Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

neeeooo
новобранец
новобранец

Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha

Мнение от neeeooo »

Има много добри мнения за двигатели парсън но има и лоши.Все пак са китайски.Но цената им е много по-ниска от тази на Yamahata.Помогнете ми да избера кой от двата да взема.Аз също така изкам най-вече сигорен двигател като отида някъде да знам че ще се върна успешно.Благодаря ви предварително!!! :D
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha

Мнение от Venkicha »

Аз съм за Ямаха. Но това не е гаранция че няма да те остави някъде, все пак е машина, а машините се развалят. За да си сигурен че ще се върнеш трябва да си сложиш 2 двигателя , което едва ли ще се получи на една малка лодка. Напоследък се чуват добри отзиви за Парсън, хората са доволни, за сега , но Парсън са от скоро на пазара в България, така че ... Това лято на Силистар имаше едно момче с една лодка надуваема (Хонда мисля че беше) и двигател Парсън - много трудно палеше. Пукна се да дърпа завалията . Но пък много пъргаво беше моторчето . Не знам какъв му беше проблема но явно си му имаше нещо. Виждал съм парсън пали на четвърт , и по нищо не отстъпва на Ямаха и Хонда. Така че въпрос на личен избор и средства най вече. Ако ще ползваш лодката в морето - аз бих си взел Ямаха или Хонда . Ако е за язовири - Парсън . Успех! :drinkers: :drinkers:
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Провери и в ибей http://shop.ebay.co.uk/i.html?LH_BIN=1& ... m14&_pgn=2 каква е цената на ямаха в Англия. Сравняваш и решаваш. Ако има и кой да ти я достави от Англия, може и а ти излезне малко то скъпо от Парсуна. Ето и сузуки
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=outb ... &_osacat=0 Ето и на хонда http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=outb ... &_osacat=0
Цената за доставка от Англия може да провериш в Еконт.
Мисълта убива действието!
neeeooo
новобранец
новобранец

Мнение от neeeooo »

Много благодаря за отговорите :D Ако може и още някой да сподели мнението си :!:
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Бях се замислил за Парсън,ама колегата Любо 9 ме изправи пред сериозна дилема.Явно в съотношението цени-доходи отдавна сме ги изпреварили Хамериканците,че и Хангличаните.
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Може да направи една анкета - Парсън и Ямаха :D и да гласуваме :D
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

не виждам смисъл да сравняваме Парсън с Ямаха-излишно е :wink:-въпрос на финанси за качеството е ясно :!:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не може да се прави такова сравнение :!:

Ако нямаш или не ти се дават пари за нова Ямаха, вземи си на старо някоя има доста който са били на един собственик и са купени от представителите в България. в пъти по добър вариант.
И си вземи възможно най-големия спроред финансите :!: :!: :!:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Venkicha написа:Може да направи една анкета - Парсън и Ямаха :D и да гласуваме :D
Гласуването добре, а после парите кой ще ги даде за купуването на "печелившия"?

Същото е като с колите - всички знаят че Мерцедес е най-добрата марка, но се продават предимно нови Шкода, Дачия и Шевролет :lol: Който търси нов двигател, трудно ще вземе употребяван... А "марков" мотор под 10 годишна възраст е рядкост да се продава, ако не и изключение...
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

И аз не виждам как ще стане това с гласуването, предвид това, че ще е хубаво да гласуват хора, които са имали и двете марки, за да има база за сравнение. Не вярвам да са чак толкова много тук колегите, които са били притежатели и на Парсън и на Яамаха. :idea:
Иначе всеки да хвали това което има (както винаги се получава), няма да има ефект от анкетата :lol:
Пък и фактора ЦЕНА в 90% от случаите си казва думата при закупуване.
Правилно го каза Тедо- всички знаем кое е хубавото, ама дали можем да си го позволим :?:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Винаги не съм одобрявал това при питане за кола че всеки си хвали неговата и затова не правя това когато давам мнение за нещо.
В момента нямам нито лодка и мотор. Продадох всичко, като в близко бъдеще се надявам да се обурудвам както трябва :D

Достатъчно се напаъих с мотори и лодки и се нагледах на проблеми на мой познати. За 2 сезона така се стекоха обстоятелствата че къде няма работа къде ползвах доста почивки, но ми се събират над хиляда часа на вода :D
Последния ми мотор беше Ямаха 10 годишен, купен втора употреба от Англия, не беше обслужван въобще както трябва. Каранв морска вода. Целия вътре имаше пясък. НО всичко си му работеше и СИ работи. Алтернатори, няма проблем с паленето. Студен си палеше от първия път (печелих басове с това). Не ми зацапа нито веднъж свещ. Не гореше много, не лопаха клапаните и така. Сега ко ползват колеги от форума за риболов в Черно море и са изключително доволни :wink:

В никакъв случай не твърдя, че Парсън не стават. Не съм ползвал такъв мотор и не мога да дам мнение за него. Единственото ми впечатление е че на ниски обороти 5 кс 4 такта мотор беше доста по-шумен от 8 кс 2 такта Ямаха. Може би заради единия цилиндър :roll:

Когато става въпрос за сигурност един 20 годишен Мерцедес е в пъту по сигурен от най-новата Дачия и Шевролет заедно. :wink:
Пък и след 2-3 години Дачията и Шевролета нямат никаква стойност, продажбата им се обезмисля. Ползваш хвърляш :D
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

За шума Ivak е прав.
Но не може да правим сравнение на едно и два цилиндров четири тактов двигател.
Както не може и между едноцилиндров двутактов и едноцилиндров четири тактов .
При четиритактовия има един празен ход на буталото, който няма какво да го компенсира.
От този празен ход на едноцилиндров четиритактов идва по високия шум, а и вибрацията при тях е по-голяма.
При двуцилиндровия това се компресира от втория цилиндър.
При двутактовия няма празен ход, шума при тях идва при повишаване на оборотите.
За пример сравних 9,8 Парсън с 9,8 Тохацу които са с разлика от 50-60 часа работа и Парсъна бе по тих
и на ниски и на високи обороти.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за да е точно сравнението, трябва да се сравняват еднакъв клас двигатели 1-цилиндровите Парсън Ф2.6, Ф4 и Ф5 са доста по-шумни от 2-цилиндровите Ф9.8, Ф15 и дори Ф25... На практика 2-цилиндровите са по-добри за тролинг /за бързината се подразбира кой е по-добър/...

Пишете от къде сте, на каква лодка ще се слага мотора и как ще се ползва, ако искате смислен съвет за избора на двигател.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Ivak написа:
Когато става въпрос за сигурност един 20 годишен Мерцедес е в пъту по сигурен от най-новата Дачия и Шевролет заедно. :wink:
Пък и след 2-3 години Дачията и Шевролета нямат никаква стойност, продажбата им се обезмисля. Ползваш хвърляш :D
зависи какво разбираш под сигурност... например спирачният път на Сандерото е под 40м от 100 до 0кмч... А на 20-годишния мерцедес ще е към 50м... и то ако му работят спирачките... 10м повече означават 50кмч на мястото, където другата ще е вече спряла...
Виж тук Е-класа от 20-годишните при 50кмч тест в стена
http://www.youtube.com/watch?v=OVierAcW ... re=related
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Venkicha написа:... Това лято на Силистар имаше едно момче с една лодка надуваема (Хонда мисля че беше) и двигател Парсън - много трудно палеше. Пукна се да дърпа завалията.
Винаги така с тава с "Парсън", когато забравиш да му вържеш маркуча за гориво! Китайска им работа :D Ако сериозно трябва да говорим, ползвам 15к.с., 4т. "Парсън" на 410 см надуваема лодка от миналото лято. Влизам на километри навътре и настрани в морето - няма проблем. Чакам с нетърпение м.април, когато съм планирал да пусна лодка и мотор на вода. В youtube съм качвал видео, както и тук. Всеки сам прави избор според възможности и нужди.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”