Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За Бяла риба
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: За Бяла риба
Моя личен опит е доказал, че:
- таранката не е добра стръв за бяла риба. Тя има дебело тяло с висок гръб, а бялата риба има тясна глътка.
- подходяща стръв са рибките с издължено тяло - костур, уклей, червеноперка. Сладководното попче е прекрасна стръв.
- бялата риба обича свободата при поемането на стръвта. Първо захапва стръвта и се отдалечава на известно разстояние преди да я глътне. Поради тази причина е хубаво при риболов на дъно да не се опъва мисината, а де се остави поне 2 метра корем. Звънчето да падне на земята. Ако усети съпротива тя изплюва стръвта.
Общо взето това е от мен. На слука!
- таранката не е добра стръв за бяла риба. Тя има дебело тяло с висок гръб, а бялата риба има тясна глътка.
- подходяща стръв са рибките с издължено тяло - костур, уклей, червеноперка. Сладководното попче е прекрасна стръв.
- бялата риба обича свободата при поемането на стръвта. Първо захапва стръвта и се отдалечава на известно разстояние преди да я глътне. Поради тази причина е хубаво при риболов на дъно да не се опъва мисината, а де се остави поне 2 метра корем. Звънчето да падне на земята. Ако усети съпротива тя изплюва стръвта.
Общо взето това е от мен. На слука!
georgi_gopata написа:Модераторите ще решат какво да стане с темата.Все пак тя е за Бяла риба на даден водоем, не на Пясъчник, Гарваново или др.Просто исках съвет за тази риба, а като искате толкова-отворете си тема за Пясъчник.
Е, за даден водоем е, но не го упоменаваш този водоем(и по-добре недей!), така че да приемем че тамата е според заглавието, тоест по-обща и обобщаваща! Има интересни мнения и не виждам причина да искаш "ключ",georgi_gopata написа:Колеги, защо трябва да се "развали" всяка една тема!?!?![]()
Ако модераторите преценят да изтрият само ненужните мнения, но моля да се сложи ключ и ТУК!!!
иначе има и тема за Пясъчник конкретно...

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

На всички във форума наслука.
Момци време му е да стягаме багажериите... Ако някой е ходил да сподели има ли някъде движение на "Бялата красавица". Аз лично нямам никаква информация, но който се е пробвал нека каже къде, как, на кво, що, трябва да я захващаме от някаде. Поздрави на всички
Момци време му е да стягаме багажериите... Ако някой е ходил да сподели има ли някъде движение на "Бялата красавица". Аз лично нямам никаква информация, но който се е пробвал нека каже къде, как, на кво, що, трябва да я захващаме от някаде. Поздрави на всички

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
каракудката си е добра стръв - просто трябва да не е с размери като за сом, а по-малка... Уклеят е най-добрата стръв (най-привлекателна за бялата риба), но живее малко...
Според мен, за предпочитане е да се лови на изкуствени примамки, защото живата рибка като я нагълта, куката се закача за глътката и бялата умира и няма как да се пусне обратно, ако е маломерна...
Според мен, за предпочитане е да се лови на изкуствени примамки, защото живата рибка като я нагълта, куката се закача за глътката и бялата умира и няма как да се пусне обратно, ако е маломерна...
-
- новобранец
колеги на пресевната в ямбол миналата година даваше добре сега как е.