Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha
Има много добри мнения за двигатели парсън но има и лоши.Все пак са китайски.Но цената им е много по-ниска от тази на Yamahata.Помогнете ми да избера кой от двата да взема.Аз също така изкам най-вече сигорен двигател като отида някъде да знам че ще се върна успешно.Благодаря ви предварително!!! 

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Двигател за надуваема лодка - Parsun или Yamaha
Аз съм за Ямаха. Но това не е гаранция че няма да те остави някъде, все пак е машина, а машините се развалят. За да си сигурен че ще се върнеш трябва да си сложиш 2 двигателя , което едва ли ще се получи на една малка лодка. Напоследък се чуват добри отзиви за Парсън, хората са доволни, за сега , но Парсън са от скоро на пазара в България, така че ... Това лято на Силистар имаше едно момче с една лодка надуваема (Хонда мисля че беше) и двигател Парсън - много трудно палеше. Пукна се да дърпа завалията . Но пък много пъргаво беше моторчето . Не знам какъв му беше проблема но явно си му имаше нещо. Виждал съм парсън пали на четвърт , и по нищо не отстъпва на Ямаха и Хонда. Така че въпрос на личен избор и средства най вече. Ако ще ползваш лодката в морето - аз бих си взел Ямаха или Хонда . Ако е за язовири - Парсън . Успех!

-
- вече хвърля и на тежко
Провери и в ибей http://shop.ebay.co.uk/i.html?LH_BIN=1& ... m14&_pgn=2 каква е цената на ямаха в Англия. Сравняваш и решаваш. Ако има и кой да ти я достави от Англия, може и а ти излезне малко то скъпо от Парсуна. Ето и сузуки
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=outb ... &_osacat=0 Ето и на хонда http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=outb ... &_osacat=0
Цената за доставка от Англия може да провериш в Еконт.
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=outb ... &_osacat=0 Ето и на хонда http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=outb ... &_osacat=0
Цената за доставка от Англия може да провериш в Еконт.
Мисълта убива действието!
Много благодаря за отговорите
Ако може и още някой да сподели мнението си 

-
- вече хвърля и на тежко
Бях се замислил за Парсън,ама колегата Любо 9 ме изправи пред сериозна дилема.Явно в съотношението цени-доходи отдавна сме ги изпреварили Хамериканците,че и Хангличаните.
-
- вече хвърля и на тежко
Може да направи една анкета - Парсън и Ямаха
и да гласуваме 

- MIR4EV
- ще става разбирач
не виждам смисъл да сравняваме Парсън с Ямаха-излишно е
-въпрос на финанси за качеството е ясно 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не може да се прави такова сравнение
Ако нямаш или не ти се дават пари за нова Ямаха, вземи си на старо някоя има доста който са били на един собственик и са купени от представителите в България. в пъти по добър вариант.
И си вземи възможно най-големия спроред финансите

Ако нямаш или не ти се дават пари за нова Ямаха, вземи си на старо някоя има доста който са били на един собственик и са купени от представителите в България. в пъти по добър вариант.
И си вземи възможно най-големия спроред финансите

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гласуването добре, а после парите кой ще ги даде за купуването на "печелившия"?Venkicha написа:Може да направи една анкета - Парсън и Ямахаи да гласуваме
Същото е като с колите - всички знаят че Мерцедес е най-добрата марка, но се продават предимно нови Шкода, Дачия и Шевролет

- pachosz
- сериозен играч
И аз не виждам как ще стане това с гласуването, предвид това, че ще е хубаво да гласуват хора, които са имали и двете марки, за да има база за сравнение. Не вярвам да са чак толкова много тук колегите, които са били притежатели и на Парсън и на Яамаха.
Иначе всеки да хвали това което има (както винаги се получава), няма да има ефект от анкетата
Пък и фактора ЦЕНА в 90% от случаите си казва думата при закупуване.
Правилно го каза Тедо- всички знаем кое е хубавото, ама дали можем да си го позволим

Иначе всеки да хвали това което има (както винаги се получава), няма да има ефект от анкетата

Пък и фактора ЦЕНА в 90% от случаите си казва думата при закупуване.
Правилно го каза Тедо- всички знаем кое е хубавото, ама дали можем да си го позволим

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Винаги не съм одобрявал това при питане за кола че всеки си хвали неговата и затова не правя това когато давам мнение за нещо.
В момента нямам нито лодка и мотор. Продадох всичко, като в близко бъдеще се надявам да се обурудвам както трябва
Достатъчно се напаъих с мотори и лодки и се нагледах на проблеми на мой познати. За 2 сезона така се стекоха обстоятелствата че къде няма работа къде ползвах доста почивки, но ми се събират над хиляда часа на вода
Последния ми мотор беше Ямаха 10 годишен, купен втора употреба от Англия, не беше обслужван въобще както трябва. Каранв морска вода. Целия вътре имаше пясък. НО всичко си му работеше и СИ работи. Алтернатори, няма проблем с паленето. Студен си палеше от първия път (печелих басове с това). Не ми зацапа нито веднъж свещ. Не гореше много, не лопаха клапаните и така. Сега ко ползват колеги от форума за риболов в Черно море и са изключително доволни
В никакъв случай не твърдя, че Парсън не стават. Не съм ползвал такъв мотор и не мога да дам мнение за него. Единственото ми впечатление е че на ниски обороти 5 кс 4 такта мотор беше доста по-шумен от 8 кс 2 такта Ямаха. Може би заради единия цилиндър
Когато става въпрос за сигурност един 20 годишен Мерцедес е в пъту по сигурен от най-новата Дачия и Шевролет заедно.
Пък и след 2-3 години Дачията и Шевролета нямат никаква стойност, продажбата им се обезмисля. Ползваш хвърляш
В момента нямам нито лодка и мотор. Продадох всичко, като в близко бъдеще се надявам да се обурудвам както трябва

Достатъчно се напаъих с мотори и лодки и се нагледах на проблеми на мой познати. За 2 сезона така се стекоха обстоятелствата че къде няма работа къде ползвах доста почивки, но ми се събират над хиляда часа на вода

Последния ми мотор беше Ямаха 10 годишен, купен втора употреба от Англия, не беше обслужван въобще както трябва. Каранв морска вода. Целия вътре имаше пясък. НО всичко си му работеше и СИ работи. Алтернатори, няма проблем с паленето. Студен си палеше от първия път (печелих басове с това). Не ми зацапа нито веднъж свещ. Не гореше много, не лопаха клапаните и така. Сега ко ползват колеги от форума за риболов в Черно море и са изключително доволни

В никакъв случай не твърдя, че Парсън не стават. Не съм ползвал такъв мотор и не мога да дам мнение за него. Единственото ми впечатление е че на ниски обороти 5 кс 4 такта мотор беше доста по-шумен от 8 кс 2 такта Ямаха. Може би заради единия цилиндър

Когато става въпрос за сигурност един 20 годишен Мерцедес е в пъту по сигурен от най-новата Дачия и Шевролет заедно.

Пък и след 2-3 години Дачията и Шевролета нямат никаква стойност, продажбата им се обезмисля. Ползваш хвърляш

-
- ще става разбирач
За шума Ivak е прав.
Но не може да правим сравнение на едно и два цилиндров четири тактов двигател.
Както не може и между едноцилиндров двутактов и едноцилиндров четири тактов .
При четиритактовия има един празен ход на буталото, който няма какво да го компенсира.
От този празен ход на едноцилиндров четиритактов идва по високия шум, а и вибрацията при тях е по-голяма.
При двуцилиндровия това се компресира от втория цилиндър.
При двутактовия няма празен ход, шума при тях идва при повишаване на оборотите.
За пример сравних 9,8 Парсън с 9,8 Тохацу които са с разлика от 50-60 часа работа и Парсъна бе по тих
и на ниски и на високи обороти.
Но не може да правим сравнение на едно и два цилиндров четири тактов двигател.
Както не може и между едноцилиндров двутактов и едноцилиндров четири тактов .
При четиритактовия има един празен ход на буталото, който няма какво да го компенсира.
От този празен ход на едноцилиндров четиритактов идва по високия шум, а и вибрацията при тях е по-голяма.
При двуцилиндровия това се компресира от втория цилиндър.
При двутактовия няма празен ход, шума при тях идва при повишаване на оборотите.
За пример сравних 9,8 Парсън с 9,8 Тохацу които са с разлика от 50-60 часа работа и Парсъна бе по тих
и на ниски и на високи обороти.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за да е точно сравнението, трябва да се сравняват еднакъв клас двигатели 1-цилиндровите Парсън Ф2.6, Ф4 и Ф5 са доста по-шумни от 2-цилиндровите Ф9.8, Ф15 и дори Ф25... На практика 2-цилиндровите са по-добри за тролинг /за бързината се подразбира кой е по-добър/...
Пишете от къде сте, на каква лодка ще се слага мотора и как ще се ползва, ако искате смислен съвет за избора на двигател.
Пишете от къде сте, на каква лодка ще се слага мотора и как ще се ползва, ако искате смислен съвет за избора на двигател.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
зависи какво разбираш под сигурност... например спирачният път на Сандерото е под 40м от 100 до 0кмч... А на 20-годишния мерцедес ще е към 50м... и то ако му работят спирачките... 10м повече означават 50кмч на мястото, където другата ще е вече спряла...Ivak написа:
Когато става въпрос за сигурност един 20 годишен Мерцедес е в пъту по сигурен от най-новата Дачия и Шевролет заедно.![]()
Виж тук Е-класа от 20-годишните при 50кмч тест в стена
http://www.youtube.com/watch?v=OVierAcW ... re=related
Винаги така с тава с "Парсън", когато забравиш да му вържеш маркуча за гориво! Китайска им работаVenkicha написа:... Това лято на Силистар имаше едно момче с една лодка надуваема (Хонда мисля че беше) и двигател Парсън - много трудно палеше. Пукна се да дърпа завалията.