Помогнете ми за ЛИНА

Модератор: sapuna

Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Помогнете ми за ЛИНА

Мнение от asini »

Абе да му се невиди аз ловя в малък водоем около 300 кв,има голем ЛИН ама не калве.На какво ли не сам пробвал до сега:торен, бел червей, хляб, царевица, кюспе, папурка, протеиново топче доматче картофче НЕ И НЕ бе гадта неще.Голям лин със сигурност има на плука ловя линчета по 200 300 грама обаче голем неще бе, та на дъно пробвах на какво ли не,е накрая че земем да го източим тоя гьол и..........Шарани по 6 и 7 кила нагоре ама лин не нема такива екстри!Моля ви дайте някаква ефикасна стръв щото че се побаркам,Благодаря!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Обади се като ходиш и ще ги дръпнем :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Лин ловя на Марица и на едно язовирче до с. Черноочене , Кърджалийско - на язовирчето на каквото кълве шарана на това дава , а на Марица го хващам на воден червей ( изравя се от тинята на Марица ) . Винаги хващах на Марица по 2-3 лина на излет и то като хвърлях целенасочено на тежко за мряна . Колега лина е много капризна риба , дори кълванета му са ситни като на уклей . Успех и дано хванеш скоро.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Само дето според мен сега хич нему евремето за ловене :wink:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Що бе бате не му е времето ? :roll: Човека е решил ся да хване.Нали прочете накрая ще му дръпне тапата :roll: и пак ще хване :lol: :lol:
боби фишер
новобранец
новобранец

Re: Помогнете ми за ЛИНА

Мнение от боби фишер »

asini написа:Абе да му се невиди аз ловя в малък водоем около 300 кв,има голем ЛИН ама не калве.На какво ли не сам пробвал до сега:торен, бел червей, хляб, царевица, кюспе, папурка, протеиново топче доматче картофче НЕ И НЕ бе гадта неще.Голям лин със сигурност има на плука ловя линчета по 200 300 грама обаче голем неще бе, та на дъно пробвах на какво ли не,е накрая че земем да го източим тоя гьол и..........Шарани по 6 и 7 кила нагоре ама лин не нема такива екстри!Моля ви дайте някаква ефикасна стръв щото че се побаркам,Благодаря!
300 кв. е 15 на 20 метра? :shock: :shock: :?: и в това лина и шаранът да се размножават? :shock: /за да има и големи/ Иначе пробвай на земен червей и въобще каквото можеш да изровиш от бреговете като гадинки
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

колеги къде около пловдив има със сигурност лин
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Марица след с. Скобелево , сепарациите , които са останали след като багерите са копали за пясък и най-добре ако са обрасли , воден червей копаш и се надяваш на късмет. Обаче за лин след като изтече забраната , най-добре.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

как изглежда тоя воден червей. колкото хора съм питал различно животно ми описват и от различни места го вадят.... :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Значи ровиш в тинята , ама гледай там където има повече коренища , защото той се храни с тях. Дълъг и тънък е .
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

абе не е баш 300кв.ама 50 на 50 метра има аз изках 3000 да пиша ама............Доколкото до размножаването има го и ДОСТА най-голяма риба ИЗВАДЕНА от този водоем 8,5 кг. шаран на дъно на чепаре със царевица и спирала!6 НЕВЕРОЯТНИ късания и то все през ноща(последното преди 3 месеца- октомври 2005г.около 2 цаса през ноща)!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

АСИНИ последно прайш ли разлика м/у 3000 и 300 :?: :roll: :wink:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

И вземи прочети закона кога може да се лови и кога не ,че с тия 6 късания през ноща нещата отиват на бракониерство и то с рецидив :evil:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Малко изкривихме темата на човека за линовете, та нека да ни прости, но:
Абсолютно съм против всякакви методи и начини за бракониерски улов на риба, но в никакъв случай не мога да приема, че риболовът нощно време е бракониерство :!: За мен това е ОГРОМНА глупост, записана от някой някога във закона и тя продължава да съществува там без никакъв реален смисъл. Не виждам с какво нощния риболов (спортния разбира се) пречи на рибата или на нейното размножаване, а оттам не разбирам и защо трябва да се третира за бракониерство :?: :?: Ако някой има разумно обяснение нека сподели (но в друга тема) :!: :shock:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Значи нощния риболов не е бракониерство :shock: .Браво Stefko. :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”