ЕКОНТ-Развръзка

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

ЕКОНТ-Развръзка

Мнение от Secret Carp »

Драги съфорумци и приятели,искам да Ви предупредя за ваши бъдещи щети които господата от Еконт Експрес могат да Ви нанесът!!!

Случката е следната-Купих си лодка с дистанционно DAM-Defender,
Изображение
която беше 1050лв чисто нова...Ползвахме я с бандата няколко месеца и реших да я продам."Продадох" я на Иордан от София с наложен платеж от 700 лв+ доставка за негова сметка...Момчето ми звънна на другия ден и ми съобщи,чер лодката е счупена все едно кола я е газила и е много строшена...Такааа и се почна размотаването(през което ме убеждаваха,че ще ми изпълнят на 100% наложения платеж)
Това не само не стана ами си и платих разходите за отиването и връщането за 41лв!!!
Днес дойде решението от седалището им от Русе,че ще ми изплатят обезщетение от 315лв! :shock:

Колеги МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ ако има някой вещ по тези казуси тези хора да си понесат заслуженото.
1:Платих си за да ми върнат лодката строшена 41лв и второ ми изплащат лодката с обезщетение от 280 лв :shock: :shock: :shock:
Умолявам колеги,които са вещи да помагат...
Извиниха се с това,че не съм съобщил стойност на лодката и в случая можели да ми платят само десетократно размера на куриерската услуга :shock: :shock:
http://www.orozov.com/access_in.php?id= ... vid=acboat

Това е то-каква е тази държава,как търпим тези измамници :shock:
Изумен съм и Ви моля-НЕ пращяйте по Еконт :!: :!:
Последно промяна от Secret Carp на Чет Сеп 17, 2009 8:54 pm, променено общо 3 пъти.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ЕКОНТ-ИЗМАМНИЦИ!!!

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

1 .Р е к л а м а ц и я т а с е у д о с т о в е р я в а с ъ с з а п и с в т о в а р и т е л н и ц а т а о т П о л у ч а т е л я , в м о м е н т а н а п о л у ч а в а н е н а п р а т к а т а и л и с в ъ т р е ш е н и л и п о л и ц е й с к и п р о т о к о л п р и з а г у б а , у н и щ о ж е н и е , к р а ж б а .
2 .Р е к л а м а ц и я т а е р е д о в н о п р е д я в е н а е д и н с т в е н о т о г а в а , к о г а т о с а з а п л а т е н и в с и ч к и д ъ л ж и м и н а К у р и е р а с у м и б е з о т л а г а н е и л и п р и х в а щ а н е .
3 .П р а в о з а п р е д я в я в а н е н а Р е к л а м а ц и я и м а :
• П о д а т е л я т н а п р а т к а т а , а с л е д н е й н о т о д о с т а в я н е П о л у ч а т е л я ;
• Д о п о л у ч а в а н е н а п р а т к а т а П о л у ч а т е л я т и м а п р а в о н а Р е к л а м а ц и я и / и л и о б е з щ е т е н и е с а м о к о г а т о и м а п и с м е н о с ъ г л а с и е о т П о д а т е л я .
4 .С р о к з а п р е д я в я в а н е н а Р е к л а м а ц и я :
• К л и е н т ъ т и м а п р а в о д а п о д а д е Р е к л а м а ц и я д о 3 0 д н и о т д а т а т а н а к о н с т а т и р а н е т о н а о т г о в о р н о с т т а н а К у р и е р а ;
• П р и и з т и ч а н е н а т о з и с р о к о т п а д а п р а в о т о н а К л и е н т а з а р е к л а м а ц и я .
5 .Д в и ж е н и е н а Р е к л а м а ц и я т а :
• В с л у ч а й н а п о в р е д а н а п р а т к а т а в м о м е н т а н а н е й н о т о п р е д а в а н е с е и з г о т в я ( в д в а е д н о о б р а з н и е к з е м п л я р а ) К о н с т а т и в е н п р о т о к о л , в к о й т о е о п и с а н о к о н с т а т и р а н о т о с ъ с т о я н и е н а п р а т к а т а и н е й н а т а о п а к о в к а ;
• С л е д к о н с т а т и р а н е н а Р е к л а м а ц и я т а с ъ с з а п и с в т о в а р и т е л н и ц а т а с е п о д г о т в я т д о к у м е н т и т е п о н е я , к о и т о н а с л е д в а щ и я д е н с е и з п р а щ а т д о Д и р е к ц и я П а з а р и з а о ф и ц и а л н о з а в е ж д а н е ;
• П р и п о с т ъ п в а н е н а Р е к л а м а ц и я т а в Д и р е к ц и я П а з а р и с е з а в е ж д а в ъ т р е ш н о р а з с л е д в а н е п о с л у ч а я ;
• Н а Р е к л а м а н т а м о г а т д а б ъ д а т и з и с к а н и с л е д н и т е д о п ъ л н и т е л н и д о к у м е н т и : • К о п и е о т т о в а р и т е л н и ц а т а ;
• Е д и н о т п о с о ч е н и т е п о - д о л у д о к у м е н т и , д о к а з в а щ р а з м е р а н а и с к а , п р е т е н д и р а н в Р е к л а м а ц и о н н о т о п и с м о , к а к т о с л е д в а :
- Ф а к т у р а з а с т о й н о с т н а с т о к а т а ;
- С т о к о в а р а з п и с к а с у к а з а н и е д и н и ч н а и о б щ а с т о й н о с т н а с ъ д ъ р ж а н и е т о н а п р а т к а т а ; З а п р а т к и т е с О б я в е н а с т о й н о с т т р я б в а д а е н а л и ц е с ъ о т в е т с т в и е в з а п и с и т е в т о в а р и т е л н и ц а т а - н о м е р н а ф а к т у р а и л и н о м е р н а с т о к о в а р а з п и с к а с о р и г и н а л н и т е ф а к т у р а и л и с т о к о в а р а з п и с к а . П р и л и п с а н а с ъ о т в е т с т в и е с е с ч и т а , ч е н е е н а л и ц е н а д л е ж н о о ф о р м е н д о к у м е н т з а Р е к л а м а ц и я
. З а с т о к и в т о р а у п о т р е б а :
- В с л у ч а й , ч е в м о м е н т а н а п р и е м а н е н а п р а т к а т а , п о р а д и л и п с а н а г о р н и т е д в а д о к у м е н т а , К л и е н т ъ т е д е к л а р и р а л с ъ с з а п и с в т о в а р и т е л н и ц а т а с т о й н о с т н а п р а т к а т а , Е к о н т Е к с п р е с с и з а п а з в а п р а в о т о д а н е и з п л а щ а п ъ л н и я т р а з м е р н а О б я в е н а т а с т о й н о с т , к а т о о п р е д е л я р а з м е р а н а о б е з щ е т е н и е в з а в и с и м о с т о т с т е п е н т а н а и з н о с в а н е н а п р а т к а т а ;
- П р и н е с ъ г л а с и е с о п р е д е л е н о т о о т К у р и е р а о б е з щ е т е н и е , К л и е н т ъ т м о ж е д а п р е д о с т а в и П р о т о к о л о т н е з а в и с и м а е к с п е р т н а о р г а н и з а ц и я , п р и е т а о т К у р и е р а . П р о т о к о л з а к о н с и г н а ц и я , с а м о к а т о т а к ъ в , н я м а ю р и д и ч е с к а с т о й н о с т з а о п р е д е л я н е н а с т о й н о с т т а н а с ъ д ъ р ж а н и е т о н а п р а т к а т а .
• С л е д п р е д с т а в я н е о т с т р а н а н а Р е к л а м а н т а н а н у ж н и т е д о к у м е н т и , в с р о к о т 1 4 р а б о т н и д н и , " Е К О Н Т Е К С П Р Е С " О О Д с е а н г а ж и р а с п и с м е н о с т а н о в и щ е п о с л у ч а я ;
• К у р и е р ъ т о ф о р м я С п о р а з у м е н и е з а р а з м е р а н а п р и е т и я и с к , п о д п и с а н о д в у с т р а н н о о т К л и е н т а и у п ъ л н о м о щ е н п р е д с т а в и т е л н а К у р и е р а ;
• А к о о т г о в о р а п о Р е к л а м а ц и я т а е о т х в ъ р л е н о т Р е к л а м а н т а , в ъ з н и к н а л и т е с п о р о в е с е р е ш а в а т н а б а з а д о б р о п а р т н ь о р с к о с ъ т р у д н и ч е с т в о , ч р е з п р е г о в о р и и д о п ъ л н и т е л н и с п о р а з у м е н и я , а к о г а т о т о в а с е о к а ж е н е в ъ з м о ж н о ч р е з к о м п е т е н т н и я с ъ д п о с е д а л и щ е т о н а К у р и е р а .
6 .С р о к з а и з п л а щ а н е н а о б е з щ е т е н и е :
• К у р и е р ъ т и з п л а щ а в т р и д н е в е н с р о к с у м а т а п о Р е к л а м а ц и я т а с л е д н е й н о т о о д о б р е н и е .
7 .О т г о в о р н о с т н а К у р и е р а :
• К у р и е р ъ т и м а о г р а н и ч е н а м а т е р и а л н а о т г о в о р н о с т п р е д П о д а т е л и т е и л и П о л у ч а т е л и т е з а п р а т к и т е в ъ в в р ъ з к а с н е п ъ л н о и л и н е п р а в и л н о и з п ъ л н е н и е н а д о г о в о р а з а к у р и е р с к а у с л у г а .
• О б е з щ е т е н и е т о с е о п р е д е л я о т К у р и е р а и е в р а з м е р д о д е с е т п ъ т и с т о й н о с т т а н а ц е н а т а н а у с л у г а т а , п р и л и п с а н а О б я в е н а с т о й н о с т з а п р а т к а т а .
• П р и п р а т к и с О б я в е н а с т о й н о с т , в ъ в в р ъ з к а с н е п ъ л н о и л и н е п р а в и л н о и з п ъ л н е н и е н а д о г о в о р а з а к у р и е р с к а у с л у г а , К у р и е р ъ т и м а п о в и ш е н а о т г о в о р н о с т п р е д П о д а т е л и т е и л и П о л у ч а т е л и т е д о р а з м е р а н а о б я в е н а т а с т о й н о с т н а с ъ д ъ р ж а н и е т о н а п р а т к а т а .
• З а п р а т к и с О б я в е н а с т о й н о с т п р и н е с ъ о т в е т с т в и е м е ж д у з а я в е н и т е д а н н и , з а п и с а н и в т о в а р и т е л н и ц а т а н о м е р ф а к т у р а / с т о к о в а р а з п и с к а и п р е д с т а в е н и т е о р и г и н а л н и о т К л и е н т а , п р и н а с т ъ п в а н е н а с ъ б и т и е , с е с ч и т а ч е н е е н а л и ц е н а д л е ж н о о ф о р м е н д о к у м е н т з а Р е к л а м а ц и я и " Е К О Н Т Е К С П Р Е С " О О Д с и з а п а з в а п р а в о т о д а н е и з п л а щ а п ъ л н и я р а з м е р н а О б я в е н а т а с т о й н о с т .
8 .В с л у ч а й н а п о в р е д е н а п р а т к а , о б е з щ е т е н а 1 0 0 % , п р а т к а т а ОСТАВА СОБСТВЕННОСТ НА ЕКОНТ

МРЪСНИЦИ и аз чак сега ги чета тези малките буквички,остава независима експертиза :twisted:
Последно промяна от БОВСКИЯТ КОРМОРАН на Пон Авг 31, 2009 10:01 am, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Това означава ли,че не мога да ги съдя и,че стока за 700лв я чупят безнаказано и ти плащат 280 :?:
8 .В с л у ч а й н а п о в р е д е н а п р а т к а , о б е з щ е т е н а 1 0 0 % , п р а т к а т а
Къде остава тази точка :roll:
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Бате, отивай, в Агенцията за защита на потребителя. Подвизават се в сградата на общината, забравих в коя стая, но долу ще питаш охраната.Напълно те разбирам, цялата тази работа е ходене по мъките и не само пари, но и нерви за твоя сметка.Имах талъв проблем с една мебелна фирма и се обръщах към агенцията, даде резултат, върнах си парите като цяло и ми останаха само нервите. Щях да се ги търся и по повод на едни други нагли и некоректни за мен куриери, но точно тогава ми се роди синчето и отебах да се занимавам.
Действай , не ги оставях така. Успех!
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Big^Fish написа:Бате, отивай, в Агенцията за защита на потребителя. Подвизават се в сградата на общината, забравих в коя стая, но долу ще питаш охраната.Напълно те разбирам, цялата тази работа е ходене по мъките и не само пари, но и нерви за твоя сметка.Имах талъв проблем с една мебелна фирма и се обръщах към агенцията, даде резултат, върнах си парите като цяло и ми останаха само нервите. Щях да се ги търся и по повод на едни други нагли и некоректни за мен куриери, но точно тогава ми се роди синчето и отебах да се занимавам.
Действай , не ги оставях така. Успех!
Благодаря :wink:
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Комисия за защита на потребителите, инак няма оправия .

От миналата седмица :

По Еконт получавам въдичка опакована само в няколко пласта найлони от тези с вендузите и лепенка чупливо .
Въдичката не беше това което поръчах, ОК чух се с изпращача каза : "Сменям за моя сметка" пич от 'секъде .
Така отивам в Еконт да върна сгрешената въдица внимателно опакована във същата опаковка ...
...а там НЕ искат да ми сложат лепенка чупливо щото опаковката не била съгласно изискванията :shock: , 'начи от Плодив за София може, а от София за Пловдив НЕ, е що тъй ...щото ония софийски патици така са решили друга причина не виждам.

Викам застраховка тогава, че това нещо което тежи само 200 грама с опаковката е 300 лв. и момата се опули : " Тогава ф-ра " ... "Нямам ф-ра, върата е във получателя "

Момата забърка гипса и само сложи лепенки да не се палетира, абе пак нейното ама ... нейсе пристинга здрава . :wink:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

takezo написа:Комисия за защита на потребителите, инак няма оправия .
Ако трябва и до господарите ще опра ама няма да ги оставя да си играят с нас :twisted: Хвърляме луди пари за оборудване в тая криза а те с последните ти пари ще се подиграят :twisted: :twisted: :twisted:
До дупка ще се съдим няма да пестя време и пари :twisted:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Абе тотални боклуци са ! Пращам аз един Хбокс 360 до Варна. Не иска да ми го застрахова като не е в тяхна кутия. А го бях опаковал перфектно. ОК- слагаме го в тяхна кутия. Като чу ,че струва 550лв пак взе да мрънка ! Дай фактура ! Ок , отивам до нас , взимам касовата белешка и се връщам. Тоя келеш не я приема защото била от Англия ! Абе лемур- това е ЕС ! Обеснявам му а тоя седи , смее се ,че ми се и дръвчи ! Така ли се говори на клиент бе , келеш. П-ка майна и довиждане ! Отивам да Спиди , хората разбрани и си свърших работа. Обаждах се 2 пъти в РусИ да се оплача - нииищоо !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Неприятна работа Жоре!Имах подобен проблем миналата година!Изпратих лодка на колега от форума и тя пристигна при него с изтръгнат акумулатор и стърчащи кабели!Чисто нова пръчка пък пристигна в СЗ със строшен сиков водач!По принцип и аз работя с тях,та ще ми е интересно развитието на проблема!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Попитай indalo , той работи в съдружие с ЕКОНТ Перник и може би ще ти помогне , ако може :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

по принцип пратките с наложен платеж автоматично и задължително се застраховат... точно затова обикновено при изпращане искат да видят, че наистина има стока в колета и тя е здрава...
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Жоре,никви пари нема да чакаш от тея-отивай и им нанеси щети за сумата!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Изпрати им имейл с твоите кординати! И ги уведоми, че в тридневен срок ще подадеш жалба в комисията за защита на потребителите! Ще има ефект по добър от колкото очакваш :wink: Успех

п.п не го слушай Петко :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

AL KAPONE написа:Изпрати им имейл с твоите кординати! И ги уведоми, че в тридневен срок ще подадеш жалба в комисията за защита на потребителите! Ще има ефект по добър от колкото очакваш :wink: Успех

:lol:
:smt023
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Преди две седмици изпратих чисто нова пръчка на един колега от София и той я получи с два строшени водача :evil: Пръчката сега е в офиса на Еконт и ще ходя да подавам заявление за щета.Трябваше миналият понеделник,но пръчката я нямаше още.Сега и аз трябва да платя пътните и в двете посоки :evil: Изрично ги предупредих да пишат чупливо,а пръчката даже не беше и опакована.Беше си само с платненият калъф :evil:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”