ЕКОНТ-Развръзка

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: ЕКОНТ-ИЗМАМНИЦИ!!!

Мнение от jporlando »

Пичове,по възрастните от вас са ползвали малко или много услугите на Балгарски те пощи-колетни услуги.
Та човек сам си окомплектова и пакетира пратката за по добра сигурност, и тая лодка можеше да я сложиш в някаква кутия и да я обезопасиш,а dekata можеше да увие пръчката в някаква амбалажна хартия няколко пъти ,та дори и с навит кашон отгоре с тиксо.Всеки е пазарувал от сайтове,предполагам,че пръчките и другите неща сте ги получавали в надеждна опаковка....
А скъпата стока се застрахова,да ти е мирна главата :wink:

Пък фирмите нека си слагат рекламните найлони отгоре-те не предпазват.Но обезопасяването това е ваше задължение,аз така мисля :wink:
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: ЕКОНТ-ИЗМАМНИЦИ!!!

Мнение от Secret Carp »

jporlando написа:Пичове,по възрастните от вас са ползвали малко или много услугите на Балгарски те пощи-колетни услуги.
Та човек сам си окомплектова и пакетира пратката за по добра сигурност, и тая лодка можеше да я сложиш в някаква кутия и да я обезопасиш,а dekata можеше да увие пръчката в някаква амбалажна хартия няколко пъти ,та дори и с навит кашон отгоре с тиксо.Всеки е пазарувал от сайтове,предполагам,че пръчките и другите неща сте ги получавали в надеждна опаковка....
А скъпата стока се застрахова,да ти е мирна главата :wink:

Пък фирмите нека си слагат рекламните найлони отгоре-те не предпазват.Но обезопасяването това е ваше задължение,аз така мисля :wink:
В тази връзка ще ти кажа,че 5 акумулаторни батерии са счупени така,че им се виждат оловата...С какво да предпазя от паднал палет отгоре лодката-тя си беше в кашон с големи букви-ЧУПЛИВО!!!
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: ЕКОНТ-Внимание!!!

Мнение от jporlando »

:evil: :evil: :evil: Тогава правото е на твоя страна!!! :smt023
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Защо след като знаят че, са виновни неса си платили бакиите .. скапани мошенници .. щом е така да им пратим един поздрав и от нас.. Аз лично ще им нанеса щети много повече от 5 лодки.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Ей го и моят водач :evil:
Изображение

А така изглеждаше преди срещата с Еконт(двата малки на горната секция)

Изображение
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
kakapoli
новобранец
новобранец

Мнение от kakapoli »

Здравейте!!!
Много хора са си изпатили от Еконт и много още ще си патят!
Когато получаваме пратка с наложен платеж или без,задължително се отваря и се проверява дали е в нормално състояние в офиса на съответната фирма или пред куриера ,който ни я доставя.Това се прави задължително!!!Ако установим ,че целостта на пратката ни е нарушена т.е тя е повредена или счупена задължително ни се съставя протокол за увредена пратка.В този протокол се отбелязва в какво състояние е пристигнала пратката,получателя попълва част от протокола къде изиска обещетение в размер на щетите.Когато пратката е с наложен платеж тя задължително има застраховка ,така че в претенцията за обещетение се попълва стойността на наложения платеж или стойността на застраховката ,защото застраховката може да е на по-голяма стойност от НП.След това в определен от куриерската служба срок се отговаря дали ще се изплати обещетението .Ако фирмата е коректна 95% от случайте се изплаща обещетение!!!!Но в този случай ,по чиито повод пишем всички най-добре е да се пусне официална рекламация ,но не по имейл или телефон,а директно в офиса на фирмата.
Като отидеш до офиса казваш че искаш да говориш с диспечър или с някой ,който е като отговорник,или офис мениджър ,на един лист си пишеш оплакването до отдел рекламаций искаш то да бъде изпратено и чакаш!!!!!!!!
Но както казах Еконт са под всякаква критика ,хората ходят при тях само заради това ,че можеш да пратиш пратка с НП като физическо лице,защото в Спиди искат да си фирма и да имаш договор с тях,иначе те са по -добрия вариант относно обслужване и качество на услугите!!!!
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

dekata написа:Ей го и моят водач :evil:
Изображение

А така изглеждаше преди срещата с Еконт(двата малки на горната секция)

Изображение
Имах голям мерак за пръчката но при транспорта шибаняците от еконт :twisted: са я пре...ли
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: ЕКОНТ-Б..л съм ги

Мнение от Secret Carp »

След един месец кавги и разправии по телефона,заплахи,разговори с адвокати и т.н,господата или по-точно госпожите от ЕКОНТ,решиха да ми изплатят сумата от наложения платеж от 700лв!аз Пак изгорях с 41лв,платен транспорт на счупената лодка де ама тва е.
Приятели съфорумци,тези ГОСПОЖИ от ЕКОНТ до последно се правеха на тежки и,че не им пука от съд,НООО,когато адвокатката писа съобщение по мейла,че ще стигнем до комисията за защита на потребителите,взеха много да се умилкват!Ако някой от фирма ЕКОНТ чете,нека знаят,че тази тяхна илюзия,че ще изпратя нещо през тяхната фирма няма да стане докато съм жив!!!
Търсете си правата и ще стане на вашата!Не се страхувайте,Не жалете време,Не преглъщайте загубите преди наистина да са станали такива!
В цялата държава е така ама виновни сме ние явно,защото ако и аз бях се примирил с ПОДАЯНИЕТО им от 280 лв,щях да съм вътре с още 400
Има съдилища,има адвокати,вече системата почва да заработва,защото щом дадоха парие без съд може би са знаели,че ще изгубят делото и то с много повече пари...
ЕКОНТ-Б..л сам ва в Г..за!!! :drinkers:
Последно промяна от Secret Carp на Чет Сеп 17, 2009 8:47 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: ЕКОНТ-Е...л съм ги

Мнение от sapuna »

Поздрави Жоре!
Все пак имало "законова" справедливост значи!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Re: ЕКОНТ-Развръзка

Мнение от YordanDanev »

Браво Жоре, този път си им показал че може :D
Изображениеима ли комат кучета много
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Secret Carp,радващ е факта ,че си възвърнал поголямата част от парите :smt023 Еконт ,за щастие не е единствената куриерска служба!Тука напират няколко вулгарни израза,но ще се въздържа от благоприличие...Зачерквам тая фирма,като надеждна и сигурна!!!Не се ядосвай и бъди здрав!!! :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:D
Последно промяна от butnik на Пет Сеп 18, 2009 5:50 am, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

butnik написа:И защо работя с еконт ли,ами в Пловдив имат много офиси за разлика от другите "куриерски" фирми.
Да споделя и аз мнение за другите ''куриерски'' фирми.Наскоро купих пръчка от колега от форума.Взех я ''на сляпо'' понеже не бях в къщи като пристигна(брат ми я беше получил).Прибирам се аз и кво да видя - ми тя пръчката в перфектно състояние.А беше транспортирана само в найлонов калъф ! Много добре си спомням че,казах на колегата да ми я прати по Еконт,добре че, нямат офис в техния град :lol: Така че,извода е: не винаги голямото означава качествено.Значително по малка и неизвестна фирма от Еконт се справя по добре,въпреки че,за мен има 2 куриерски фирми - Спиди и всички останали :wink:

п.п. Secret Carp,няма фирма в България която да не клекне щом нещата опрат до Комисията на потребителите.Ако някой има проблем так е правилното място :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Сомчо,то ти е простено заради възраста ти,независимо коя фирма ще ти извършва куриерската услуга ТИ си тоя който трябва да си обезопаси стоката,те са са куриери/Един път ми дойде стъока със Спиди и ми беше ровено в кашона.И аз ли да ги плюя,мисълта ми е ,че се вдига прекалено шум,има си по-горни инстанции,отива се и се започва дело и тва е.От всяка една фирма ще има доволни и недоволни,въпрос на вкус.Важното е в случая да има Хепи енд.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от uzov »

Спор няма, че навсякъде в България те правят на бунак разни тарикати. Но докога ще е така май си зависи само от нас. По случая мога да коментира много тонеже заедно с колегата се занимавахме с този случай, но общи линии мога да каже че разочарованието ми е огромно от господата куриери. Отне ни доста време да прочетем законите и постановленията свързани със спедиторски усуги, но в крайна сметка всичко си дойде почти на мястото. Резултата са един колега рибар с голямо желание за радиоуправляема лодка с празни ръце, платени 41 лева транспортни разходи за унищожаване на лична собственост и един куп нерви на вятъра в разправии с неграмотни и прости момиченца, които знает само няколко фрази: Нашите вътрешни правила......, Нашия Директор......, Нашата система....
И така какво се получи господа от Еконт Експрес ООД:
1. Вашите вътрешни правила не струват, защото над тях има закони и постановления :finga:
2. Вашият директор, който постоянно е в отпуск май не ви е точно директор, защото фирмата ви се управлява от Прокурист! :finga:
3. Вашата система за транспорт на пратките не струва, вашия персонал конкретно с офис Сливен /предполагам не само там/ не струват :finga:
Надявам се, че наистина не Ви е страх от завеждане на дело срещу вашата стабилна, коректна и утвърдена на пазара фирма, а просто сте решили в този случай да "мине" от вас без излишни разходи за съдилища :finga:
Проведете едно кратко, но смислено обучение на персонала си как се постъпва при връчване на споразумителен протокол и по-точно при несъгласие на една от страните да го подпише, а дали е необходимо при изплащане на пари в брой да ти поискат документ за самоличност за да се уверят, че ги изплащат на точното лице /все пак изплатиха обезщетението лично на мен , тъй като колегата беше ангажиран и ме помоли да отида аз, но на служителите им беше необходимо да им кажа "Идвам за една рекламация пратена от офиса ви в Русе" и служителката побърза да се отърве от парите и документите. Поне да беше поискала ЕГН или трите имена на ищеца или поне пълномощното на представляващия ищеца. Но защо да се ангажира с допълнителни неща все так има такова голямо бюро да крепи. А ако не бях аз а някой случаен да вземе обезщетението какво правим тогава, пак ли да стигаме до съд и вие да ни мотаете да не искате да изпратите копие от становището Ви, за да можем да заведем дело ?
А защо този нов термин "обявена стойност"
Така че всеки, който се чувства ощетен от спедитор вече придоби представа как се процедира.

В крайна сметка мога да кажа за вас само едно нещо :finga:
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”