питане за лодки ZANDER

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Re: питане за лодки ZANDER

Мнение от xoxo »

аз имам Achilles - вече 15 год здраво ползване и не е мръднала. това ли се води 5 слоя? -мисля да е смениам с по голяма /2 внучета качвам понякога/ и маи да взимам пак от тази марка?
http://www.achillesinflatables.com/why/
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Хохо,сигурно след толкова години 15 "здраво"ползване,вместо да гребеш или управляваш мотора,седиш с две канчета в ръце и изгребваш водата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Тая,дето я хвалиш,трябва да е извън-земна лодка,правена от марсианци.Що ли не съм знаел за тия,та да си взема такава и до сега да си я ползвал :lol: :lol: :lol: :wink:

Само един съвет давам по въпроса и спирам да пиша :idea: :idea: :idea: Ако ще си взимате лодка,по-добре си вземете от алуминиевите Зондери,това е лодката :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Колеги благодаря много за изказанитте мнеия (най вече на Тедо че ми отвори очите зза 5пл.лодки :lol: )
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Само един съвет давам по въпроса и спирам да пиша :idea: :idea: :idea: Ако ще си взимате лодка,по-добре си вземете от алуминиевите Зондери,това е лодката :idea: :idea: :idea:
Предполагам, че имаш предвид алуминиевите Зандер :roll: :)
Това дето си го писал в другата тема за комфорта в такъв тип лодка си е така...има място за цял взвод :wink: :)
Знаеш ли обаче, какво викат клиентите на Тедо за алуминиевите лодки Зандер - 4м., че им били прекалено големи и широки :wink: :roll: :roll: :lol: :lol:
Няма угодия :lol: :lol: :lol:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

esox_hunter написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Само един съвет давам по въпроса и спирам да пиша :idea: :idea: :idea: Ако ще си взимате лодка,по-добре си вземете от алуминиевите Зондери,това е лодката :idea: :idea: :idea:
Предполагам, че имаш предвид алуминиевите Зандер :roll: :)
Това дето си го писал в другата тема за комфорта в такъв тип лодка си е така...има място за цял взвод :wink: :)
Знаеш ли обаче, какво викат клиентите на Тедо за алуминиевите лодки Зандер - 4м., че им били прекалено големи и широки :wink: :roll: :roll: :lol: :lol:
Няма угодия :lol: :lol: :lol:

Просто не знаят какво искат :idea: :idea: :idea: С малко още пари,много малко и добър аргончик и тапицер,от един
зондер ще направя такава лодка че ще цъка и мало и голямо с уста.Комфорта при тролинга и кльонкането увеличава удоволствието стотици пъти.Говоря не като някакво хлапе,взело си за първи път лодка и влязло във водата да се поплацика,а като човек,имал възможноста да ползва всякакви лодки.Само сега имам 4бр !!!Имал съм уфимка ли беше,Уимфка ли беше,след това Зодиаци 3бр,които след една година минимално ползване,започваха да се пълнят с вода незнайно от къде/затова се чудя на колегата с 15 годишното "зверско"ползване на гуменка/ и незнайно защо :idea: :idea: :idea: Имал съм възможност да се згъвам и свивам из всякакви простотийки,които се продаваха и продават и днес,но от момента в който взех да си ловя с стъклопластова лодка,забравих какво е да я изваждам след всеки риболов да я празня или да изгребвам вода,която просто няма място в лодката.Така че,който има къде да си съхранява лодката и с какво да я тегли,просто няма смисъл да се мачка в гумена лодка.Съжалявам че не се сетих да си направя снимки,как си спя в лодката две вечери на яз.Тича,на задната седалка с една чанта за възглавница и един спален чувал :shock: Все едно си спях в къщи на спалнята :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Сега мисля вариант,да си направя петички на пода и до предната седалка,да си згъна две тръби от неръждавейка,да си ушия едно платнище и да го накова с капси от всякъде и с въженце да си зглобявам легло - тип походно и да ползвам преднага седалка за възглавница :o :shock: :shock: :shock: Просто,само си гледайте майтапа,какви простотийки още ще ми минат през главата и какво ще ви снимам когато съм готов.Просто сега нямам възможност,но малко по малко и това ще стане.Поздрав и ако някой иска идеи,просто да пита :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: :drinkers: :drinkers:

xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

не разбирам от "гуменки" само си казвам мнението от 15 год ползване. вярно че беше по скъпа от другите видове но мисля че си плати цената. аз е ползвам за дънги / помощна лодка/ с коята ходя до лодката и после е качвам не нея. често е ползвам за риболов - особено на места където е опасно да се ходи с лодката.алуминиева може да добре но няма как да е качвам на лодката - а може би трябва да е влача отзад? а иначе Achilles ги правят в Japan от Japonci - обикновено са с по 500 -1000$ по скъпи от другите марки лодки от същия размер
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

xoxo написа:не разбирам от "гуменки" само си казвам мнението от 15 год ползване. вярно че беше по скъпа от другите видове но мисля че си плати цената. аз е ползвам за дънги / помощна лодка/ с коята ходя до лодката и после е качвам не нея. често е ползвам за риболов - особено на места където е опасно да се ходи с лодката.алуминиева може да добре но няма как да е качвам на лодката - а може би трябва да е влача отзад? а иначе Achilles ги правят в Japan от Japonci - обикновено са с по 500 -1000$ по скъпи от другите марки лодки от същия размер
Аз не знам, да има някоя от надуваемите лодки които се продават,без значение какъв модел е,да не пропуска вода.Тази за която пишеш,просто не знам нищо за нея и не съм я пробвал.Нямам нищо против, да качиш една снимка да видим за какво говориш.Друго е да види човек и да прецени.Ако е така както казваш,това ще да е наистина извън земна лодка и си струва човек да даде 1000 долара повече !!!

xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

не знам как така да пропуска вода - откаде? освен да е снимам 15 год лодка - замислил сам се са малко по голяма че вече идват двете ми внучки и се събира доста багаж а и те не стоят на едно място. моя модел е LS 3 метра
http://www.achillesinflatables.com/boat ... i/LSI-310/
a tuka ima cenite im
http://www.defender.com/category.jsp?pa ... &id=295567
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Колега, нищо чудно, че си ползваш лодката 15 години и не е мръднала и естествено, че лодката ти ще е по-скъпа. Може да не си обърнал внимание, но материала от който е направена не е PVC, а Hypalon. На този материал гаранцията е съвсем друга, както и цената (почти двойна) :wink:
В България обаче има много малко предложения на такива лодки (по понятни причини).
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

Здравейте, някой има ли наблюдения как ще се държи на море "Zander Al 400", какъв клас мореходност има, и има ли въздушни джобове (дали потъва ако вземе вода?)!
Благодаря за отговора предварително!
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

promarine написа:Колега, нищо чудно, че си ползваш лодката 15 години и не е мръднала и естествено, че лодката ти ще е по-скъпа. Може да не си обърнал внимание, но материала от който е направена не е PVC, а Hypalon. На този материал гаранцията е съвсем друга, както и цената (почти двойна) :wink:
В България обаче има много малко предложения на такива лодки (по понятни причини).
мерси за пояснението. не сам се интересувал от такива лодки -купих я преди 15/маи вече 17год/ и не сам имал проблеми .сега се загледах да търся нова лодка че ми трябва малко по голяма че се събира вече доста багаж са пренасиане. ОК ще ще гледам аа хипалон /иначе на мен на външен вид ми изглеждат все еднакви/
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Да ,лодките от Hypalon са друга бира.Сега Тедо внесе един модел .Колегата който питаше за Zander Al 400 може да види на този линк инфо http://www.zanderbg.com/blog.html
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

MITKO70 написа:Да ,лодките от Hypalon са друга бира.Сега Тедо внесе един модел .Колегата който питаше за Zander Al 400 може да види на този линк инфо http://www.zanderbg.com/blog.html
Нищо не можах да намеря тук, иначе сайта го разгледах подробно! В смисъл лодката я намерих, ама по въпроса който ме интересува не срещнах нищо!
Акъла в главата идва бавно и болезнено, много е вероятно и да не се появи изобщо, тогава остава само .... болката!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имам виждане,защо почват да се пълнят надуваемите лодки с транец но човек започва да се стряска като види че няма видими повреди след 1-2 години ползване а пък в лодката - вода.Клапана започва да пропуска който е отзад на транеца и ако човек незнае че той се деформила след една година,просто си кара едно към гьотере.Колко човека са се сетили да си вземат резервни от продавачите или да са търсили да си купят,освен ако някой не е повредил клапана под тапата-Ако този клапан е здрав,дори и без тапа,лодката ще се пълни с часове - факт.Идва момент,когато точно на местана където е залепен транеца,лодките започват да пропускат,идва момент в който пода получава множество почти невидими язвички,които пропускат и може би материяла от който са направени дъната остарява и т.н.Всичко това обаче са неща които съм се опитвал да отстраня с всякакви методи,дори едната лодка Зодияк я намазах цялата от долу с Вюрт но след време нещата пак се повтаряха и вода си влизаше от някъде..Имат хората материали,имат си всичко и за третирането на лодките преди и след пускане на вода,но ние нямаме навици за поддържането на тези лодки.Надуваемите лодки не са лоши,въпреки отрицателното ми отношение към тях,но има хора,които няма как да мъкнат колесари,няма как да съхраняват лодката а това е най-важното условие за да има човек твърда лодка.Затова,тези които имат възможност за съхранение,да си взимат стабилни,достатъчно големи и удобни лодки,а тези които няма къде да ги съхраняват да си карат гумените.Тази пролет на Ивайловград,видях Риб пълен с вода отзад,където е акомулатора на лодката.Вечерта ги оставихме една до друга а сутринта,Риба на Румен се беше напълнил с вода,така и не се разбра от къде и защо.Същия такъв Риб,стои в двора на вилата с отлепен балон точно по шева от дясната страна,където отзад свършва балона при торпедото.Шести месец стои и няма оправяне,освен ако не се върне в завода и незнам иначе как ще се залепи един метър отлепеното място.Така че,за всички видове лодки ще си има хора,които да ги ползват,едни по финансови причини,други поради незнание,трети от мерак,просто да имат лодка и т.н и т.н.Удоволствието обаче както казах да се лови от удобна лодка,стабилна на вълна и достатъчно просторна е неописуемо и няма място за спор по въпроса.Пожелавам на всички,весел и безавариен риболов от лодките които имат,без значение какви са !!!

Djack
новобранец
новобранец

Мнение от Djack »

Никой ли не е пробвал или виждал "ZANDER Al 400" как се държи на море?
За корозията и нуждата от цинкови протектори ми е ясно, интересува ме, стабилна ли е на вълна, понеже гледам , че е доста лекичка - 100кг. и ако излезе вятър, може ли примерно да ме извади къде турско :D ?!
п.п. Защо не мога да намеря официален сайт на производител?
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”