за така наречените парашути

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Sparky
новобранец
новобранец

Re: за така наречените парашути

Мнение от Sparky »

чудя се как го смятат за риболов изобщо хората , които ходят на "риболов" с въпросните парашутки
ставам сутринта като започна сезона,бягам да си правя снимка,оттам да си вадя документите и право на р.Тунджа нахъсан до козерката.
Дремя цял ден за 2 червеноперки и 10-ина слънчевки на един вир и изведнъж един фен с колело цъфна отнякъде и като започна едно здраво пльоскане с тази парашутка леле мале и какво-за 15 мин. хвана колкото аз за цял ден и накрая пича ми вика: "слабо днеска,няма толкова риба." Че и малки деца като гледам как са се нахъсали с тези парашутки ми напомнят за моите ранни години в риболова само че въдицата ми беше от дрянова пръчка,плувка от коркова тапа и въпреки това ми доставяше удоволствие,но времената се менят и днешните деца са по-напреднали...
незнам какво ги пази този вид рибари . То това стана нещо напълно легално. Тия неща като ги видя по магазините направо...
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leonardo »

Българинът става все по-примитивен , като диваците да си изкарва прехраната като лови рибата по какъвто начин измисли. Виждал съм как ловят сомчета големи колкото една педя, като попитам защо ги прибират ми отговарят - "А-а-а, знаеш ли като се препържат какви хубави стават". Толкова да е изпаднъл и примитивен българина вече че да съсипва риба която би станала толкова много килограми, още докато е 100гр. само и само за да се наяде !
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

трябва да се промени мисленето за да има повече риба. преди време доведох в БГ голямата си внучка - тя идва с мене за риба и е доста запалена. родена е и е отраснала на остров в пасифика - та заведох е за риба и в БГ - и сега което и е останало като спомен от Бг - че е място където хората ловят риба за да е ядат.естествено и аз си оставям понякога некоя риба за да е изям но предимно риболова е спорт и емоция. Трябва време да мине - спомням си Испания преди 30 год - тежки времена, безработица - ами там ловяха рибата за прехрана кои с каквото и както може - с мрежи и с едни такива големи цилиндри от направени от телена мрежа /1.5м - 2m диаметър/ вътре хляб и ги оставят през ноща в водата. - абе нищо ново под сланцето
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leonardo »

Да, може немотията и бедността да карат хората да стигат до там да съсипват рибите и природата само заради прехрана. Всичко си е навързано. Ако имахме стойностна държава, и хората в нея щяха да са ЦИВИЛИЗОВАНИ , a не диваци...,някаква общност от племе. Риболова е преди всичко хоби и емоция, може да взимаме някоя рибка колкото за мезе на скарата, но да връщаме по-голямата част обратно във водата, за да може и утре да ловим.
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
Аватар
Viktor1231
новобранец
новобранец

Мнение от Viktor1231 »

днеска спокойно си купих едно парашутче за 1,20лв 16 мм дупки и не го купих да го използвам купих го за да видя дали искат някакво разрешение а той тоя ми го даде пре-спокойно ама вече го накъсах взех го в 10:00 и в 22:00 вече е в кошчето
skipo
новобранец
новобранец

Мнение от skipo »

просто не пазарувам от магазини, където продават мрежи или други бракониерски пособия. Това е моят начин за борба с бракониерите...
spike0ne
новобранец
новобранец

Мнение от spike0ne »

skipo написа:просто не пазарувам от магазини, където продават мрежи или други бракониерски пособия. Това е моят начин за борба с бракониерите...
Ако всички правим така може поне малко да спрем бракуниерството....Саветвам всички да опитат защото всеки си вика то аз нищо няма да променя к'во като си купя 1 парашут! Ако всеки прави така НЯМА ДА ИМА РИБА!
SKipo на тебе мога да ти кажа само БРАВО! свалям ти шапка :)
bokobogdan
новобранец
новобранец

Мнение от bokobogdan »

skipo написа:просто не пазарувам от магазини, където продават мрежи или други бракониерски пособия. Това е моят начин за борба с бракониерите...
добра идея .аз се присъединявам.
нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Колеги положението е трагично с тез "пособия" :(
В събота на марица над Пазарджик само аз и колегата бяхме с нормални уреди за риболов ...
И се прибира всичко което може да се закачи в това убииствено чудо ...
Трябва да се вземат бързи мерки със забрана за продажба и много високи ГЛОБИ за МАГАЗИНЕРИТЕ....
Стигнат ли тези мрежи до реката нямат удържане вече
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

нека погледнем нещата от другата страна кои е по виновен този които купува или този който продава кой да бием първи а сега дилема дефакто самия търгожец не извършва бракониерство този който го купува отива и го цопва в локвата никой не защитавам просто са трагични нещата методи суздавани за улов на ем се превърнаха в промишленост и това не защото сме гладни а защото сме прости и мързеливи до като има овце ще има и вълци това е положението
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

pishman ribar написа:нека погледнем нещата от другата страна кои е по виновен този които купува или този който продава кой да бием първи а сега дилема дефакто самия търгожец не извършва бракониерство този който го купува отива и го цопва в локвата никой не защитавам просто са трагични нещата методи суздавани за улов на ем се превърнаха в промишленост и това не защото сме гладни а защото сме прости и мързеливи до като има овце ще има и вълци това е положението

Лесно е. Бракониера може да лови и с разрешени такъми - примерно върже 5 куки на едната пръчка или мята с 5 пръчки. Обаче няма начин да ловиш с парашут законно - така че просто може да се набият глоби на магазините защото продават забранен такъм, за нула време пособието ще изчезне и реално магазините ще отнесат единични глоби - няма да пострадат сериозно ако се държат адекватно.
Аналогично би било магазин, в който се продават газови пищови. Там не е нужно разрешително, обаче между газовите да се продават и бойни - глобаааа!

Та на твоя въпрос - кратък отговор: и продавача, и купувача са виновни. Защото е ясно какво търгуват. Да ги глобим/бием и двамата.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

колега проблема е там че ние рибарите и парашутните девизии живем в два паралелни свята за тебе днес риболова може да е бил удоволствие приятно изкаран ден със приятели или близки за другия е начин на живот това са от хората които гледат само да поломят всичко до което се докоснат а как да направиш забележка на някой който си е купил нещо съвсем по легален начин за мене това си е направо пладнешки обир тези хора крадат от мен от теб и от децата ни но няма смисал да се нервим ние просто не сме никакви така че само ще хапем устни и това е късмет на всички колеги и на слука
:drinkers:
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

Света обаче е един - и си има закон в който се описва какво може и какво не може.
Така че два паралелни свята няма, има престъпници просто - които трябва да бъдат наказвани. Аз съм правил забележка на продавач в магазин заради пружина със закачени 4 куки на повод, какво остана за парашути!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

няма смисал с тебе да дискотираме и един вид да спорим и аз като тебе съм на това мнение за всичко което се случва така че и цял ден да си приказваме кое как трябва да е така че дано по с време се раздвижат нещата че иначе лошо лек ден ти пожелавам
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

Просто не трябва да се подминават подобни неща - "само ще хапем устни" ама друг път! С хапане на устни цирка ще продължава, действия трябват!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”