Колеги,мислите ли ,че щуката яде марша

Модератор: sapuna

Watcher
новобранец
новобранец

Мнение от Watcher »

Някой ще ми опресни ли паметта за тази "Система на Драшкович" ? :?
За щуките бях чел някаде, че са намерили воден плъх в стомаха й!
Няма нищо по-хубаво от кърваво червено Ферари и усещане за жена !
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Да бе вярно колеги на коя система викате Драшкович , я обяснете какъв е чалъма , че нещо ми звучи познато ама не вдявам.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Сигурно добре я храниш тази щука в аквариума,щом не посляга на мъртви рибки,иначт щуката във водоемите яде умрели рибки и още как.......... :lol:от опит ти казвам.Ако имаш възможност убеди се сам като оставиш близо до брега 10-15 умряли рибки и след 1-2 дни няма да ги има ............ :)
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

защо мислиш,че точно щуките ги ядат :roll: водните костинурки и водните змии какво мислиш че ядат :wink:
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Честно казано,чух от местните риболовци(Бобораци),че каналите били преляли и имало доста умряли рибки след отдрапването на водата.Самити те ги хварлили във водата и след 2-3 дни ги нямало,в последствие през следващите 1-2 седмици около тези места давало сравнително повече щука,та мен това ме кара да мисля това,което написах погоре,но найстина змийте също може да са заблажили :roll:
Аватар
suni
новобранец
новобранец

Да

Мнение от suni »

Както каза колегаата Павел Иванов комбинация между дра4кови4 и мъртво уклей4е или друга дребна риба води до много добър резултат!Но аз ли4но бях хванал щука на мъртво уклей4е и на дъно.Преди време така ги зака4вах,4е те веднага умираха :lol: .Но мисля,4е с дра4кови4 ще имаш най-добър резултат.
...number five and it comes alive,number six knows a fhew tricks,that's number seven i must be in Heaven,oh i saw the bite late but this is now number eight,well this is number nine and this fishing is devine,got him again that's number ten....
cerber
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

Здеавейте приятели.
От доста години използвам следната техника "на мъртва рибка":
Избирам риба 200-500 грама (или най голямата която имам), прекарвам металния повод през устата и го изкарвам през хрилете, тогава закачам тройката, обикновено 3/0 или по голяма и забивам единия зъб в основата на главата (пробивам костта) а другите два забивам в хрилете (или през очите) така че и трите връха да се показват.
Използвам този начин когато трудно намирам жива стръв, като за целта не изхвърлям предалите богу дух подходящи рибки, след използването им.Обикновено като ловя с жива стръв пускам тапата на растояние 50-80 см от сръвта, а когато ловя на мъртво, я отдалечавам още малко 1,0-1,2 м.
След замятането, започвам да придърпвам рибето с резки движения, след което го оставям да потъне (потъва въртеки се и поклащайки се), докато видя по плувката, че е опънало кордата, следва същото движение и т.н.
След характерното "топване" на тапата, правя всичко останало, като при улова с живо рибе.
По този начин се ловят предимно големи щуки (едни от най големите които съм хващал).
Пробвал съм и други методи "ма мъртва рибка" но този се отличава със своята простота, издържливост на рибката (дори след многократно замятане) и ефективност.
Поздрави и на слука.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

ivo_stoev написа:Ако имаш възможност убеди се сам като оставиш близо до брега 10-15 умряли рибки и след 1-2 дни няма да ги има ............ :)
Верно нема да ги има : раци пич....те са мършоядите на водоема ! А където има щука ги има и тях.... :idea:

99% лапа живо....експериментирали сме на какво ли не...и не само живо а гледа и да е жизнено....имаме прецедент по въпроса...пускахме малки щуки в бидона със живите рибки (стръвта) за да зарибяваме на друго място и едната щукичка умря...като я извадихме бе налапала 3 и с 4 тата малка рибка се бе задавила и стърчеше на 1/2 от устата и !!!

извода за вас.........
Господ може всичко чада мой !
vw_vw
новобранец
новобранец

Re: Колеги,мислите ли ,че щуката яде марша

Мнение от vw_vw »

DrAkoN написа:Колеги, как смятате?Дали щуката яде мъртви рибки.Аз съм запален щукар досега никога не ми се е случвало щука да вземе на мъртва рибка. Имам щука у нас в аквариума ,която се храни много добре. :лол: Правил сам опити да и пускам мъртви рибки и тя се отнася с подозарение към тях и не ги яде :О)

Кажи за домашното щукле хапва ли, от колко време го гледаш и пораснало ли е? Много искам и аз да отгледам някой крокодил! :D
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Преди 2-3 години,циганите от града ни,зимата бяха "подпукали" щуката на мъртво рибе,но не какво да е,а на цаца :shock: .Ако искате вярвайте,но това го видях с очите си-на тапа,закачат на тройката цаца и замятат,нямаше изкарана толкова щука на живо рибе,колкото на цацата,невероятно но факт!
Зъбатката се храни с всичко,което е расло на кокал и е в габаритите за поглъщане-риба,плъхове,птици,жаби и т.н.Не напразно са я кръстили воден вълк.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
NikolayG
новобранец
новобранец

Мнение от NikolayG »

Прав си ,колега.
И на мене ми е направило впечатление ,че на морска риба (цаца ,сафрид...) взима повече - май "солената" по-лесно я намира...
... :) пък за рибки от същия водоем съм чувал... експерименти трябват.
Go Fishing...
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dalgia »

на парче скумрия и на всякакви мъртви рибки или филета ...2-3 капки от ампулата "ултрабайт" за щука и мяташ на дъно като повода го слагам под оловото...дава ми резултат есенния период...тогава щуката се храни усилено но със застудяването на водата тя става по неподвижна и затова мъртвата рибка трябва да мирише за да я привлече...става въпрос за Дунав,за затворени водоеми немога да кажа,несъм опитвал
Popper
новобранец
новобранец

Мнение от Popper »

Преди време доста се начетох от британски сайтове за риболов на щука на мъртва /част от .../ морска риба и реших да пробвам. Поне 10-15 излета замятах една пръчка на дъно на половинка скумрия - монтаж с две куки 3-ки. Никакъв резултат!!! И тъкмо мислех да се откажа - на Безден взех 4.6 кг. Единствената до сега на дъно на морска риба. Но явно щуката си хапва мърша - щом колегите от странство вадят 20+ lb парчета на такава стръв.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

яде и не само тя...най-голямата бяла риба която съм хващал я хванах на филе от слънчак...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”