Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

съвет за прашка
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
съвет за прашка
здравеите
мисля да си копувам прашка но незнам каква
става дума за прашка за оптимална дистанция
не съм на ясно и за това моля за съвет
благодаря
мисля да си копувам прашка но незнам каква
става дума за прашка за оптимална дистанция
не съм на ясно и за това моля за съвет
благодаря
- slayder
- ще става разбирач
Re: съвет за прашка
Оптимална дистанция е много общо казано.Уточни какво(червей,топки и т.н.)ще хвърляш за да получиш конкретен отговор.Или питай във всеки риб.магазин да ти кажат 

Дава ли? И дава и взема.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз ползвам на Дренан червения модел катапулт ,той е предназначен за дистанций между 35-60 метра.Доволен съм.По всеобщо мнение май е най-добия,но гледам доста колеги ползват и стонфо и престън,нека и те да кажат,
Не се получава оплитане на ластиците ,както ми се случва често с прашката на престън за щеката.
Също така не са захванти с нищо допълнително и смяната им трябва да е много лесна,но въпреки това още не съм успял да ги измъкна !
Не се получава оплитане на ластиците ,както ми се случва често с прашката на престън за щеката.
Също така не са захванти с нищо допълнително и смяната им трябва да е много лесна,но въпреки това още не съм успял да ги измъкна !

13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
- Local
- учете се от него
Дренана е много добра прашка, както за 35-60 метра така и тази с по малката дистанция, не се оплитат преди и след стрелба, а не е нужно захранката да се стреля на стиски, може и на топки заради формата на кошничката.
Аз ползвам на Стонфо със сините ластици, харесва ми, точна е , но чат пат се заплита някой ластик.
Аз ползвам на Стонфо със сините ластици, харесва ми, точна е , но чат пат се заплита някой ластик.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- учете се от него
Ползвам от край време малкия, средния и голямия модели на СТОНФО. Нямам оплаквания 

От една година съм със такава нямам никакви ядове досега.patrona86 написа:Аз ползвам на Дренан червения модел катапулт
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- ще става разбирач

аз съм с тез двете красавици и съм много доволен за сега от тях само да кажа ,че за стонфото мисля че черните ластици са за най голямата дистанция мисля че има значение от цвета на ластиците поне за стонфото дано съм бил полезен с нещо

Никой не може да ти отнеме мечтите
-
- разбира нещата
Има една марка за дистанция - Дренан : зелена и червена от 15до 50+ метра

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Дренан,Стонфото,това голямото е екстра прашка имам три,две са в бокса заради мишина,там им е слабото място.Имам и на престън за средни дистанции,всяка една върши работа,само не купувай тия по 5-6лв с ластици за катапултиране,че една топка няма да ти падне цяла.BZI написа:Има една марка за дистанция - Дренан : зелена и червена от 15до 50+ метра
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Според мен една от най-здравите чашки на големите модели прашки е тази на картинките по-долу. Предишната ми прашка от точно този модел (Стонфо) издържа точно десет години (1998-2008) преди да се скъса чашката там където е въженцето. Далекобойност със стегнати топки колкото яйце и оригинални ластици- 70-80метра

п.п. цената на дребно мисля че е около 16-17лева

п.п. цената на дребно мисля че е около 16-17лева

-
- учете се от него
Другата която ползвам вече 5-6 години е пак на Стонфо- средно голям размер за всякакви зърнени култури, "бял" и пелети; дистанция максимум 20-25м ( с царевица и пелети). Продава се с с допълнителен комплект резервни ластици и е пак на тази цена 16-17 лева.

И третото, най-малкото Стонфо също е с резервни ластици и е на същата цена; то е профилирано и специализирано за захранване с бял червей, като е изчислено така, че при максимално разпъване на ластиците, червеите цопкат точно на 13-13.50м.

И третото, най-малкото Стонфо също е с резервни ластици и е на същата цена; то е профилирано и специализирано за захранване с бял червей, като е изчислено така, че при максимално разпъване на ластиците, червеите цопкат точно на 13-13.50м.

-
- научил се да хвърля
благодаря мом4ета
-
- учете се от него
А, пропуснах да пиша нещо което смятам за много съществено
Преди около месец и половина с един колега тествахме големите прашки на Стонфо и Престън, за дистанции, с царевица от кутийка и пелети 6мм на Сензас. И двата модела мятат на едни и същи дистанции- царевицата на около 30-32 метра, пелетите на около 32-35 метра- това е пределната дистанция за тези "артикули" захранване и дохранване и тези два модела прашки

Най-добрите прашки според мен са на Дренан. Ползвам такава за червей на щеката и за мач на малката дистанция до 50 м., ако не се лъжа. Не са пред мен да цитирам точните данни. Наистина съм много доволен.