Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Помогнете ми за ЛИНА
Модератор: sapuna
Малко изкривихме темата на човека за линовете, та нека да ни прости, но:
Абсолютно съм против всякакви методи и начини за бракониерски улов на риба, но в никакъв случай не мога да приема, че риболовът нощно време е бракониерство
За мен това е ОГРОМНА глупост, записана от някой някога във закона и тя продължава да съществува там без никакъв реален смисъл. Не виждам с какво нощния риболов (спортния разбира се) пречи на рибата или на нейното размножаване, а оттам не разбирам и защо трябва да се третира за бракониерство
Ако някой има разумно обяснение нека сподели (но в друга тема)

Абсолютно съм против всякакви методи и начини за бракониерски улов на риба, но в никакъв случай не мога да приема, че риболовът нощно време е бракониерство

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
За мене факта ,че е записано така в закона е достатъчно.За тебе не е това е ясно .За други не е редно да ловят с три въдици ,та дори и 10 са им малко.За четвърти не редно да хващат само 3 килограма риба та дори и 20 са им малко.За пети 20 см щуки са си в нормата.Закона си е закон и е за всички.Не е важно да казваме това не важи за мен.И като е голяма глупост това в закона опитал ли си се да направиш нещо и да промениш нещата.
И за да съм искрен казвам,че и за мене е глупост това за нощния риболов.Но докато не го сменят си остава бракониерство.
Stefko не искам да влизам в конфлити с тебе просто изразявам моето становище.Не ме разбирай грешно нищо лично.
Извинявам се на колегата ,че разводнихме темата и за това ще напиша нещо за лина.
Най-дори резултати с лина съм имал когато ходя редоно и захранвам едно и също място.Когато захранвам само с хляб ловя на троха.Понякога слагам в хляба кълцани червеи и тогава редувам трохата с червей.Мое мнение е и да няма слънце,да е мрачно времето.Фин такъм ,чуствителна плувка и да случиш ден.Защото фактора ден си остава много важен.Много е важно и когато отидеш на другия ден да няма някой застанал на твоето място да ги дърпа рибите и доволно да обяснява колко много разбира този риболов.

И за да съм искрен казвам,че и за мене е глупост това за нощния риболов.Но докато не го сменят си остава бракониерство.
Stefko не искам да влизам в конфлити с тебе просто изразявам моето становище.Не ме разбирай грешно нищо лично.
Извинявам се на колегата ,че разводнихме темата и за това ще напиша нещо за лина.
Най-дори резултати с лина съм имал когато ходя редоно и захранвам едно и също място.Когато захранвам само с хляб ловя на троха.Понякога слагам в хляба кълцани червеи и тогава редувам трохата с червей.Мое мнение е и да няма слънце,да е мрачно времето.Фин такъм ,чуствителна плувка и да случиш ден.Защото фактора ден си остава много важен.Много е важно и когато отидеш на другия ден да няма някой застанал на твоето място да ги дърпа рибите и доволно да обяснява колко много разбира този риболов.

Барутчия бъркаш нещата струва ми се: броя на въдиците, размера и количеството на уловената риба са все неща, които пряко влияят върху рибната популация и нейното възпроизвеждане, върху количеството и качеството на рибата в даден водоем. А как влияе върху тези неща нощния риболов?!?? Аз също уважавам законите и правилата, но не обичам сляпо да следвам малоумиците на някого, само защото е успял да ги нарече "закон". Не, определено за мен не е достатъчно дадено нещо да е записано в закона (особено в българските закони, които се правят по поръчка за определен кръг хора...)За мене факта ,че е записано така в закона е достатъчно.За тебе не е това е ясно .За други не е редно да ловят с три въдици ,та дори и 10 са им малко.За четвърти не редно да хващат само 3 килограма риба та дори и 20 са им малко.За пети 20 см щуки са си в нормата.Закона си е закон и е за всички.Не е важно да казваме това не важи за мен.И като е голяма глупост това в закона опитал ли си се да направиш нещо и да промениш нещата.
Що се отнася до това какво правя за да се променят нещата - правя толкова, колкото ми позволяват възможностите и дори то да не е много мисля, че ако всички правеха поне толкова нещата щяха да са в пъти по-добре.
И накрая сложи си ръка на сърцето и кажи ти напълно ли спазваш всяка дума на закона?? А на всички ли закони??? Помисли добре преди да отговориш

Аз също изразявам личното си мнение и също не искам да влизам в конфликт с никого , но не съм съгласен да бъда поставян до "хората" ловящи с 10 пръчки, убиващи по 20 кг. риба на излет или 20 см. щуки

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- asenfisherman
- ще става разбирач
Ако мога да помогна на колегата Асини.Наи добри резултати в улова на лин в малки водоеми имам сьс захранка на VAN DEN EYNDE за шаран с обилно добавена сладка царевица,стрьв сьщо царевица.Всичко това подадено вьв воден прозорец при дьлбочина поне 2м.и повод 20-25см.лежащ на дьното.Важно условие е внимателното подаване на такьма и абсолютна тишина.Мьрдам ли -само дребоськ+шарани,които нямат вадене сред гьстите водорасли.Наи-добри линове излизат точно след забраната.Личния ми рекорд е 3,09кг.!!!Относно заформилата се ди скусия ,мисля че и двете страни са прави.Закона е да се спазва,иначе става анархия,а алинеята за нощния риболов си е чиста нашенска простотия.В тази врьзка зададох сьщия вьпрос вьв форума на ИАРА,но от там се правят на слепи и вече 5 дена не ми отговарят.Надявам се поне да са осьзнали глупостта си.
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Помогнете ми за ЛИНА
a moje li da mi kaje6 kade e toia vodoem ,no podrobno 
ПИШИ НА КИРИЛИЦА

ПИШИ НА КИРИЛИЦА
- dedeff
- разбира нещата
И какво против за нощният риболов,то си е до културата на всекириболовец дали е отишъл с нагласа за риболов или нещо друго.АМА АЗ ОТИВАМ НА СИЛОВ РИБОЛОВ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА и сека вечер да пребирам и сутрин старата песен на нов глас,ламбур - цамбур и кво праим,маи губим врема,та тва за нощния риболов е само в България бе колеги,така ли нашите контролни органи се извъдиха наи компетентните в законите за аквакултурите.Те и лодките забраниха,ама кво,истината е че бракониерите си продължават наи спокойно да си дрешат с керливите мрежи,да разпостраняват с тях бацили които заразяват жодоема и разни гадни водорасли,еми кат ги нема Горските ние сме там пак да ги видим.Ще ставаме с тях на кълбета.