Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

за така наречените парашути
Модератор: bobopeli
за така наречените парашути
здравейте колеги.от кюстендил съм и искам да питам има ли по другите градове в риболовните магазини така наречените парашути(мрежички ),които се монтират на въдицата,защото в кюстендил в един от магазините се продават и на струма е някаква лудница от диви пенсии ,които ловят с тях.преди седмица се наложи да счупя въдиците на двама такива,защото според тях било нормално да се лови с тези неща.къде мога да подам сигнал за това.
котаряяяяяяяяяк
-
- вече хвърля и на тежко
Re: за така наречените парашути
ДА беше само там ....един колега в работата оня ден ми показва виж кво хванах показва ми снимки на телефона гледам пълен живарник а той от риболов не отбира и аз УАААУУУ .Питам го как ? Той вика ми с парашутче !!! НЕ било бракониерство според него ЩОМ СЕ СЛАГАЛО НА ВЪДИЦАТА !!!! Обещах му че ако го видя лично да го прави ще бъде удушен с собствения му ПАРАШУТ

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ИАРА трябва да проверяват за продажбата на мрежести уреди по ловно-рибарските магазини!

Където качеството е от значение!
Да,но за съжаление никъде не го правят....аз съм вдигнал ръце от иара (нарочно вече ще ги изписвам с малки букви-от неуважение) изходът е саморазправата ,ако не ти навреди естествено .До тук опряха нещата ,поне при мене.didopoli написа:ИАРА трябва да проверяват за продажбата на мрежести уреди по ловно-рибарските магазини!
иара НЕ изкоренява проблема от зародиш(магазинната мрежа) ,а чака някой чичко с детето да го глоби и да си покажат проявата в пресата...е и по големите язовири уж проверяват ,но останалите водоеми са на произвола,а бракониери бол....Масово се продават парашути -легално

XAXAxaxaa Колеги колеги ... Вие за 1 парашут :С! В Пазарджишка област язовирите Батак ,Широка поляна ,Доспат Малък и Голям Беглик всичките са претарашвани ежедневно от мрежи!Никоней не ги е..ва за нищо.Дори Баташките рогачи(горски) ловят с мрежи и продават рибата в близките ресторанти.Много пъти сме се обаждали ,но никой не е направил нищо.Дори аз лично мога да кажа там,там и там има мрежари.Затова няма риба,няма и да има ако не се променят нещата.
-
- ще става разбирач
Парашутката е изключително некоректен и неспортменски начин на риболов. Рибата почти няма шанс за спасение и се хваща се в големи количества. Почти във всеки риболовен магазин в Казанлък и Стара Загора се продават парашутките. Говорим съм с хора от иара, които ми казаха, че имат много по-важна работа-да охраняват водоемите
. Преди няколко дни видях как тормозят един възрастен мъж, защото в живарника му имаше маломерна риба. А човекът смяташе да я пусне, просто се радваше на приличен улов....големи педераси
.
Наслука и наздраве

Наслука и наздраве

Никога не пия карал!

-
- фен клуб-скобар

Последно промяна от vizantieco на Нед Фев 07, 2010 12:38 am, променено общо 1 път.
в главата е проблема 
ако не са парашути, ще са някъкви други приспособления....
хората са си "месари", трябва им количество размер или там каквото гонят, за тях риболова е състезание между рибарите, а не между човека и дивеча!
Жалко, че тук си пишем и плачем, но нищо не влиза под черепите на тия главчовци, защото не четат!!!

ако не са парашути, ще са някъкви други приспособления....
хората са си "месари", трябва им количество размер или там каквото гонят, за тях риболова е състезание между рибарите, а не между човека и дивеча!
Жалко, че тук си пишем и плачем, но нищо не влиза под черепите на тия главчовци, защото не четат!!!

относно иара - и аз съм отвратен от безличието им. вчера минавайки покрай язовир в софия окрък виждам да пускат мрежи с лодка. веднага звъннах на 112. лелката ми прие обаждането и каза че щяла да прати някой. минах отново след час за да видя какво става - копеленцата си продължаваха да пускат мрежи необезпокоявани.
обадих се и на телефона на иара който имам - казаха ми че не било в тяхната зона, звъня на друг, трети телефон на иара.. нищо братче! няма оправия...
обадих се и на телефона на иара който имам - казаха ми че не било в тяхната зона, звъня на друг, трети телефон на иара.. нищо братче! няма оправия...

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
На пазара на Илиенци китайците масово зареждат тези които имат риболовни магазини..., които на свой ред масово купуват от тях понеже им ги търсят в магазините. Има и доста наши хора които ги изработват за магазините, става така че отвсякъде собствениците на магазини си набавят такива бракониерски стоки, така ще е като няма контрол от ИАРА. Всички си зареждат, продават.... и други ловят с тях рибата по безобразен начин. Ама и да ги няма тези парашути, ДИВАЦИТЕ ще измислят други начини ....., само за да си набавят мръвки за ядене.
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
Само да упомена, че продажбата на парашути не забранена, тоест не съм чувал за някакъв регламент касаещ продажбата на тези пособия, а само употребата им е забранена поне до колкото съм питал по въпроса!:shock:
А и ИАРА не е орган който може да извършва проверки по магазини!
Макар, че този текст позволява малко по-широко тълкуване и що да не влязат...ако имат желание...но едва ли могат да съставят акт на продавача, поне такава възможност не прочетох в административнонаказателните разпоредби на закона......
А и ИАРА не е орган който може да извършва проверки по магазини!
Макар, че този текст позволява малко по-широко тълкуване и що да не влязат...ако имат желание...но едва ли могат да съставят акт на продавача, поне такава възможност не прочетох в административнонаказателните разпоредби на закона......

http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=484. контролират риболовните уреди, оборудването, спомагателните материали и другите технически средства за извършване на риболов
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
По реките 80 % са парашутисти 
даже онази вечер на Чая един щеше да ми "показва" как се "хващал" кефал.
След като му споменах , че глобата е 400 кинта , получих следния отговор ... "ООО аз съм на ти с проверяващите и нема проблем"
На въпросния вир имаше още 3 -ма рибари. Тогава не издържах и вдигнах телефона и му казах "Още по-добре тогава , тъкмо ще им кажеш здрасти и ще си побъбрите" Точно след 10 мин на вира нямаше никой което ме навежда на мисълта , че бяха цяло семеиство без билети.
кат свърши рибата пътища много ... ама .. на там е тръгнало

даже онази вечер на Чая един щеше да ми "показва" как се "хващал" кефал.
След като му споменах , че глобата е 400 кинта , получих следния отговор ... "ООО аз съм на ти с проверяващите и нема проблем"
На въпросния вир имаше още 3 -ма рибари. Тогава не издържах и вдигнах телефона и му казах "Още по-добре тогава , тъкмо ще им кажеш здрасти и ще си побъбрите" Точно след 10 мин на вира нямаше никой което ме навежда на мисълта , че бяха цяло семеиство без билети.
кат свърши рибата пътища много ... ама .. на там е тръгнало

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
еми аз на батак всеки път виждам копелета с парашути и няма кой да им каже нещо,просто ако нямаше мрежари щях да изкарам билет,щото тия косат наред,докато аз кво ида хвана някоя риба и я пусна,няма контрол тва е
Аз не мога да разбера - забранени са за риболов, а иначе разрешени за продажба по магазините. И навсякъде ги хвърлят... Аз съм бил свидетел на р. Тунджа до парка на град как по време на забранения период хвърлят 10-тина парашутисти в отсечка от около 200м. Колко значи забрани нарушават , а проверяващите спят.
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....