Улов на водни твари и организми!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Улов на водни твари и организми!

Мнение от Димича »

Понеже срещам тук-там разпиляно за улов на жаби,раци и др.т.под.,мисля,че тази тема ще е полезна за синтезиране на мнения,начини,методи,похвати и прийоми за улов на разни водни и земноводни ,годни за консумация твари и организми!Ако темата не е на място,или е в разрез с правилата на Форума,нека Модовете я преместят,заключат,изтрият,или каквото решат...С поздрав и уважение към всички :drinkers:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Улов на водни твари и организми!

Мнение от Павел Иванов »

:smt044 :smt044 :smt044
bat.galin написа:... другото се нарича : ловя жаби, за да ри релийзвам :?: ...
Малко смех сутрешно време е много полезен :lol: :lol: :lol:
А и как само е презентиран доктора Фройд в контекста :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Аз пък мисля,че има място за такава тема.Много пъти се е коментирало във форума за месарството,но щом закона позволява нещо,значи то е редно!Важното е да е да се спазват размерите на раците и броя на жабите!Всичко е описано и може да се прочете!И държа да отбележа-аз жаби не ям нито ловя,но това не означава,че трябва да се охулват хората,които го правят.То по същата логика ловците са "големи гадове"!
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
snegk

Мнение от snegk »

Абе доста хорица си ги тепат, с въздушна пушка, за удоволствие.Не, че ми трябват жабите, но не е необходимо да избиваме всичко живо. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

snegk написа:Абе доста хорица си ги тепат, с въздушна пушка, за удоволствие.Не, че ми трябват жабите, но не е необходимо да избиваме всичко живо. :wink:
С това съм напълно съгласен :) Аз по друг начин усетих вложения от колегата смисъл....Нали така :D
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Не е въпроса за избиване или за "остъкляване".Не виждам нищо лошо,да си наловя за мезенце от морето една шепа скариди,примерно,ама като не зная как...До мин.год.например не знаех,че мидите се събират по пълнолуние...А речните стават ли за мезе? Рак не съм опитвал,пък и не съм виждал да продават по магазините...И хайде да накараме Иван Звездев и Ути да ползват силиконови пържоли в предаванията си :D
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Димича написа:Не е въпроса за избиване или за "остъкляване".Не виждам нищо лошо,да си наловя за мезенце от морето една шепа скариди,примерно,ама като не зная как...До мин.год.например не знаех,че мидите се събират по пълнолуние...А речните стават ли за мезе? Рак не съм опитвал,пък и не съм виждал да продават по магазините...И хайде да накараме Иван Звездев и Ути да ползват силиконови пържоли в предаванията си :D
Рак трябва да пробваш,много е вкусен особено ако ти си си го приготвил.Преди години баща ми ми е правил и още имам хубави спомени от тогава.Може да се ловят с рачило(но не знам законно ли е),а може и с въдица(последния път на негован извадих 4 на фидера :mrgreen: ).
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

На мен ми се е случвало да улавям на директния телескоп от Жребчево по 7-8 рака на излет.Когато ги свариш в подсолена вода с гюзум стават разкошни.Варят се докато станат червени.
snegk

Мнение от snegk »

Раци се ловят по язовирите предимно по бракониерски начин.Става и със въдица.Ето един начин.най отдолу вързваш едно парче тел,на него нанизваш червей,до теб във водата трябва да има кепче.Потапяш и задържаш малко, рака се вкопчва в червея и се държи за телта, надигаш бавно и мушкаш кепа отдолу.
На плитките реки, по брега на рката има дупки, пот туфите с трева там в тези дупки също има продълговати раци.Също така под големите камъни има дупки и там също се крият.Облите раци или така наречените(камени)раци нямат нищо заядене, само щипките, но е толкова малко, че не си струва.
В морето има големи обли рци(пагури) те са деликатес.Търсят се в каменисто дъно.Ловят се с ракавици, защото саспособни да ти прережат пръста.
Мидите се ловят по бетони или железни мостови или други такива съоражения.Има ги също по буните или скали във водата.На железните мостови е хубаво да се консумират умерено, защото съдържат много желязо.Събират се с ркавици с остър предмет или с "гаган"(приспособление като кеп, но със остри шипове или ножове по ръба).Колкото са по нависоко във водата,имат толкова по-малк пясък или бисерчета.
Скаридите се събират по мостове,съоражения във водата,камани или буни.Използваме ситен кеп,теглем по стените на колоната като я докосваме леко с единия край на кепа.
Жабите се ловят с една кукичка на влакно,може с въдица, може и с пръчка.Закачаме едно парченце листо на куката и поднасяме на жабата,тя се дразни и ззахапва,става и с малка блесна.Може и с кепа.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

dimitar_dv написа:... в подсолена вода с гюзум ...
Какво е гюзум :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Ха де,ще питам как беше литературното име на тази подправка :D Но така я знам от баба си.Има и друго име,а това е сливенски диалект.
snegk

Мнение от snegk »

Павел Иванов написа:
dimitar_dv написа:... в подсолена вода с гюзум ...
Какво е гюзум :roll:
Джоджен :lol: :lol: :lol:
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

dimitar_dv написа:Ха де,ще питам как беше литературното име на тази подправка :D Но така я знам от баба си.Има и друго име,а това е сливенски диалект.
:D :D :D
Джоджен е другото име.
Ама става със всичко.Аз лично слагам Босилек или Девесил.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
snegk

Мнение от snegk »

Аз раците ги правя така.Слагам ги в тенджерата на котлона,сагам раците добре измити и исцидени, слагам половин бира и подправка каквато обичаш.Оставяш го да ври докато почервинеят хубаво.Те от парата на бирата се сваряват, стават трепач :lol: :lol: :lol:
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Това с бирата ще го пробвам :mrgreen: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”