Моля,малко помощ за пускане чисто нов мотор!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Моля,малко помощ за пускане чисто нов мотор!

Мнение от stih »

Честита придобивка! Да споделя какво правя аз, тъй като имам нова моторетка от две седмици. От писаното тук, а и съветите на производителя и неговия представител у нас, става ясно, че първите 10 часа се кара внимателно. Първите два часа - на тихи обороти, после се вдигат за кратко време и отново на тихи. Съзнавам, че обяснявам съвсем любителски, но повечето сме такива тук. Моят е 15 коня за 4 метра лодка и не позволява да се "настъпи" повече от 1/3 от газта. Маслото сам си го налях, редукторното си беше инсталирано фирмено. Другата седмица мисля да отида в сервиз за първа смяна. Не че не мога сам, но иска настройки машината, а и попълване на сервизната книжка.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

stih написа:Честита придобивка! Да споделя какво правя аз, тъй като имам нова моторетка от две седмици. От писаното тук, а и съветите на производителя и неговия представител у нас, става ясно, че първите 10 часа се кара внимателно. Първите два часа - на тихи обороти, после се вдигат за кратко време и отново на тихи. Съзнавам, че обяснявам съвсем любителски, но повечето сме такива тук. Моят е 15 коня за 4 метра лодка и не позволява да се "настъпи" повече от 1/3 от газта. Маслото сам си го налях, редукторното си беше инсталирано фирмено. Другата седмица мисля да отида в сервиз за първа смяна. Не че не мога сам, но иска настройки машината, а и попълване на сервизната книжка.

Точно описано,само ще добавя че колкото по-дълго си къткаш мотора на бавни обороти,толкова по добре за разработването.Масло в редуктора имаш 100% и може би и в картера,но трябва да го провериш.Иди до сервиз за първи преглед на тези неща и стои близо до майстора за да видиш какво и как го прави,после няма да имаш проблем и при майстор ще ходиш чак когато се развали и му стане нещо сериозно !!! Честито и с кеф да си го ползваш !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Благодаря,намерихме книжката за него от нета.В мотора масло няма,в редуктора още не съм проверил.Утре мисля да е големия ден,ще го пускам,както и на лодката де! :lol:
Приемам предложения за язовир на който да го тествам,ще е добре да мога стигна с кола до брега.
Гледам колегите на Огняново си правят тестове,май там е подходящо!?!?!
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

От мислех,че съм написал,съжалявам!Ще го корегирам!
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Миналата събота беше големия ден,всичко мина ок.Купувал съм какви ли не глупости,но тази моя инвестиция ме изкефи максимално!
Още веднаж благодаря на всички колеги,които се отзоваха!
А,забраих да пиша,тествах я на "Огняново",много хубав язовир и доста чиста ми се видя водата.
miro_bs
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от miro_bs »

Здрасти колега,

Малко късно ти пиша но се надявам да ти бъда полезен

1. Политиката на Mercury не позволява да се продава двигател от кашон. Което ще рече че магазина които ти го продава трябва да му налее първото масло да го запали и да провери как работи.

2. Винаги можеш да си смениш маслата самичък, но в момента Mercury имат удължена гаранция от 5 години ако мотора се обслужва в оторизиран сервиз и данните от профилактиката се въвеждат в системата им. Така че винаги искат разпечатан документ като ти правят профилактика.

3. Книжка за експлоатация на Български можеш да изтеглиж от тук http://www.bulstar.bg/upl_doc/Mercury.pdf там са описани всички процедури за зазимяване, транспортиране, гаранция и т.н.
Последно промяна от miro_bs на Пон Фев 15, 2010 6:40 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Жив и здрав да си колега!Екстра работа ми свърши,иначе трябваше да тормозя брат ми!
Много благодаря за линка!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”