Улов на водни твари и организми!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Улов на водни твари и организми!

Мнение от butnik »

Ей спамите бе,знаете ли как съм гладен.Моля всеки редовен риболовец да погледне в билета си-там е упоменато колко жаби и раци може да задържите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Благодарности към Снег :prayer: ,тва за скаридите наистина не го знаех,а др.седмица май ще ходя към "голямата локва",та ,нали разбирате-с биричка и собствен улов :drinkers: :D Все са ме дразнели тея гадове,като ги видя да се плацикат из плиткото :D
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Павел Иванов написа:
Какво е гюзум :roll:
наане :D
Павка,хубава подправка за морските деликатеси е.
Както писа Снежния за мидите,тази вечер ми докараха едни
вадени на 10м дълбочина,с тази подправка в тенджерата сварени,
абе фантазия.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

[quote="КИРО
вадени на 10м дълбочина,с тази подправка в тенджерата сварени,
абе фантазия.[/quote] Оохх,на батяаа!!!Аз лееекинко ги задушавам с масълце,след като ги сваря и изчистя!А речните стават ли за нещо :roll: ,щото гледам се навъдили тука едни такива големи ? Имам някъв смътен спомен на пияно :D
петър василев

Мнение от петър василев »

bat.galin написа:Коподобно отношение ( а и съвети на темата "хвани за да изядеш ") тук се толерира, моля да бъде включено и подчертано в раздела "Форумни правилата", за да е ясно на всички.
Много сте велики бре,че ми омръзна да чета глупости като ...аз риба не ям,ми я ловя само за кеф.Аз пък това не мога да го разбера.Като няма да я едеш защо тормозиш тогава животинчето,нали сте много толерантни.
Защо да не се толерира :roll: Аз ловя риба за да я ям и не ме е срам .
Сега може ли да ти задам едно въпросче аз на теб?
Ти като не ядеш риба защо я ловиш?
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

bat.galin написа: става дума за нашето отношение като човеци към нечовеците
Много крайно мнение!Не мислиш ли?Лова и риболова на различни земни твари е първосигнално и заложено в Нас!!!Ако е вече неправилно(според теб),то да не съществува не тази тема ами целия форум и даже в световен мащаб ?Абе твойте роднини консумират ли водни твари и организми?И ако си честен,мразиш ли ги за това?А за нечовеците -спадат ли прасета,пилета и др. и консумирате ли?И ако да :smt044 :smt044 :smt044
А сега де? :roll:
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Бат"Галине,предпочитам да хапна прясно уловено(от мен!),колкото и скъпо да ми сяда,отколкото да давам цяла седмица караул пред кенефа :oops: ,след консумация на "висококачествени продукти за вашата трапеза",закупени от реномиран магазин!А нима закупеното от магазина не е било хванато преди това отнякъде?!? И то най-вероятно -от бракониери,любимци на всички ни в този Форум :D Но темата не е за това!!! :!: :!: :!:
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

Щом си имаш финикийски знаци, раздавай си ги по магазините :idea: Жабешките бутчета са деликатес по целия свят, луди пари струват ( по магазините и по кръчмите ), аз щот съм по - тъпа и не разполагам с толкова ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ кат теб, предпочитам да си ги хвана както аз си знам, в рамките на позволеното - както каза Бутника :wink: Ако си имаш билетче, прочети какво пише там , ако има нещо неясно, питай :wink:
Ловя и жаби, и раци, и миди, и рапани, и змия водна даже ядох миналата година :shock: , само скариди не съм :oops: И ГИ ХВАЩАМ , И ГИ ПРИГОТВЯМ С МЕРАК , ЗА ДА ГИ ИЗЯДЕМ :drinkers:
Хей, тук се спряга много често думата МЕСАРСТВО, според мен с тази дума "месар" може да се нарече Митака 76 май беше, дето е стъкмил 100 шарана + една маломерна есетричка пред краката си на асфалта :axe: Няма начин да изяде това количество за една вечер ! Тук вече са играли бурканите за зимъска :( А това, че някой си е хванал както казваш ти някакви си "водни твари и организми" и е решил да ги изяде, в рамките на допустимото и нормалното, мисля че не е проблем :wink:
Странна тема, обобщаваща много изписани вече теми :D

Хей, Моряче, изпревари ме май, няма да те повтарям :smt023 :drinkers:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Elfi написа::drinkers:
Аз да доуточня Илия,че скаридите са на тиха вода,има ли вълни,няма ги.И определено след стъмняване се хващат повече.И от години ги предпочитам пържени с мерудии и 2-та вида брашно :wink: :drinkers:
А сега де? :roll:
georg

Мнение от georg »

Вие пък за три крастави жаби,ще се изпокарате!
Димича написа:Но темата не е за това!!!
Май се сещам за какво е! :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Kато ми се прииска да си похапнем жабешки бутчета си нося с мен един директен 5м,връзвам корда и една тройка 8-12 №и под носа на жабата пускам тройката,следва скок-подскок към тройката,бързо засичане с китка и ,аз веднага ги режа,е ако има време между следващата.Раците не съм ги ловил целенасочено или по-точно с други средства освен с въдицата.Слагам на куката филенце от слънчак или костурче,абе каквото сте си хванали и поизчаквам хубаво да "захапе".А знам ,че някои ги ловят с кошове ,оплетени от ракита.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

Успокой те се.След като закона разрешава, няма закакво да стават скандали. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Елфи,ще си спретнем някой ден на някоя среща,една тенджера с жаби и ще се наплющим като прасета :mrgreen: Мале,тая тема ме върна в детските ми години,когато ловенето на жаби в България си беше бизнес и хората ги ловяха с разрешителни и ги издаваха на разни пунктове.Сега пак е същото и си има период когато да се ловят.Иначе,има хора които си ги продават одрани и готови за миене,приготвяне и консомиране.Мале,малеее,лигите ми потекоха :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Как аз ловя жабите,даже и не се мъчат повече от 2-3 сек.На една здрава пръчка или на някоя дънарка една тройка,закачам я и я тряскам в земята... така хем не мърда,хем не я мъча. ;) Иначе елфи да те питам водната змия хубава ли беше?Иначе скариди много обичам,варени,пържени... всякакви. ;)
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Преди малко се върнах от Жребчево.Не стига,че колата(не моята :wink: ) се повреди по пътя,пра ни убийствен дъжд и щяхме да бутнем един влак!,ами и нищо не хванахме :cry: !Пробвах за раци с въдицата-с тел и парче слънчак-пак нищо...Що тъй :roll: ?
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”