Моля,малко помощ за пускане чисто нов мотор!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Моля,малко помощ за пускане чисто нов мотор!

Мнение от Sitalk »

Мотора е "Mercury" четиритактов,5 коня,чисто нов!Ако някой може да помогне с съвети за разработка на мотора,подръжка,какво се прави след като ползва при морска и нормалана вода.Предварително благодаря много.Едно уточнение,питам защото тия или са ми забравили книжката.
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Моля,малко помощ за пускане чисто нов мотор!

Мнение от Mich »

според мен масло в картера може да си налее всеки и не е нужен майстор. Научи се да си сменяш маслата сам най-добре. Не е нищо сложно и има достатъчно инфо в нета. След употреба в морска вода задължително около минута в сладка вода след края на риболова.
който не лови, няма да яде :)
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Аз вече съм го отворил и видях къде е пробката за маслото и не виждам нищо сложно.Технически грамотен съм,но не на този тип двигатели и за това реших да се обърна към вас.
Това масло за редуктора къде сипва,че не видях пробка или отвор за наливане!?!?!
Много благодаря за отговорите на колегите,нито знаех,че има редукторно масло,нито че трябва да поработи 1-2 мин в нормална вода.след ползване в морето.
Търся в момента в нета точно как се разбработва точно тоя модел,но за сега не ми се отдава.
Тия от магазина са много прости,да не сложат книжка?!!?
Иначе инструменти,масло,туба,маркуч има,дойде си в кашон.
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Благодаря отново, намерих пробките за редуктора :ANAL:
Там дали сега трябва да има масло,имам предвид заводски сложено!??!!
Питам,защото не са ми дали такова за редуктор :roll:
Малейййй, голяма драма ще е докато тръгне това чудо.
Сега трябва да разбера от някъде как се точно се разбработва точно тоя модел,че едвам ме свърта :lol:
Аватар
valiooooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valiooooo »

Трябва да има и маркировка с указание как да го траспортираш.Мисля,че при четиритактовите има голямо значение на коя страна ще е легнал.
Изображение

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

Изображение

това е от книжка на меркури 9,9 за жалост не е преведено но мисля че ще се оправиш.

честито и успех
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Мерси,колега за снимката и упътването.
Кажи нещо за разработването на мотора.
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

Sitalk написа:Мерси,колега за снимката и упътването.
Кажи нещо за разработването на мотора.
това с разработването е спомен от времето когато карахме лади и жигули.
но за собствено спокоиствие можеш да смениш маслата след 10-20ч.каране,няма да му навреди а ако има прах и други боклуци ще ги отмие.след това сменяш маслата единпът годишно при любителска употреба ,ако ще съхраняваш мотора на студено желатолно е да направиш смяната преди зимата,

п.с. Ако го караш на морето задържитерно миене на целият мотор със палене в сладка вода включително и под капака не се плаше няма му нишо от малко вода-това всеки ден,иначе максимем след 3 г. ще е на ювка много е грозно
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Благодаря, за кой ли път вече!
Предполагам,че не трябва все пак да го карам още в началото на пълна газ!? :D
Има ли друго място където да има масло освен в двигателя и редуктора??
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

за пълната таз - да
за маслото - не
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Честита придобивка! Да споделя какво правя аз, тъй като имам нова моторетка от две седмици. От писаното тук, а и съветите на производителя и неговия представител у нас, става ясно, че първите 10 часа се кара внимателно. Първите два часа - на тихи обороти, после се вдигат за кратко време и отново на тихи. Съзнавам, че обяснявам съвсем любителски, но повечето сме такива тук. Моят е 15 коня за 4 метра лодка и не позволява да се "настъпи" повече от 1/3 от газта. Маслото сам си го налях, редукторното си беше инсталирано фирмено. Другата седмица мисля да отида в сервиз за първа смяна. Не че не мога сам, но иска настройки машината, а и попълване на сервизната книжка.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

stih написа:Честита придобивка! Да споделя какво правя аз, тъй като имам нова моторетка от две седмици. От писаното тук, а и съветите на производителя и неговия представител у нас, става ясно, че първите 10 часа се кара внимателно. Първите два часа - на тихи обороти, после се вдигат за кратко време и отново на тихи. Съзнавам, че обяснявам съвсем любителски, но повечето сме такива тук. Моят е 15 коня за 4 метра лодка и не позволява да се "настъпи" повече от 1/3 от газта. Маслото сам си го налях, редукторното си беше инсталирано фирмено. Другата седмица мисля да отида в сервиз за първа смяна. Не че не мога сам, но иска настройки машината, а и попълване на сервизната книжка.

Точно описано,само ще добавя че колкото по-дълго си къткаш мотора на бавни обороти,толкова по добре за разработването.Масло в редуктора имаш 100% и може би и в картера,но трябва да го провериш.Иди до сервиз за първи преглед на тези неща и стои близо до майстора за да видиш какво и как го прави,после няма да имаш проблем и при майстор ще ходиш чак когато се развали и му стане нещо сериозно !!! Честито и с кеф да си го ползваш !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Благодаря,намерихме книжката за него от нета.В мотора масло няма,в редуктора още не съм проверил.Утре мисля да е големия ден,ще го пускам,както и на лодката де! :lol:
Приемам предложения за язовир на който да го тествам,ще е добре да мога стигна с кола до брега.
Гледам колегите на Огняново си правят тестове,май там е подходящо!?!?!
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

От мислех,че съм написал,съжалявам!Ще го корегирам!
Аватар
Sitalk
новобранец
новобранец

Мнение от Sitalk »

Миналата събота беше големия ден,всичко мина ок.Купувал съм какви ли не глупости,но тази моя инвестиция ме изкефи максимално!
Още веднаж благодаря на всички колеги,които се отзоваха!
А,забраих да пиша,тествах я на "Огняново",много хубав язовир и доста чиста ми се видя водата.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”