Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За Бяла риба
Модератор: sapuna
За Бяла риба
Здравейте!На един язовир има бяла риба, но колегите ходят повече за костур и каракуда.Водоема е голям/ще кажа кой е само на лс/, а белите са по 2-3 до 5кг.Няма много други рибета освен слънчаци, костурчета и каракудки.
Та въпроса ми е, на какво да търся бялата риба там?Какви места обитава?От къде да започна?Досега съм ловил 2-3 пъти бяла така че нямам много опит.Помогнете с избора на тактика, стръв, място и т.н.
Благодаря Ви предварително!
Та въпроса ми е, на какво да търся бялата риба там?Какви места обитава?От къде да започна?Досега съм ловил 2-3 пъти бяла така че нямам много опит.Помогнете с избора на тактика, стръв, място и т.н.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За Бяла риба
Търси ги по праговете. Седят на ръба на ями и други по-дълбоки места. Пробвай на джиг със зелени или бели силикони. Успех 

Привет,
И трите изброени стават за стръв за Бяла риба. Тя обитава дълбоките води през деня а вечер излиза да гони дребосъка. Поджодящото дъно е песъчливо или каменисто.
Поздрави и успех!
И трите изброени стават за стръв за Бяла риба. Тя обитава дълбоките води през деня а вечер излиза да гони дребосъка. Поджодящото дъно е песъчливо или каменисто.
Поздрави и успех!
samo na jiva ribka pres denia moje i na 50sm dalbochina riboka go zabuchi pres glavatageorgi_gopata написа:Здравейте!На един язовир има бяла риба, но колегите ходят повече за костур и каракуда.Водоема е голям/ще кажа кой е само на лс/, а белите са по 2-3 до 5кг.Няма много други рибета освен слънчаци, костурчета и каракудки.
ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ КОЙТО ПИШАТ В ТЕЗИ ФОРУМИ ТОВА Е МНОГО ДОБРА ИДЕЯ ТАКА МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ МНОГО НЕЩА И ИНТЕРЕСНИ СЛУЧКИ.ВСИЧКИ КОЙТО ИМАТ ВРЕМЕ МОГАТ ДА ПОСЕТЯТ ЯЗ.ПЯСЪЧНИК ВЧЕРА БЯХ ТАМ И КАК ДА ВИ ОПИША ГЛЕДКАТА ..... НЕЗНАМ ИМАШЕ 50 ЧОВЕКА НА СТЕНАТА В 22:00 ЧАСА И МНОГО ОТ ТЯХ ХВАШТАХА ТУ БЯЛА РИБА, ТУ НЯКОЙ ГОЛЯМ КОСТУР , ТО ДОРИ И ШАРАН ИЗКАРАХА ДО НАС, АМА АЗ КАТО СЕГА СЕ УЧА И ИЗКАРВАХ САМО КАРАКУДА И ЧЕРВЕНОПЕРКА.КОЙТО Е РЕШИЛ ДА ХОДИ ГО СЪВЕТВАМ ДА СЕ ЗАПАСИ С ЖИВА РИБКА (СИМИОН) И ТУЙСТЪРИ И ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ НАСЛУКА.
Това не го знаех
Марко поло извинявай ако си мислиш че съм ти повишил тон.

Благодаря на колегите които се отзоваха/и на тези които ми писаха на лс/!
Ще я пробвам на рибета и на спининг, пък дано да изкарам нещо.
Поздрави
Приемам още съвети.

Поздрави

Приемам още съвети.

Туй ич го не разбрах.dordorino написа:samo na jiva ribka pres denia moje i na 50sm dalbochina riboka go zabuchi pres glavata
Колега сподели , моля те, как забучваш рибето през главата и остава живо?
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Може,може
вкарваш в едното око(в страни,а не в центъра) изкарваш през другото.Търсиш най късото разстояние между тях.
Да не казвам голяма приказка,но закачването е доста надеждно(по здраво е от това през гърба) и рибката остава жива за определено време

А относно риболова на бяла риба от стената на Пясъчник,ще кажа че това е унищожаване на една добра популация която се наблюдава през тази година.
Масово се ловят риби под нормата.На 15-20бр се пада по една годна,но всичко се прибира.Търчат с чували и давай като невидяли.Простотията събрана на едно място.
Някой колега може да остане обиден от поста.Лично аз и още един колега от форума на 12 юни вечерта, не видях някой да върне риба във водата
.Думата е сеч.С лодката в тъмното се омотах в три мрежи за разстояние от 500 метра.Излизаш от едната влизаш в другата.Излишно е да споменавам какво се случваше с тях
Ебах ти геноцида майна.
Молбата ми е
някой ако има позиции в горското,нека позвъни и да го каже това.На мен не ми вдигнаха тогава.Звънях и на личен тел.на едно момче от ИАРА,какво е направил не знам.
Това е от мен.Ще е търсим тази риба ,но няма да е има.

Да не казвам голяма приказка,но закачването е доста надеждно(по здраво е от това през гърба) и рибката остава жива за определено време

А относно риболова на бяла риба от стената на Пясъчник,ще кажа че това е унищожаване на една добра популация която се наблюдава през тази година.
Масово се ловят риби под нормата.На 15-20бр се пада по една годна,но всичко се прибира.Търчат с чували и давай като невидяли.Простотията събрана на едно място.
Някой колега може да остане обиден от поста.Лично аз и още един колега от форума на 12 юни вечерта, не видях някой да върне риба във водата

Молбата ми е

Това е от мен.Ще е търсим тази риба ,но няма да е има.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Колеги, защо трябва да се "развали" всяка една тема!?!?
Ако модераторите преценят да изтрият само ненужните мнения, но моля да се сложи ключ и ТУК!!!
Благодаря на отзовалите се!

Ако модераторите преценят да изтрият само ненужните мнения, но моля да се сложи ключ и ТУК!!!
Благодаря на отзовалите се!

Колега,извинявам ти се ако аз ти развалям темата.Все пак заглавието е Бяла риба.Всеки който го интересува,тази риба ще влезе и ще чете тук.Нали така?
Изведнъж се натъква на мнението на SID85 и кво става,айде юруш на Пясъчник.Там се извършва геноцид спрямо бялата,нека това да се знае.Ако за колегата СИД това са престижни риби,то по закон не са.Улавяните риби са в порядъка на 30-40см.Защо трябва да се подстрекава бракониерството.Още веднъж ти се извинявам ,че ти пиша в темата.
Изведнъж се натъква на мнението на SID85 и кво става,айде юруш на Пясъчник.Там се извършва геноцид спрямо бялата,нека това да се знае.Ако за колегата СИД това са престижни риби,то по закон не са.Улавяните риби са в порядъка на 30-40см.Защо трябва да се подстрекава бракониерството.Още веднъж ти се извинявам ,че ти пиша в темата.
Модераторите ще решат какво да стане с темата.Все пак тя е за Бяла риба на даден водоем, не на Пясъчник, Гарваново или др.Просто исках съвет за тази риба, а като искате толкова-отворете си тема за Пясъчник.
Значи не си ме разбрал.А за заглавието на темата ти пък напиши"дайте съвет...."щото -за бяла риба е много общо понятие и виждаш почва да се пише всичко.
Моля Мода да ме изтрие.
Ходете и ловете.
Моля Мода да ме изтрие.

-
- ще става разбирач
Моя личен опит е доказал, че:
- таранката не е добра стръв за бяла риба. Тя има дебело тяло с висок гръб, а бялата риба има тясна глътка.
- подходяща стръв са рибките с издължено тяло - костур, уклей, червеноперка. Сладководното попче е прекрасна стръв.
- бялата риба обича свободата при поемането на стръвта. Първо захапва стръвта и се отдалечава на известно разстояние преди да я глътне. Поради тази причина е хубаво при риболов на дъно да не се опъва мисината, а де се остави поне 2 метра корем. Звънчето да падне на земята. Ако усети съпротива тя изплюва стръвта.
Общо взето това е от мен. На слука!
- таранката не е добра стръв за бяла риба. Тя има дебело тяло с висок гръб, а бялата риба има тясна глътка.
- подходяща стръв са рибките с издължено тяло - костур, уклей, червеноперка. Сладководното попче е прекрасна стръв.
- бялата риба обича свободата при поемането на стръвта. Първо захапва стръвта и се отдалечава на известно разстояние преди да я глътне. Поради тази причина е хубаво при риболов на дъно да не се опъва мисината, а де се остави поне 2 метра корем. Звънчето да падне на земята. Ако усети съпротива тя изплюва стръвта.
Общо взето това е от мен. На слука!
georgi_gopata написа:Модераторите ще решат какво да стане с темата.Все пак тя е за Бяла риба на даден водоем, не на Пясъчник, Гарваново или др.Просто исках съвет за тази риба, а като искате толкова-отворете си тема за Пясъчник.
Е, за даден водоем е, но не го упоменаваш този водоем(и по-добре недей!), така че да приемем че тамата е според заглавието, тоест по-обща и обобщаваща! Има интересни мнения и не виждам причина да искаш "ключ",georgi_gopata написа:Колеги, защо трябва да се "развали" всяка една тема!?!?![]()
иначе има и тема за Пясъчник конкретно...

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.