яз.Йовковци,Вълчовския ръкав 19-21.06

Модератори: bobopeli, sapuna

Pavkata 1977

Re: яз.Йовковци,Вълчовския ръкав 19-21.06

Мнение от Pavkata 1977 »

Мите разбирам те напълно,аз до последно бях "на кантар" заради тази служба!

Колега риба има,въпреки всичките набези на знайни и незнайни бракониери,просто она си сака майсторо,който си познава навиците й,храната,местообитанието!За себе си мога да кажа,че бях за първи път и абсолютно "бос",на място разбрах,че търсената от мен риба(шарана) е доста трудна,наплашена,свикнала е да се храни с миди,явно беше и на друго място...Но това не значи,че я няма!В по-малки количества,трудна,наплашена и хитра-да,но я има!
Да не говорим,че основната ни идея не беше риболова,а :drinkers: и скара бира!
TONIHDI
новобранец
новобранец

Мнение от TONIHDI »

Много се бракониерства но риба все още има наплашена но уловима, шарен риболов но задоволява все пак страстите/е не и на максималистите/ :D :D :D
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Тони,то максималистите бяхме на масата! :D :D :D
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Добре де като казвате че има риба,аз да ви попитам:Някой от вас да е чул за изваден шаран (над кило) на Йовковци след забраната?
Аз казвам-риба няма.И които твърди обратното нека го докаже.За мен не е риболов това да отидеш цял ден на язовира ,да хванеш 20- 30 червеноперки плюс 1-2 каракуди и да се твърди че има риба.Видях много спинингисти-КАПО.Видях кльонкаджии-КАПО.Шаранджии-КАПО.Сомаджии-КАПО.Тапи за щуки-КАПО.И какво освен червеноперки и костурчета остана? :evil:
Не че няма абсолютно нищо в язовира,но примерно за последните 5 ходения там съм видял 3-4 шарана и 10-тина толстолопа.Това преди 1-2 години го виждах за един излет.С тези темпове на бракониерство там ще сменям дестинацията най-скоро. :cry:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Хубав купон, на хубав язовир :smt023
Изображение
emil petkov
новобранец
новобранец

Мнение от emil petkov »

А от къде ли е сома в ресторантите на Елена? Порция паниран сом от 300гр. се харчи за по 2,6 лв. при условие, че цената на сома е около 10лв. на кг. при дунавските рибари. Явно си го тарашат яко язовира на ток и с мрежите и продават рибата на безценица, само да се отърват от нея, защото явно им е била множко. Пък ние може да си обикаляме по брега колкото си искаме и освен тен и чист въздух май няма какво да хванем. А на всичкото отгоре не ни пускат и с лодки да влизаме, явно за да не им пречим.
НА СЛУКА!
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

maranzika написа:Добре де като казвате че има риба,аз да ви попитам:Някой от вас да е чул за изваден шаран (над кило) на Йовковци след забраната?
Аз казвам-риба няма.И които твърди обратното нека го докаже.За мен не е риболов това да отидеш цял ден на язовира ,да хванеш 20- 30 червеноперки плюс 1-2 каракуди и да се твърди че има риба.Видях много спинингисти-КАПО.Видях кльонкаджии-КАПО.Шаранджии-КАПО.Сомаджии-КАПО.Тапи за щуки-КАПО.И какво освен червеноперки и костурчета остана? :evil:
Не че няма абсолютно нищо в язовира,но примерно за последните 5 ходения там съм видял 3-4 шарана и 10-тина толстолопа.Това преди 1-2 години го виждах за един излет.С тези темпове на бракониерство там ще сменям дестинацията най-скоро. :cry:
Съгласен!Рибата драстично е намаляла(поне 15 човека ми го казаха),а ако прибавим и това,че е била на друго място се получава мисията невъзможна,особено за хора,които отиват за първи път!Спомням си какво беше едно време на Пясъчник и Доспат,Домлян и Широка поляна...иииии какво е сега!?Спомени,спомени...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”