Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Re: Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha

Мнение от Шморхи »

Малко отклонение, засичал ли си скорост колега на тази конфигурация, която казваш?
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Да, ето тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 52#p466652 съм писал
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Marco Polo написа:Залагам на GPS-а. При две коли засичам - спидометрите им показват повече от реалното.
И при мен е така! GPS-а винаги ми показва с 3-5 км/ч. по-малко от скоростомера на колата. Предполагам на GPS-а трябва да е по-точно измерването.
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Не е съвсем вярно е,че показанията на GPS-а са по-точни. Има някой подробности. Скоростта определена с GPS се отнася за средната скорост за изминаване на една минала ( пропътувана ) вече отсечка. Принципа при определянето на скоростта е в изчисляване на разстоянието между две точки, определени с координати от GPS-a и времето за което е изминато това разстояние. Естествено това зависи и от зададеното време за обновяване на данните, т.е. от времето през което се отчитат ( регистрират ) координатите на точки, м/у които се изчислява разстоянието. Освен това, точността при определяне на местоположението на дадена точка с масовите GPS-и е не по-висока от 5-7 м. и съответно разстоянието м/у две точки е грешно.

Спирам до тук! Май се олях! :D :oops: То си цяла наука, а темата беше друга ! SORRY ! :axe:
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ЖПС дава не повече от +/-1кмч грешка... Като абсолютно местоположение може и да дава 5-10м грешка /зависи от колко спътници има сигнал в дадения момент/, но е достатъчно да поместиш уреда на 1м с ръка и веднага отчита движението и скоростта. Още повече, на вода обикновено няма смущения, както в гора или от сградите в населено място...
Автомобилните скоростомери са с 5-10% грешка в зависимост от марката.
Реално ЖПС може да се ползва за еталонен уред за измерване на скорост и изминат път...
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Имах някакво оптимистично мнение относно Парсън като нов модел,но отскоро все лоши неща чувам.Китайска му работа.И двигателите им като моторите,след 1-2 и се посират :lol: .Хората са казали Ямаха и това е.
Последно промяна от Don4o_62 на Чет Фев 04, 2010 8:41 pm, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за момента сме имали по-сериозни проблеми само с 2бр Парсун - по един Ф2.6 и Ф5...
и двата бяха зверски експлоатирани... малкият за 2 месеца с "тутраканка" го бяха направили да изглежда като 10 годишен... на всичкото отгоре от системно каране с "мръсна газ" и ниско ниво на маслото така беше прегрял, че гарнитурата на колектора се беше стопила... Сегментите също се бяха износили... След замяна на гарнитурите и сегментите, моторчето е "часовник"...
Ф5-цата също беше видяла зор (чак електрода на свещта се беше стопил), но при нея само гарнитурата беше за смяна...
На няколко мотора сме сменяли палец на стартера, въже - повреждат се при рязко дърпане с всичка сила без да е обрана първо хлабината...
Почистване на карбуратор - при поставяне да лежи на грешната посока част от маслото се стича в карбуратора... На един Ф15 сменихме бобина на запалването...
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

...и да продължа, без мисъл за реклама, защото е редно на бялото да казваме "бяло": Добра сервизна поддръжка. Ако имам нужда, майсторът от Варна идва в Балчик "за да чуе как работи" - естествено, без пари докато е в гаранция.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Дано само като мине гаранцията на Парсъна,да не ревнете.Че с мотопедите им е така.След 2г.каране и на боклука :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Don4o_62 написа:Дано само като мине гаранцията на Парсъна,да не ревнете.Че с мотопедите им е така.След 2г.каране и на боклука :lol:
Имам няколко продадени SAIL-а F15 на професионални рибари по Черноморието (Шабла, Бургас, Каварна) и на Дунава които вече навършиха 2 години. При положение, че всеки ден са в морето и още никой не се е обадил за части (освен в 2 случая на счупване на палеца на стартера) май ще излезе, че са по-добри от мотопедите :wink:
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

аз за китайски мотопед с 323сс мотор и цена от 3000лв не съм чувал...
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

pachosz написа:
Marco Polo написа:Залагам на GPS-а. При две коли засичам - спидометрите им показват повече от реалното.
И при мен е така! GPS-а винаги ми показва с 3-5 км/ч. по-малко от скоростомера на колата. Предполагам на GPS-а трябва да е по-точно измерването.
Досега, колкота пъти са ме спирали за превишена скорост, винаги радара е показвал по-малко от километража на автомобила ми :D
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

автомобилните скоростомери нарочно се правят да показват повече! В зависимост от конкретната скорост, марката и модела кола - от +3 до +15% !!!
1. Кефиш се колко си "бърз"!
2. Кефиш се колко малко ти харчи колата (щот километража показва повече от реалния пробег)
3. Гаранцията свършва по-бързо и т.н.

На ЖПС навигацията ми пише +/-1кмч. Единствено по-голяма грешка може да даде при голяма денивелация (например спускане със ски)... и пак единствения по-точен уред е фотофиниш :wink:
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

Тедо написа:автомобилните скоростомери нарочно се правят да показват повече! В зависимост от конкретната скорост, марката и модела кола - от +3 до +15% !!!
1. Кефиш се колко си "бърз"!
2. Кефиш се колко малко ти харчи колата (щот километража показва повече от реалния пробег)
3. Гаранцията свършва по-бързо и т.н.

На ЖПС навигацията ми пише +/-1кмч. Единствено по-голяма грешка може да даде при голяма денивелация (например спускане със ски)... и пак единствения по-точен уред е фотофиниш :wink:
вярваш ли си
не ми се пише че е дълго за обясняване ,ма кат се видим ще ти обясня.
грешката на ЖПС зависи от спъткикова картина брой спътници в моминта,скорос на опресняване и качество на устроиството.
грешка та на авто спидометър зависи от разликата в обиколката на фабрично предвидените гуми и монтираните в момента ,включае и атмосверите на които са напомпани и механичното състояние на спидометъра износеност
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

зависи от марката на колата - на едната ми кола показва 5% повече, на другата 10% повече... и двете са с фабричният размер гуми... Не ми е известна марка коли с точно показание на километража...
ЖПС-ът на открит терен в ясно време хваща максимален брой спътниции грешката е не повече от 1кмч, аз си засичам на магистрала Тракия, а не н гората или в тунела :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”