Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

питане за лодки ZANDER
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- piars
- научил се да хвърля
питане за лодки ZANDER
колеги даите мнение за тези лодки.3 или 5 пластови са? Благодаря предварително.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: питане за лодки ZANDER
Тедо ще ти каже
Но,и на мен ми е интересно ,да покажат на снимка материал 3 и 5 пластов.Аз ,до сега колкото ремонтни комплекта съм гледал на такива лодки,се различават с просто око 3 пласта.Да не бе другите да са само някакви химически покрития или е търговски трик?Иначе на сертификатите пише на всички един и същ материал 0.9мм.Denier и т.н.

Всичко може,но не всеки го можe.

Имам такава лодка от една година-330 см, с алуминиев под. Много съм доволен. Доколкото знам е трислойна. С една забележка- счупи се седалката, която е от некачествен талашит. От фирмата обещаха да я сменят, но аз предпочетох да си направя такава от масивна букова дъска.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
някои фирми много упорито се опитват да изкарат, че техния материал е 5-слоен...
PVC-то обаче си е 3-слойно: основа от полиестерна материя (плат) с много голяма здравина, но пропускаща въздух... Затова е залята от двете страни с PVC...

Зодиак например мажат плата с много тънък слой лепило преди нанасянето на PVC-то... и така става "5-слоен"... нищо, че тоя слой лепило е само няколко микрометъра /хилядни от милиметъра/... Дебелината на материала е стандартна при почти всички известни производители - 0.9мм... Неотдавна видях по-тънка материя (0.6мм) на лодка 310см купена от един клиент за двигател... Лодката е по-лека, но изцяло за сметка на здравината...
Седалките не са от "талашит", а от водоустойчив шперплат... Никоя фирма в момента не дава седалки от масивно дърво.
Колегата със счупената седалка може да я донесе /изпрати по куриер/ и да му я смениме с нова - казах му го и по телефона преди около 2 месеца...
Замяната на детайли и подобренията са си негово право, но разбира се, няма как да му ги направиме гаранционно...
PVC-то обаче си е 3-слойно: основа от полиестерна материя (плат) с много голяма здравина, но пропускаща въздух... Затова е залята от двете страни с PVC...

Зодиак например мажат плата с много тънък слой лепило преди нанасянето на PVC-то... и така става "5-слоен"... нищо, че тоя слой лепило е само няколко микрометъра /хилядни от милиметъра/... Дебелината на материала е стандартна при почти всички известни производители - 0.9мм... Неотдавна видях по-тънка материя (0.6мм) на лодка 310см купена от един клиент за двигател... Лодката е по-лека, но изцяло за сметка на здравината...
Седалките не са от "талашит", а от водоустойчив шперплат... Никоя фирма в момента не дава седалки от масивно дърво.
Колегата със счупената седалка може да я донесе /изпрати по куриер/ и да му я смениме с нова - казах му го и по телефона преди около 2 месеца...
Замяната на детайли и подобренията са си негово право, но разбира се, няма как да му ги направиме гаранционно...
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
по-големите лодки /над 5 метра/ ги правят от 1.2мм обаче тоя материал е твърд като слонска кожа и за лодка 3.30м, на която идеята е да се сгъва и носи на ръце... Просто няма смисъл...
- piars
- научил се да хвърля
Тедо благодаря за отговора.Можели да ми кажеш какво означава 1000 дениер ?
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
наистина ли ти трябва да знаеш?
= 1000 единици от вид текстилна мярка Дениер, означаваща 1г/9000м влакно

= 1000 единици от вид текстилна мярка Дениер, означаваща 1г/9000м влакно
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
1000 Дениер е стандартната материя за надуваеми моторни лодки... гребни надуваеми /без транец/ има и 600/800 Дениер...
Не знам защо всички се хващат за слоевете на материала и дебелината му, вместо да гледат дизайна на самата лодка /формата/, вида на дъното, мощността на мотора, който може да се сложи, качеството на аксесоарите /вентили, седалки и т.н./, цената и т.н.
Ето в другата тема един колега си харесал украинска лодка Бриг, която е с обявена цена повече отколкото струва един зодиак със същите размери...
Подобен пример съм забелязал и при двигателите... Една от фирмите, която не е водеща в света все пак, е обявила по-високи цени от Ямаха... Няма да споменавам марки, за да се засегне някой...
Не знам защо всички се хващат за слоевете на материала и дебелината му, вместо да гледат дизайна на самата лодка /формата/, вида на дъното, мощността на мотора, който може да се сложи, качеството на аксесоарите /вентили, седалки и т.н./, цената и т.н.
Ето в другата тема един колега си харесал украинска лодка Бриг, която е с обявена цена повече отколкото струва един зодиак със същите размери...
Подобен пример съм забелязал и при двигателите... Една от фирмите, която не е водеща в света все пак, е обявила по-високи цени от Ямаха... Няма да споменавам марки, за да се засегне някой...
- piars
- научил се да хвърля
Тедо аз твоите лодки сам ги харесал като дизайн и цвят, но гледах други китайски лодки на които пишеха че са 5слойни 1100дениер и за това попитах
-
- ще става разбирач
То на някои бутилки олио пише "Без холестерол"piars написа:... но гледах други китайски лодки на които пишеха че са 5слойни 1100дениер и за това попитах

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- piars
- научил се да хвърля
За почти сщтите пари и същтите килограми се съмнявам че са 5 слоиини.
- piars
- научил се да хвърля
Има към лодките едни ЗИП-чета там има парченца за ремонт...с една лупичка,а дори с простио око може да се види какъв е материала, а и да се сравняват
Днес гледах ЗИП-чето на една YAMAHA и там преброих 3 слоя 

-
- новобранец
- Обратна връзка:

не рибар 'РИБОЛОВЕЦ'