Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Автокаско в Generali
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Автокаско в Generali
Marco Polo написа:...Та дали ще си направя ПАК каско?...
После лично било

ПП - Елфи съгласен съм че всички застрахователи изплащат по фактури по-новите коли но имат специални условия за изплащането на щета възстановена в съответният фирмен сервиз . Примерно при Лев Инс това са 15 000 км. ( навъртам ги за около два месеца и полвина ) а и примерно те не изплащат спукано стъкло от изхвърчало камаче изпод гумите на предният . За туй уметнах СИКаджийте по-горе щот при тех до 10 години включително , без значение от навъртените километри си правиш колата къде душа ти иска

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Mich
- ще става разбирач
Дженерали са най-големите мизерници, цяла година ги чаках докато ми преведат парите по една щета и накрая получих едва 40% от сумата. От тогава не искам и да чувам за тия измамници.
И да кажа за уника да не се обърка някой. Отивам преди няколко седмици да подновявам каското и ми сервират, че за коли над 10 години вече искали 20% от оценъчната стойност, а преди това две години им давах на тия нещастници по 600 лв на година и сага да ми забият такъв к-р като за отплата за лоялен клиент. Фалита им е малко. Поне да го бяха направили това за нови клиенти или за тези които имат някаква щета предните години ама много се наядоха явно и вече си избират само нови коли.

И да кажа за уника да не се обърка някой. Отивам преди няколко седмици да подновявам каското и ми сервират, че за коли над 10 години вече искали 20% от оценъчната стойност, а преди това две години им давах на тия нещастници по 600 лв на година и сага да ми забият такъв к-р като за отплата за лоялен клиент. Фалита им е малко. Поне да го бяха направили това за нови клиенти или за тези които имат някаква щета предните години ама много се наядоха явно и вече си избират само нови коли.
който не лови, няма да яде 

Ако може и аз нещо да допълня.Що се касае до пара.Малко на шопски:Немашли човек,не давашли на човеко.Нема да земеше пара за Щета.

п.п.Е те това,действителноста за съжаление.

п.п.Е те това,действителноста за съжаление.

- bgstan
- ще става разбирач
Виждам че съм събудил интерес моята кола е Астра G ( като полицейските) .Купих я за 8000лв преди 4 години .От тогава я застраховам в Генерали .Първата година имам щета наистина глупава надраскано по вратата ,оправиха ми я в оторизиран сервиз. След това 2 години нямам щита и сега понеже съм лоялен клиент като се застраховах тази година ми направиха 30% а може и повече намаление при застраховането на автомобила. И сега отивам за предно стъкло което се пукна близо 30см (което аз не мисля че е дребна работа) и те ми дават 38лв. Мисля не е честно и няма как да ме задържат като клиент .Отделно как прециниха че предно стъкло струва 138лв те откъде знаят че ще си сложа турско може да искам на GM оригинално то е над 400лв. Просто съм възмотен и афектиран от тази работа . Колегата ми вика че имало смисъл при пълна щета ами то при пълна може и да несъм жив да ги взема (пази Боже). Нали се казва пълно каско значи важи за всичко . Майната им на 100те лева с тях ще им купя бомбони да се почерпят и да си гледат работата .
Марко, вече знам къде си застрахован
Другото, което разбрах, е че и ти не си си прочел общите условия - можеш да си заведеш щетата в рамките на 5 работни дни след събитието . Демек след като са ти ги описали, си имал възможност, нищо че вече е по изтекла полица - пък си и подновил , и то за 3-та година. А сега вече при това положение не можеш да заведеш същите щети , драскотините и "цънката
" на стъклото / това ми е любима дума / , но ако имаш поражения на др място по същите детайли, напр. някой ти удари тая врата или калник, или се пукне стъклото на друго място, най- вероятно ще ти се плати на 100 % . Взима се под внимание това, че не си търчал за най- дребното нещо да завеждаш щета .
Павка, челно стъкло не се плаща само по гражданска, па дори и протокол за ПТП да има
Имам такива случаи - ако мине: Описание на ПТП спрямо протокола: "Товарен автомобил се движи по ул. едикоя си изхвърля с гумите камъчета, които чупят стъклото на лекия а-л ..." И съответно се завежда щета по ГО на товарния
Та това е единствения вариант да не се плаща стъкло от застраховател

Другото, което разбрах, е че и ти не си си прочел общите условия - можеш да си заведеш щетата в рамките на 5 работни дни след събитието . Демек след като са ти ги описали, си имал възможност, нищо че вече е по изтекла полица - пък си и подновил , и то за 3-та година. А сега вече при това положение не можеш да заведеш същите щети , драскотините и "цънката

Павка, челно стъкло не се плаща само по гражданска, па дори и протокол за ПТП да има

Имам такива случаи - ако мине: Описание на ПТП спрямо протокола: "Товарен автомобил се движи по ул. едикоя си изхвърля с гумите камъчета, които чупят стъклото на лекия а-л ..." И съответно се завежда щета по ГО на товарния

Та това е единствения вариант да не се плаща стъкло от застраховател

- fish slavi
- разбира нещата
И Лев Инс отказаха -разбира сеElfi написа:ИЗДРАСКАН ЛАК ОТ НОКТИ ПОД ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТИТЕобаче иска вратата за пребоядисване
![]()
![]()

аз при твоето положение слад като описаха тподобни работи си счупих сам стъклото едното огледало защото не работеше ела така ми направиха и вратата която беше одраскана и вече ходя една седмица по рано да го подновявам ама хората ми покриват всички щети затова съм доволен и продължавам да работя с тахMarco Polo написа:Хайде пък сега аз да те апострофирам малко, нали може?Elfi написа:... болшинството от клиентите идват да завеждат като щети всевъзможни глупости , от порядъка на ...ИЗДРАСКАН ЛАК ОТ НОКТИ ПОД ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТИТЕобаче иска вратата за пребоядисване
Отворил си вратата, закачил колче, саксия или нещо такова, лекичко, обаче иде за заведе ЩЕТА
Той самия знае, че няма да я отремонтира, щот не си заслужава, не му пречи да си кара колата, ...
Жулната от храстче, камъче ми направило шупла на стъклото... Все дребни неща, които хич не ми пречи да си карам колата. НО!
Три години подред пълня гушката на един и същ застраховател...
На третата година, когато отивам ДА СИ ПОДНОВЯ каското ми викат:
- Ама тя колата е жулната тук, ще го опишем!
- Добре де, ако ще го описвате - да взема да го заведа като щета, защото при последния опис го нямаше?!
- Ааа, не може! да си го завел ВЧЕРА! Днес вече не важи старата застаховка, така че - ГОРИШ!
Описаха... Ударен покрив от градушка, шупла на предно стъкло /която и не я бях видял даже/, драсната дясна врата и калник /които се виждат само при внимателен оглед/...
И колко детайла от колата ми останаха при /не дай Боже/ пълна щета?????
Та дали ще си направя ПАК каско?
И аС благодарА!
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ай са и чичи да даде един сьвет
пьрво-грешка,че си го не дотрошил стьклото с едно дьржале и да кажеш,че така си го открил сутринта,ама па най пьрва грешка,че колкото пьти сьм Ви сьветвал да си правите каско само и единствено в евроинс-никой не ме слуша
сьщо така,при нов внос сьветвам пак в евроинс,защото ще си спестите едни 60-70 лв за маркировки-там не изискват...откак е сьздадена компанията,само нейните услуги ползвам(и не само аз,а и група сьветски учЕни) и до сега не сьм(сме) имали проблем при щета "на паркинг" или каквото и да е било друго.на разни коли(главно служебни) сьм пробвал какви ли не други фирми и сьм крайно разочарован.не сьм пристрастен,неам там роднини или познати(освен един-наскоро постьпил
)просто с коли се занимавам от много време-сьответно и с обслужването им и сьм стигнал до извода,че компанията се казва евроинс.пьк Вие си преценявайте.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".