвърдят много хора. А колегата преди да се възмущава и то доста ядно да вземе да попита , поради каква причина е това намаление. Може да са с дефект или нещо друго.
Последно промяна от Vidrax на Пон Юни 08, 2009 3:51 pm, променено общо 1 път.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

колега julian мислиш ли, че ако ти като продавач си дал 300 GBP за една пръчка после ще я пуснеш да се продава толкова ефтино??? аз не мисля, а и до колкото съм запознат и съм споменал по-горе неможеш да продаваш на загуба, а в този случай ако си я взел на 300 GBP е абсолютната загуба. Инача и аз съм си взимал едно-вде неще от видракс и съм сигурен, че има доста неща на добри цени с добро качество. Относно пазаруването по интернет не мисля, че е небходимо да знаеш перфектен английски а и хората са измислили google translate :lol: :twisted:
Изображение
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Абе марко , ти за коя година говоиш с тази лодка. Дай доказателства. Що не ги я купиш от Русия тогава лодката . То вносителите явно сме най-лошите хора на света .
marko1
новобранец
новобранец

Мнение от marko1 »

не ,несте наи лошите,но попаднах на руски сайт в които се споменава цена 4800 рубли,като ги обърнах в лева и получих това 108лв
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

колега без да се хваля, но имам опит в пазаруването по интернет. и каквато и да е причината да е намалена толкова много тази въдица не ме инресува, още повече ако е дефектна да даде някой 180лв за нещо дефектно това би био върха на наглоста. а щом модела е от няколко години и те не са я продали значи пак можем да си извадим изводи. все пак ако не е дефектна изглежда това е би било сделката на годината ако си я вземе някой :)
Изображение
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Колега, Очевидно е, че сте далеч от търговията. Да понякога се налага да продадеш нещо на загуба. И тази въдица, която много се съмнявам, че някога сте желали да си купите е точно такава.
Сапуна, веднага я оцени по достоинство. Голям шум вдигнахме за нищо. Наистина имаме само няколко броя които ми заемат място и затова е така.
Последно промяна от Vidrax на Пон Юни 08, 2009 3:52 pm, променено общо 1 път.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

и без да спамя да добява - нямам нищо лично против видракс, а и колегата очевидно е пристрастен на тема видракс.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Момчета,работата пак отива на събуй гащи!Всеки си има мнение и становище!Всеки си го и защитава!В случая обаче,колегата Видракс /не знам с кого си разменяме тези редове / е прав!
С Гугъл транслейт шипинг от ибей нанайси!Пък да не говорим,че е замесено и името на милата ни Родина!И все пак...начини има!Има ли и желание,сделката е осъществима! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Не е дефектна , но ви дадох само пример , че може да има някаква причина.
Чак сделка на годината е малко силно , но човек които е ценител на качествените риболовни въдици , може да си направи прекрасен подарък.
Без да се обиждате , но наистина е по-добре да попитате , преди да ни изкарате най-големите кожодери на света.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

и понеже колегата каза, че модела е от преди незнам си колко сезона да подчертая аз аннтики не купувам. това, че модела е бил безкрайно надценен е съвсем друг въпрос и търговците са решили да изкарат доста парички покрай това. също като при gsm-те излизат на безумни цени и след два месеца цената е на половина.май доста повече от това са чакали нашите търговци
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”