Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Колеги,мислите ли ,че щуката яде марша
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Честно казано,чух от местните риболовци(Бобораци),че каналите били преляли и имало доста умряли рибки след отдрапването на водата.Самити те ги хварлили във водата и след 2-3 дни ги нямало,в последствие през следващите 1-2 седмици около тези места давало сравнително повече щука,та мен това ме кара да мисля това,което написах погоре,но найстина змийте също може да са заблажили 

Да
Както каза колегаата Павел Иванов комбинация между дра4кови4 и мъртво уклей4е или друга дребна риба води до много добър резултат!Но аз ли4но бях хванал щука на мъртво уклей4е и на дъно.Преди време така ги зака4вах,4е те веднага умираха
.Но мисля,4е с дра4кови4 ще имаш най-добър резултат.

...number five and it comes alive,number six knows a fhew tricks,that's number seven i must be in Heaven,oh i saw the bite late but this is now number eight,well this is number nine and this fishing is devine,got him again that's number ten....
Здеавейте приятели.
От доста години използвам следната техника "на мъртва рибка":
Избирам риба 200-500 грама (или най голямата която имам), прекарвам металния повод през устата и го изкарвам през хрилете, тогава закачам тройката, обикновено 3/0 или по голяма и забивам единия зъб в основата на главата (пробивам костта) а другите два забивам в хрилете (или през очите) така че и трите връха да се показват.
Използвам този начин когато трудно намирам жива стръв, като за целта не изхвърлям предалите богу дух подходящи рибки, след използването им.Обикновено като ловя с жива стръв пускам тапата на растояние 50-80 см от сръвта, а когато ловя на мъртво, я отдалечавам още малко 1,0-1,2 м.
След замятането, започвам да придърпвам рибето с резки движения, след което го оставям да потъне (потъва въртеки се и поклащайки се), докато видя по плувката, че е опънало кордата, следва същото движение и т.н.
След характерното "топване" на тапата, правя всичко останало, като при улова с живо рибе.
По този начин се ловят предимно големи щуки (едни от най големите които съм хващал).
Пробвал съм и други методи "ма мъртва рибка" но този се отличава със своята простота, издържливост на рибката (дори след многократно замятане) и ефективност.
Поздрави и на слука.
От доста години използвам следната техника "на мъртва рибка":
Избирам риба 200-500 грама (или най голямата която имам), прекарвам металния повод през устата и го изкарвам през хрилете, тогава закачам тройката, обикновено 3/0 или по голяма и забивам единия зъб в основата на главата (пробивам костта) а другите два забивам в хрилете (или през очите) така че и трите връха да се показват.
Използвам този начин когато трудно намирам жива стръв, като за целта не изхвърлям предалите богу дух подходящи рибки, след използването им.Обикновено като ловя с жива стръв пускам тапата на растояние 50-80 см от сръвта, а когато ловя на мъртво, я отдалечавам още малко 1,0-1,2 м.
След замятането, започвам да придърпвам рибето с резки движения, след което го оставям да потъне (потъва въртеки се и поклащайки се), докато видя по плувката, че е опънало кордата, следва същото движение и т.н.
След характерното "топване" на тапата, правя всичко останало, като при улова с живо рибе.
По този начин се ловят предимно големи щуки (едни от най големите които съм хващал).
Пробвал съм и други методи "ма мъртва рибка" но този се отличава със своята простота, издържливост на рибката (дори след многократно замятане) и ефективност.
Поздрави и на слука.
-
- сериозен играч
Верно нема да ги има : раци пич....те са мършоядите на водоема ! А където има щука ги има и тях....ivo_stoev написа:Ако имаш възможност убеди се сам като оставиш близо до брега 10-15 умряли рибки и след 1-2 дни няма да ги има ............

99% лапа живо....експериментирали сме на какво ли не...и не само живо а гледа и да е жизнено....имаме прецедент по въпроса...пускахме малки щуки в бидона със живите рибки (стръвта) за да зарибяваме на друго място и едната щукичка умря...като я извадихме бе налапала 3 и с 4 тата малка рибка се бе задавила и стърчеше на 1/2 от устата и !!!
извода за вас.........
Господ може всичко чада мой !
Re: Колеги,мислите ли ,че щуката яде марша
DrAkoN написа:Колеги, как смятате?Дали щуката яде мъртви рибки.Аз съм запален щукар досега никога не ми се е случвало щука да вземе на мъртва рибка. Имам щука у нас в аквариума ,която се храни много добре. :лол: Правил сам опити да и пускам мъртви рибки и тя се отнася с подозарение към тях и не ги яде :О)
Кажи за домашното щукле хапва ли, от колко време го гледаш и пораснало ли е? Много искам и аз да отгледам някой крокодил!

-
- разбира нещата
Преди 2-3 години,циганите от града ни,зимата бяха "подпукали" щуката на мъртво рибе,но не какво да е,а на цаца
.Ако искате вярвайте,но това го видях с очите си-на тапа,закачат на тройката цаца и замятат,нямаше изкарана толкова щука на живо рибе,колкото на цацата,невероятно но факт!
Зъбатката се храни с всичко,което е расло на кокал и е в габаритите за поглъщане-риба,плъхове,птици,жаби и т.н.Не напразно са я кръстили воден вълк.

Зъбатката се храни с всичко,което е расло на кокал и е в габаритите за поглъщане-риба,плъхове,птици,жаби и т.н.Не напразно са я кръстили воден вълк.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Прав си ,колега.
И на мене ми е направило впечатление ,че на морска риба (цаца ,сафрид...) взима повече - май "солената" по-лесно я намира...
...
пък за рибки от същия водоем съм чувал... експерименти трябват.
И на мене ми е направило впечатление ,че на морска риба (цаца ,сафрид...) взима повече - май "солената" по-лесно я намира...
...

Go Fishing...
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
на парче скумрия и на всякакви мъртви рибки или филета ...2-3 капки от ампулата "ултрабайт" за щука и мяташ на дъно като повода го слагам под оловото...дава ми резултат есенния период...тогава щуката се храни усилено но със застудяването на водата тя става по неподвижна и затова мъртвата рибка трябва да мирише за да я привлече...става въпрос за Дунав,за затворени водоеми немога да кажа,несъм опитвал
Преди време доста се начетох от британски сайтове за риболов на щука на мъртва /част от .../ морска риба и реших да пробвам. Поне 10-15 излета замятах една пръчка на дъно на половинка скумрия - монтаж с две куки 3-ки. Никакъв резултат!!! И тъкмо мислех да се откажа - на Безден взех 4.6 кг. Единствената до сега на дъно на морска риба. Но явно щуката си хапва мърша - щом колегите от странство вадят 20+ lb парчета на такава стръв.
-
- ще става разбирач
яде и не само тя...най-голямата бяла риба която съм хващал я хванах на филе от слънчак...