съвет за прашка

Модератор: sapuna

ШарАнЧО
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: съвет за прашка

Мнение от ШарАнЧО »

Аз мисля да зимам тази на дренан за стрелба на червей,жито и др. когато ловя на директния http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1620
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

ШарАнЧО написа:Аз мисля да зимам тази на дренан за стрелба на червей,жито и др. когато ловя на директния http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1620
вземи си ей тази на ``Фокс``
Изображение
ще ти свърши същата работа и е един клас марка като ``дренан``.Освен това върви с резервен комплект ластици и е по-евтина с 5 лв. :idea: Ползвам я от скоро и е уникална за жито,пелети,коноп и др.такива

За далечни дистанции това е прашката:
Изображение
Изображение
Above us only sky
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Стонфо или Дренан - няма да сгрешиш! Аз ползвам от първите и нямам забележки..
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Каква Прашка да си купя,за захранване с топки захранка за риболов на Мач с дистанция 15-30 метра?
Прочетох мненията,но се чупели,късали кошничките на някои модели прашки и се обърках каква марка да избера?
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Тази прашка на Колмик с зелени(до 50м) или черни ластици(до 80м.)
Кошничката е от пвц дали е здрава?Колебая се между Дренан,Колмик и стонфо?
Моля помогнете и до каква дистанция най-често се захранва на Мач?
Прикачени файлове
devilcernigoliama.jpg
devilcernigoliama.jpg (75.58 KiB) Преглеждано 669 пъти
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Тия 80м. нещо ми се виждат митични :D А и не знам с какво ще хвърляш на тия метри,само не казвай,че ще е с ваглер :D А колкото до прашките на Колмик мисля,че ще ти свършат работа.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

ivo24m написа:ия 80м. нещо ми се виждат митични :D А и не знам с какво ще хвърляш на тия метри,само не казвай,че ще е с ваглер :D А колкото до прашките на Колмик мисля,че ще ти свършат работа.
На 80м.ще хвърлям с болонезата,а ваглера ще го използвам за по-близка дистанция :)
Питам и се колебая,на 60-70м.ако може в действителност да изхвърля прашката ще е използвам за Мач и за дъната.За Мача мисля да ловя до 30м. не повече.
Какво ще ме посъветваш колеха коя прашка да купя и с каква дебелина да са ластиците 5мм.-6мм.или7мм.?
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

За хранене на мач със захранка за мен най-добри са прашките на Drennan Soft Feed зелената и червената за различни дистанции. За малко по-далечна дистанция или малко по-големи топки са подходящи ето тази на също на Drennan http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... bgroup=154

За червеи и зърна също малките прашки на Drennan или Stonfo.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Аз имам четири прашки - една на Preston с ластици 3мм за захранване на около 12-14м.за щеката; две на COLMIC с ластици 5мм. за мача/едната е с кошничка, а другата с голяма чаша/ и една на WEGA с ластици 7мм. за фидера и въобще за надалече. Покриват ми почти всички възможни ситуаций.
Та конкретно за COLMIC-ците съм доволен, щото аз хващам на дистанция най-много 30-35м и си хвърлят до там, при това точно. Между другото, като си ги купувах гледах и тия на DRENNAN и поне визуално не намерих някаква съществена разлика.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ivo24m написа:
ivo24m написа:ия 80м. нещо ми се виждат митични :D А и не знам с какво ще хвърляш на тия метри,само не казвай,че ще е с ваглер :D А колкото до прашките на Колмик мисля,че ще ти свършат работа.
На 80м.ще хвърлям с болонезата,а ваглера ще го използвам за по-близка дистанция :)
Питам и се колебая,на 60-70м.ако може в действителност да изхвърля прашката ще е използвам за Мач и за дъната.За Мача мисля да ловя до 30м. не повече.
Какво ще ме посъветваш колеха коя прашка да купя и с каква дебелина да са ластиците 5мм.-6мм.или7мм.?
Нещо май се опитваш да се базикаш,но недей точно с мен :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

ivo24m написа:
Аз със фидера не съм сигурен дали ще мога да направя 80м, а ти ги правиш с боленезе.
Струва ми се че нямаш правилна преценка или се бъзикаш нещо.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Евала . ivo24m ти тия метри за нищо ги нямаш :shock:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Земах си преди време тази с 3,8мм ластици,за червей специално,наистина е за по близка дистанция,червея го пръскаше,мисля че е от чашката... :roll: Имал ли е някой същите проблеми :?

Изображение

http://www.store-mania.com/%D0%9F%D1%80 ... %B0-STONFO

Мислех да си зема другата с 5 мм ластици но и тя ще пръска червеите,щото чашката е същата
Аз там съм пораснал...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

От същата марка имам две,но с по-тънки ластици,не им пазя опаковките,ма си мисля,че бяха от най-тънките.Не разпръскват червейчетата - максимално при мен до 11-13 метра.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Bai Dobri написа:Нещо май се опитваш да се базикаш,но недей точно с мен :wink:
Извинявам се колега,в кръга на шегата го казах,нямам нищо лично към теб. :drinkers:

butnik написа:Аз със фидера не съм сигурен дали ще мога да направя 80м, а ти ги правиш с боленезе.
Струва ми се че нямаш правилна преценка или се бъзикаш нещо.
Разбира се ,че се шегувам не мога да хвърлям толкова.На Мач ловя на 20-30м. дистанция и затова си търся прашка да захранвам точно с топките захранка до 1-2 метра в диаметър.
двуомя се между тази прашка на дренан ,червената дават е 30 до 60м.
Прикачени файлове
4046_1527.jpg
4046_1527.jpg (50.89 KiB) Преглеждано 627 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”