Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Йовковци,Вълчовския ръкав 19-21.06
яз.Йовковци,Вълчовския ръкав 19-21.06
След доста перипетии в петък тръгнах към яз.Йовковци по покана на tonyhdi,разбрах се и с saksi и газ!Пристигнах на язовира около 19.00 ч.,останах очарован от водоема и мястото за бивакуване.И като се започна едно ядене и пиене та до неделя.Горнооряховската бригада беше доста силна(особено Тони).Сакси веднага го кръсти – Коменданта.
Откъм риболов трудно и тегаво.Сакси и Тони заложиха на леко(мач)епизодични червеноперки и каракуди(няколко по-едри).Аз заложих на тежко-трагедия.Няколко пъти смених монтажите,захранката и все тая.Имах само един удар изглежда беше шаранче,защото добре задържа горе обтегача,но явно си замина.Една червеноперка(може и кьорава да беше)ми спаси валата.
Но когато компанията е добра и весела,слуката и да я няма не е зле!
Искам специално да благодаря на Тони и останалата рода за радушното посрещане и веселото изкарване!
Компанията

Сутрин рано

Когато е жега...и рибата почива

Част от улова

На зазоряване

Бираджията

Бъдещите горнооряховски риболовци-нашата гордост

Нека да ни е лошо...

КРАСОТИ

Откъм риболов трудно и тегаво.Сакси и Тони заложиха на леко(мач)епизодични червеноперки и каракуди(няколко по-едри).Аз заложих на тежко-трагедия.Няколко пъти смених монтажите,захранката и все тая.Имах само един удар изглежда беше шаранче,защото добре задържа горе обтегача,но явно си замина.Една червеноперка(може и кьорава да беше)ми спаси валата.
Но когато компанията е добра и весела,слуката и да я няма не е зле!
Искам специално да благодаря на Тони и останалата рода за радушното посрещане и веселото изкарване!
Компанията

Сутрин рано

Когато е жега...и рибата почива

Част от улова

На зазоряване

Бираджията

Бъдещите горнооряховски риболовци-нашата гордост

Нека да ни е лошо...

КРАСОТИ

Re: яз.Йовковци,Вълчовския ръкав 19-21.06
Ами да колега и аз бях от 15.06 за 5 дена на Йовковци ,махала Шилковци за 3 дни нито един удар направо се отказахме!Иначе е много красиво и си прекарахме супер,но все пак отидохме да ловим риба!

Ееей Павка рече и го стори,не съжалявай за малкото риба,важното са многото приятели

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много красив водоем
Другио пат и риби

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- новобранец
Водоема наистина е много хубав и има много добри места там , но доста отдавна риболова там е много труден.На каво ли се дължи това?
[/quote]
на добрите грижи на охраната основно - те навсякъде са "натопили гагата": къде си стискат очите, къде участвуват с дял, къде направо си им е собственост, щото нали е "общо"...и така.[/quote]
Колеги,не исках да засягам този въпрос,но ако знаете какви неща чух,направо ми настръхна косата!Значи пазачите на язовира са в комбина с бракониерите,а човек високо в държавната йерархия им е покровител.Били са преграждани цели ръкави и мрежени по време на размножителния период.Съвестни граждани за заснели всичко с камера и в края на краищата им е отговорено,че нищо не се различава от филма и никого не могат да подведат под наказателна отговорност,а е имало зумнат номера на колата и лицата на някои,но все пак не са ги "разпознали"?!Има си ден за доставка на рибата до определени магазини в София...Изобщо все "хубави" неща!Софиянци даже си търсели "рибата от Йовковци"!Не мога да се закълна в истинността на разказите,но съм убеден,че язовира е сериозно "тарашен"(както и повечето водоеми стопанисвани от държавата)!
на добрите грижи на охраната основно - те навсякъде са "натопили гагата": къде си стискат очите, къде участвуват с дял, къде направо си им е собственост, щото нали е "общо"...и така.[/quote]
Колеги,не исках да засягам този въпрос,но ако знаете какви неща чух,направо ми настръхна косата!Значи пазачите на язовира са в комбина с бракониерите,а човек високо в държавната йерархия им е покровител.Били са преграждани цели ръкави и мрежени по време на размножителния период.Съвестни граждани за заснели всичко с камера и в края на краищата им е отговорено,че нищо не се различава от филма и никого не могат да подведат под наказателна отговорност,а е имало зумнат номера на колата и лицата на някои,но все пак не са ги "разпознали"?!Има си ден за доставка на рибата до определени магазини в София...Изобщо все "хубави" неща!Софиянци даже си търсели "рибата от Йовковци"!Не мога да се закълна в истинността на разказите,но съм убеден,че язовира е сериозно "тарашен"(както и повечето водоеми стопанисвани от държавата)!
-
- ще става разбирач
Аз съм чувал същите лоши неща за "Йовковци", Павка
. Иначе си се нагледал на красоти и си хванал рибка
!

Никога не пия карал!

Павка радвам се че ти е харесало на яз.Йовковци .Нека сърце и душа да са широки а бракониерите все някой ще ги натика на тясно и тъмно .Ако нашите управници не искат дА СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМА ТО КАДРИ С ВАНДАЛИТЕ ПО ВСИЧКИ ВОДОЕМИ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПРАТЪЕНИ ТАМ КЪДЕТО ЩЕ ГИ ЗАДЪЛЖАТ ДА ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ.
За жалост,място за люто отмаряне и
..........само 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- maranzika
- сериозен играч
Браво на компанията.Познати физиономии виждам.Извинявам се че не можах да дойда да ви видя и да пием по бира,ама трябваше да обикалям целият ръкав.Гледам и рибки сте хванали,кво се оплаквате.
Аз направих страшно спинингово КАПО.
Даже нямах и подгонване.Този язовир се обезрибява ежедневно.
Пазачите са най-големите бракониери там.Казвал съм го и пак ще го кажа.Ако ги няма ще има риба.Почти на всеки излет се натъквам на мрежи или парчета от мрежи и герими.Толкова се е търсела "Йовковската " риба,че когато не могат да хванат се изкупува риба от други водоеми из България и се пълнят фризери из околните махали около Йовковци.Уж там е ловена.
С тея измислени зарибявания само замазват очите на хората.Защото тия шаранчета,които сега са по 300-400гр. догодина по време на забраната ще са по кило и ще попаднат в мрежите на пазачите.Елате на язовира по време на забраната да видите как се бракониерства от охраната.Айде че взех много да се паля.
Извинявам се за отклонението ,но ме боли много.

Пазачите са най-големите бракониери там.Казвал съм го и пак ще го кажа.Ако ги няма ще има риба.Почти на всеки излет се натъквам на мрежи или парчета от мрежи и герими.Толкова се е търсела "Йовковската " риба,че когато не могат да хванат се изкупува риба от други водоеми из България и се пълнят фризери из околните махали около Йовковци.Уж там е ловена.

Ами ние като не можахме да хванем нищо,решихме да си купим риба,че да хапнем!Само че никъде в Елена не се продава прясна риба!В 2-та супермаркета казаха,че пускали само за Никулден!Иначе само във В.Търново!Между другото след село Плаково видяхме 2 язовира обозначени за спортен риболов!Обаче нямам информация за там!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Думи от рода на "риба няма" са прекалено крайни!Има и то много!Вярно,че се шири беззаконие и бракониерство,но...риба има!През различните сезони обитава различни отсеци и дълбочини и точно там се крие разковничето за успешен риболов!
Павка,радвам се че ви е харесал язовира!Сдухах се от служба през изтеклите няколко дни и нямах никакъв шанс за посещение!
Павка,радвам се че ви е харесал язовира!Сдухах се от служба през изтеклите няколко дни и нямах никакъв шанс за посещение!
През различните сезони обитава различни отсеци и дълбочини и точно там се крие разковничето за успешен риболов!
Риба сигурно има,обаче има и табели къде е разрешен риболова и къде е забранен!Е там където бяхме и е разрешено нямаше нищо освен слънчаци!
Риба сигурно има,обаче има и табели къде е разрешен риболова и къде е забранен!Е там където бяхме и е разрешено нямаше нищо освен слънчаци!
Мите разбирам те напълно,аз до последно бях "на кантар" заради тази служба!
Колега риба има,въпреки всичките набези на знайни и незнайни бракониери,просто она си сака майсторо,който си познава навиците й,храната,местообитанието!За себе си мога да кажа,че бях за първи път и абсолютно "бос",на място разбрах,че търсената от мен риба(шарана) е доста трудна,наплашена,свикнала е да се храни с миди,явно беше и на друго място...Но това не значи,че я няма!В по-малки количества,трудна,наплашена и хитра-да,но я има!
Да не говорим,че основната ни идея не беше риболова,а
и скара бира!
Колега риба има,въпреки всичките набези на знайни и незнайни бракониери,просто она си сака майсторо,който си познава навиците й,храната,местообитанието!За себе си мога да кажа,че бях за първи път и абсолютно "бос",на място разбрах,че търсената от мен риба(шарана) е доста трудна,наплашена,свикнала е да се храни с миди,явно беше и на друго място...Но това не значи,че я няма!В по-малки количества,трудна,наплашена и хитра-да,но я има!
Да не говорим,че основната ни идея не беше риболова,а