Мнение за SHIMANO

Модератор: sapuna

Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Re: Мнение за SHIMANO

Мнение от fn1p »

revox написа:
simo72 написа:Не дейте да обърквате колегата. Имам предвид revox. Митко, speed master"а е класи над beest master"а. Имам ги и двата и ги ползвам много активно. Истинската пръчка е speed master"а. Не искам да се меша в темата на колегата, защото гледам, че е младо момче и няма нищо лошо в това да пита. С теб обаче трябва да си поговорим на тема Shimano!!!
С поздрави: Баче Симо
Баче Симо,тва е само мое мнение.И понеже съм ги тествал двете и аз,може да се видим и нагледно да ми покажеш разликата в работата на двата модела :wink: .Разликата е в карбона XT-100 и XT 60 и съвсем минимално в теглото.За мен си работят еднакво...говорим за спинарките!!!
"ревокс" Колкото и да пишеш че са еднакви се не мога да ти повярвам Спиидмастера според мен е по-бърз строй,се пак е (SpeedMaster-превод:БързГосподар)
Изображение Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

fn1p написа:
revox написа:
simo72 написа:Не дейте да обърквате колегата. Имам предвид revox. Митко, speed master"а е класи над beest master"а. Имам ги и двата и ги ползвам много активно. Истинската пръчка е speed master"а. Не искам да се меша в темата на колегата, защото гледам, че е младо момче и няма нищо лошо в това да пита. С теб обаче трябва да си поговорим на тема Shimano!!!
Баче Симо,тва е само мое мнение.И понеже съм ги тествал двете и аз,може да се видим и нагледно да ми покажеш разликата в работата на двата модела :wink: .Разликата е в карбона XT-100 и XT 60 и съвсем минимално в теглото.За мен си работят еднакво...говорим за спинарките!!!
"ревокс" Колкото и да пишеш че са еднакви се не мога да ти повярвам Спиидмастера според мен е по-бърз строй,се пак е (SpeedMaster-превод:БързГосподар)
Колега,ти си преценяваш,аз изказвам мое мнение,понеже съм ги държал в ръчички.Колегата Uzuna продаваше Спиид на 50-100гр 2,70м.Ако си мераклия,можеш да питаш.
Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

На 3 метра ще ми бъде по полезен но на каква цена го продаваше.
Изображение Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

revox написа:
Разликата е не само в карбона. Водачите са фуджи и са ти лаид, макародържача също е фуджи, дръжката е пауър корк, а самата пръчка е диафлеш.
Всички тези много важни характеристики които определят поведението на пръчката в режим на здраво натоварване при биист мастъра просто липсват.Явно тестовете ти не са били не достатъчно ефективни
Върл Shimano фен!
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Бат Симо се пак коя от двете въдици ще бъде по-добре да си зема Чериууд 2 3.00м Акция 40-80 или БиистМастър 3.00 м 50-100 акция.
Сега ясно ми е че БиистМастъра е по-хубав ама вие направо ме изплашихте че едно салмо хорнет 14 гр. хвърлено с Биистмастъра Няма да хвърка защото е много твърда.
Изображение Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

simo72 написа:
revox написа:
Разликата е не само в карбона. Водачите са фуджи и са ти лаид, макародържача също е фуджи, дръжката е пауър корк, а самата пръчка е диафлеш.
Всички тези много важни характеристики които определят поведението на пръчката в режим на здраво натоварване при биист мастъра просто липсват.Явно тестовете ти не са били не достатъчно ефективни
Фуджи на Спийда,обаче на Биистмастера са Shimano Hardlite.Бийста има допълнителна тежест за настройване на баланса и Vibra Spot макародържач.За хард спининг аз бих избрал Бийстмастера,хем е и малко по-евтин.
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

fn1p написа:Бат Симо се пак коя от двете въдици ще бъде по-добре да си зема Чериууд 2 3.00м Акция 40-80 или БиистМастър 3.00 м 50-100 акция.
Сега ясно ми е че БиистМастъра е по-хубав ама вие направо ме изплашихте че едно салмо хорнет 14 гр. хвърлено с Биистмастъра Няма да хвърка защото е много твърда.
За Марица, аз използвам Shimano Cataha BX tele spin15-40. Много здрава и универсална, и на много приемвлива цена. Има я в много варианти на дължина и акция. Моята е 2.70м, а това което ми харесва най-много е транспортната и дължина-68см.
Върл Shimano фен!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Колега,вземи пръчка според възможностите.Разгледай,пипни ги и която ти харесва,взимай.С течение на времето мненията се променят,можеш по-късно да я смениш с друга.И на мен ми се иска GUN CRAFT,G.LOOMIS,SHIMANO LESATH...или GAMAKATSU SHEETAH...ама за сега само ги гледам.Недей да мислиш,че можеш да си вземеш вечната спинарка....има да ги сменяааааваш :wink:
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

revox написа:Колега,вземи пръчка според възможностите.Разгледай,пипни ги и която ти харесва,взимай.С течение на времето мненията се променят,можеш по-късно да я смениш с друга.И на мен ми се иска GUN CRAFT,G.LOOMIS,SHIMANO LESATH...или GAMAKATSU SHEETAH...ама за сега само ги гледам.Недей да мислиш,че можеш да си вземеш вечната спинарка....има да ги сменяааааваш :wink:
Много си прав Митак!
Върл Shimano фен!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

simo72 написа:
revox написа:Колега,вземи пръчка според възможностите.Разгледай,пипни ги и която ти харесва,взимай.С течение на времето мненията се променят,можеш по-късно да я смениш с друга.И на мен ми се иска GUN CRAFT,G.LOOMIS,SHIMANO LESATH...или GAMAKATSU SHEETAH...ама за сега само ги гледам.Недей да мислиш,че можеш да си вземеш вечната спинарка....има да ги сменяааааваш :wink:
Много си прав Митак!
Ми да,може да не му допадне тоя риболов,може да му омръзне,за кво да се напъва за скъп такъм.Мани..ми то примамките са бая пара.20 воблера са 400-500 лв...от големите.Трябва...както казват сърбите...ПОЛАКО(по лека) :D
Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Абе няма да ми умръзне та затова съм се засилил към БиистМастъра пък по нататък след 3-4 години евентуално Антарес но за сега това са само мечти.
Изображение Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

fn1p написа:Абе няма да ми умръзне та затова съм се засилил към БиистМастъра пък по нататък след 3-4 години евентуално Антарес но за сега това са само мечти.
ми,колега,дърпай го за ушите тогава и газ към реката и тва е :wink:
Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

fn1p написа: Ще се ползва за сом и за щука и за бяла чат пат.
Приятел, ако имаш възможност виж тази сопа http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6378 , модел SEHA627402 или SEHA427402. Можеби ще ти хареса, доста е здрава. Ако си по-здрав в ръцете можеш да вземеш първата, ако искаш по-лека и приятна пръчка ти препоръчвам втората. Дългата и тежката въдица бързо изморяват ръцете и удоволствието се обръща в хамалогия. Имам познат дето вади щуки над 2 кг с пръчка 2,40 с акция 3-15гр. и строй медум-лайт!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

nabeden ribar написа:
fn1p написа: Ще се ползва за сом и за щука и за бяла чат пат.
Приятел, ако имаш възможност виж тази сопа http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6378 , модел SEHA627402 или SEHA427402. Можеби ще ти хареса, доста е здрава. Ако си по-здрав в ръцете можеш да вземеш първата, ако искаш по-лека и приятна пръчка ти препоръчвам втората. Дългата и тежката въдица бързо изморяват ръцете и удоволствието се обръща в хамалогия. Имам познат дето вади щуки над 2 кг с пръчка 2,40 с акция 3-15гр. и строй медум-лайт!
Аз имах същата,супер прилична тояга!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”