ползвате ли...
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
ползвате ли...
колеги ползвате ли повод на линията за гол телескоп?
- Skorpi
- сериозен играч
За усукването добре ама защо поводът ти е еднакъв с основното при мен обикновенно поводът е малко по тънък при 0.14 повод -0.12 до 0.10 колкото да ми скъса куката с повода а да запазя останалата част от линията Другото е че ползвам и по дебели влакна когато рибата е по едра поводът ми стига и до 0.16 основното 0.18 всичко зависи от условията на риболов в момента

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Ми тя рибата рядко си носи микро-метър....та да сравни основното и разликата с повода.....а иначе.....използването на повод(доколкото съм чел.....а след това и уверил)..е....в това да предаде на линията....а в частност и на стръвта...по-естествено пропадане.
А разлката в диаметрите е и тя за това....когато обаче рибата си кълве спокойно-ползвам и аз повод с диаматър,равен на основното влакно.
А понякога и дори без повод.Не съветвам колегата който подхвана темат.....ако обича риболова на изтичане...и то когато има закачки по дъното....а е монтирал ластик.....да не слага повод..тогава линиаята трябва да е мн. финна,за да се къса повода.
А разлката в диаметрите е и тя за това....когато обаче рибата си кълве спокойно-ползвам и аз повод с диаматър,равен на основното влакно.
А понякога и дори без повод.Не съветвам колегата който подхвана темат.....ако обича риболова на изтичане...и то когато има закачки по дъното....а е монтирал ластик.....да не слага повод..тогава линиаята трябва да е мн. финна,за да се къса повода.
-
- новобранец
Даде, при вирбела да къса, но като са еднакви, може да се скъса основното и вирбела да си заминеivan_yo написа:И ако къса да е от при вирбела сега изясни ли ти сеpet55 написа:milo 69 не мога да схвана идеята ти с този вирбел![]()
така хем линията ти отслабва хем и повода ти е с дебелината на основното т.е. нямаш повод !!

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Защо си мислите,че линията се къса при вирбела(когато диаметрите са еднакви)?Забравихте ли,че има още един възел на основното влакно?Ами ако там се скъса?
Да се ползва вирбел не винаги е удачно.Ако искам да съм с дропери №10 или 12 и ако имам дори най-малкия вирбел - ми няма смисъл от толкова фино построена линия.Вирбела е по-тежък.
Да се ползва вирбел не винаги е удачно.Ако искам да съм с дропери №10 или 12 и ако имам дори най-малкия вирбел - ми няма смисъл от толкова фино построена линия.Вирбела е по-тежък.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
-
- ще става разбирач
колеги, може и да сте прави за вирбела, но аз лично от две-три години слагам вирбел на всички линии. по принцип съм любител на речния риболов и при линия без вирбел при всяко по-бързо обиране с макарата/особено със стръв бял червей/повода за нула време се скапва,пък и от самото течение се усуква влакното. отделно от това самия възел за клуп в клуп е доста слаб. възела който ползвам за вирбел досега няма грешка.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- петър власев
- разбира нещата