ползвате ли...
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Skorpi
- сериозен играч
Краси пишеш че :
Ми тя рибата рядко си носи микро-метър....та да сравни основното и разликата с повода.....а
Та да ти кажа сравнява го явно щом по някога при по дебело влакно взима по рядко или отказва да вземе и в същото време колегата ти с по фин повод я скъсва

Ми тя рибата рядко си носи микро-метър....та да сравни основното и разликата с повода.....а
Та да ти кажа сравнява го явно щом по някога при по дебело влакно взима по рядко или отказва да вземе и в същото време колегата ти с по фин повод я скъсва

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- научил се да хвърля
http://bgphoto.net/photos/5891/o632540368203437500.jpgе ти с тва 0.10 кво хващаш
ти каракуда 500г с директен колко време шъ е вадиш Question
и дали ще е извадиш Question
Ето тези "бебчета"са вадени на 0.8
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Scorpi,..ми значи колегите са фащали риби микрометри:)
Ама всичко зависи от много неща..дали повод,дали дирекно вързана.....а ако е повод,колко да е дълъг..каква да е разиликата в диаметрите..и така....
Ти може да ловиш с директно вързана на 0.08..с #22.....ама да не е правилно утежнена линията....примерно....всичко на група....и да паднеш на дъното като раазвален асансиор...а рибата да е в средия или горен слой...тогава...пак ще си бъркаш в носа докато другите ловят,зашото рибата си зима на пропадане и не на дъното...Или...рибата да е на дъното.....и ти да си мислш че като си с о.10 и повод 0.08 си наред а да ловиш над рибата...така че....тук може да се говори много по въпроса..а отговора е в конкретната ситуациа.
Всеки трябва да откирие,как в този момент да хваща повече риба.
Ама всичко зависи от много неща..дали повод,дали дирекно вързана.....а ако е повод,колко да е дълъг..каква да е разиликата в диаметрите..и така....
Ти може да ловиш с директно вързана на 0.08..с #22.....ама да не е правилно утежнена линията....примерно....всичко на група....и да паднеш на дъното като раазвален асансиор...а рибата да е в средия или горен слой...тогава...пак ще си бъркаш в носа докато другите ловят,зашото рибата си зима на пропадане и не на дъното...Или...рибата да е на дъното.....и ти да си мислш че като си с о.10 и повод 0.08 си наред а да ловиш над рибата...така че....тук може да се говори много по въпроса..а отговора е в конкретната ситуациа.
Всеки трябва да откирие,как в този момент да хваща повече риба.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- петър власев
- разбира нещата
КрасиПловдив написа:Daiwa..точно бебчета.....дали горския не ти се е разсърдил за размера...как мислиш?
ама много си прав па той и са фали оггоре на тва аз точно за това те питах кво фащаш с този повот и то на директен
аз на Въча 500гр. платики със зор ги вадя и то с повод 0.14 и пак ми късат
я чувствась себя очен хорошо
- Skorpi
- сериозен играч
Не искам на никой да натрапвам мое мнение ще спомена само на Краси че има значение сечението между основно и повод Не може да сложиш 0.22 и 0.08 както и да подредиш оловата , па макар и на пропадане и да имаш перфектна линия обикновенно поводът може да бъде 1-2 номера по малък от основното пр: 0.16осн.- 0.14повод
А как се подреждат оловата /дроперите / е предмет на друга тема
Там съм съгласен че зависи от условията в момента на риболова
дали ще ловя на дъното или в средните слоеве каква риба ще ловя и така натаък

А как се подреждат оловата /дроперите / е предмет на друга тема
Там съм съгласен че зависи от условията в момента на риболова
дали ще ловя на дъното или в средните слоеве каква риба ще ловя и така натаък

- Skorpi
- сериозен играч
За мен повод се използва с цел запазване на по голямата част от линията при закачки Когато рибата е мудна /капризна / и най малката нередност в линията може да я откаже от кълване А за някой господа ще добавя че се продават тънки поводи които по нищо не остъпват като здравина на някои по дебели ползвани от тях влакна друг е въпроса с цената

- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Scorpi,да се уточним за последно:)....кой е говорел за амплитуди от порядъка на над милиметър?...не и аз....
Не съм и сигурен изобщо в това, което казваш че повода се изпозва за да се предпази линията от закачки,ролята е И тази.....защо иначе ще "играем" с дължината му?...но както и да е.
А иначе,никой не трябва да се съмнява в здравината на тънките влака за поводи...може би повечето коле не са готови да намалиат диаметрите:)...но...има ли смисъл....да се лови дребна риба с дебели влакна?..мисля че няма....
Повод,с диам. 0.08 и издръжливост примерно малко под 1 кг. би издържал напаните и на по-тежка риба!тук вече почва да има роля дължина на пръта,строя,.самата основна линия...и ако щете и търпението на риболовеца.
Не съм и сигурен изобщо в това, което казваш че повода се изпозва за да се предпази линията от закачки,ролята е И тази.....защо иначе ще "играем" с дължината му?...но както и да е.
А иначе,никой не трябва да се съмнява в здравината на тънките влака за поводи...може би повечето коле не са готови да намалиат диаметрите:)...но...има ли смисъл....да се лови дребна риба с дебели влакна?..мисля че няма....
Повод,с диам. 0.08 и издръжливост примерно малко под 1 кг. би издържал напаните и на по-тежка риба!тук вече почва да има роля дължина на пръта,строя,.самата основна линия...и ако щете и търпението на риболовеца.
- петър власев
- разбира нещата
дайва ай ни съ излагай тия на снимката 1.480
да ни съ яли олово та да тежат толкова
иначе е възможно да искараш такава риба с такъв повод/0.8/
самоче инцидентно един два пъти
само не ми казвай че ти с такъв повот си ги скубеш 1.480 килограмовите
и при теб това си е практика и ежедневие в риболова

да ни съ яли олово та да тежат толкова
иначе е възможно да искараш такава риба с такъв повод/0.8/
самоче инцидентно един два пъти
само не ми казвай че ти с такъв повот си ги скубеш 1.480 килограмовите