Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Помогнете ми за ЛИНА
Модератор: sapuna
Помогнете ми за ЛИНА
Абе да му се невиди аз ловя в малък водоем около 300 кв,има голем ЛИН ама не калве.На какво ли не сам пробвал до сега:торен, бел червей, хляб, царевица, кюспе, папурка, протеиново топче доматче картофче НЕ И НЕ бе гадта неще.Голям лин със сигурност има на плука ловя линчета по 200 300 грама обаче голем неще бе, та на дъно пробвах на какво ли не,е накрая че земем да го източим тоя гьол и..........Шарани по 6 и 7 кила нагоре ама лин не нема такива екстри!Моля ви дайте някаква ефикасна стръв щото че се побаркам,Благодаря!
-
- ще става разбирач
- Local
- учете се от него
Лин ловя на Марица и на едно язовирче до с. Черноочене , Кърджалийско - на язовирчето на каквото кълве шарана на това дава , а на Марица го хващам на воден червей ( изравя се от тинята на Марица ) . Винаги хващах на Марица по 2-3 лина на излет и то като хвърлях целенасочено на тежко за мряна . Колега лина е много капризна риба , дори кълванета му са ситни като на уклей . Успех и дано хванеш скоро.
Клавиатура риба не лови!!!
- barutchiata ©
- Администратор
-
- новобранец
Re: Помогнете ми за ЛИНА
300 кв. е 15 на 20 метра?asini написа:Абе да му се невиди аз ловя в малък водоем около 300 кв,има голем ЛИН ама не калве.На какво ли не сам пробвал до сега:торен, бел червей, хляб, царевица, кюспе, папурка, протеиново топче доматче картофче НЕ И НЕ бе гадта неще.Голям лин със сигурност има на плука ловя линчета по 200 300 грама обаче голем неще бе, та на дъно пробвах на какво ли не,е накрая че земем да го източим тоя гьол и..........Шарани по 6 и 7 кила нагоре ама лин не нема такива екстри!Моля ви дайте някаква ефикасна стръв щото че се побаркам,Благодаря!

абе не е баш 300кв.ама 50 на 50 метра има аз изках 3000 да пиша ама............Доколкото до размножаването има го и ДОСТА най-голяма риба ИЗВАДЕНА от този водоем 8,5 кг. шаран на дъно на чепаре със царевица и спирала!6 НЕВЕРОЯТНИ късания и то все през ноща(последното преди 3 месеца- октомври 2005г.около 2 цаса през ноща)!
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
Малко изкривихме темата на човека за линовете, та нека да ни прости, но:
Абсолютно съм против всякакви методи и начини за бракониерски улов на риба, но в никакъв случай не мога да приема, че риболовът нощно време е бракониерство
За мен това е ОГРОМНА глупост, записана от някой някога във закона и тя продължава да съществува там без никакъв реален смисъл. Не виждам с какво нощния риболов (спортния разбира се) пречи на рибата или на нейното размножаване, а оттам не разбирам и защо трябва да се третира за бракониерство
Ако някой има разумно обяснение нека сподели (но в друга тема)

Абсолютно съм против всякакви методи и начини за бракониерски улов на риба, но в никакъв случай не мога да приема, че риболовът нощно време е бракониерство

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- barutchiata ©
- Администратор