Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Мнения за надуваеми лодки ZANDER
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Мнения за надуваеми лодки ZANDER
С малко закъснение, но нека разясня основната причина за по-дългите балони зад транеца. Предполагам, че знаете, че когато човек е сам в лодката, за да излезе на глисаж (особено с по-слаб двигател) е необходимо да се измести напред, за да не потъва силно задницата и да не се вдига носа. По-големите балони отзад донякъде премахват необходимостта от това пренасяне на тежестта тъй като имат повече подемна сила. Освен това спомагат при поддържане на прав курс, когато лодката излезе на глисаж. Относно намамяне на полезното пространство съм напълно съгласен, че се губят около 10-15 см от вътрешната дължина.pachosz написа:ULDO1, това е за да не се изправя на задни гуми като усучеш яко масураULDO1 написа:И аз от доста време се оглеждам за надуваема лодка.За Зендер и Промарин единственното което ми прави впечатление е че балоните им зад транцевата дъска са по дълги, с което според мен свободното място в тези лодки ще е по малко от другите лодки със същите размери. Но дали това е така могат да кажат вносителите на въпросните лодки.Дано се включат да ни разяснят
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За повече пространство, просто взимате по-дълга лодка... Близко е до ъкъла, а и разликата в цената е символична!
Повечето клиенти идват с идеята да си купят 270-300см, а си тръгват с 330...
В ЗАНДЕР простанството винаги е повече - за парите на Зодиак 260 си взимате ЗАНДЕР 330... и Ви остават пари за транспортни колела и тента
Повечето клиенти идват с идеята да си купят 270-300см, а си тръгват с 330...
В ЗАНДЕР простанството винаги е повече - за парите на Зодиак 260 си взимате ЗАНДЕР 330... и Ви остават пари за транспортни колела и тента

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
330 е много оптимален размер. Сгъната, лодката се събира в багажника на съвременен автомобил средна класа заедно с двигател 5-6кс. В багажника на моята Тойота Авенсис влиза заедно с PARSUN F9.8. А ако е с надуваемо дъно е още по-компактна и лека и се обслужва спокойно от сам човек. По-малките от 3,00 м са значително по-неудобни за двама и според мен стават само за разпъване на дънни въдици и захранване (за тази цел обаче може да се вземе нещо много по-евтино, компактно и леко), но не и за тролинг.Тедо написа:Повечето клиенти идват с идеята да си купят 270-300см, а си тръгват с 330...
По-големите от 3,30 са много по-трудно преносими без колесар. Едно лято се измъчих с лодка 3,80 с двигател 15кс. При първа възможност я продадох и си взех RIB 4,70 и колесар. Сега имам място за колкото си искам багаж (на сушата и във водата), и се чувствам спокоен и на 10км навътре в морето. Сега обаче имам друг проблем

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да те свържа с един познат от Варна - ще ти внесе Субару или нещо друго от Щатите...
В Санта Фе-то спокойно събирам 380-ка и 15-ца, котви, резервоари и даже такъмите... Но се возиме 2 човека.
Другият вариант е този - возили сме се 6 /шест/ човека. Лодката беше 360...

В Санта Фе-то спокойно събирам 380-ка и 15-ца, котви, резервоари и даже такъмите... Но се возиме 2 човека.
==========.
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 8:48 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За събирането и аз събирах 380-ката с 15-цата ама оставаше място за още един човек до мен а въдиците отиваха върху багажника. Как да ида с такова оборудване да Турция или Гърция?Тедо написа:да те свържа с един познат от Варна - ще ти внесе Субару или нещо друго от Щатите...![]()
А и да не казвам как се мъкне и монтира всичко това нещо

Субаруто е класика в жанра, ама тази година май няма да ми е още по джоба

Ще си попътувам още малко така:
Последно промяна от promarine на Съб Фев 20, 2010 9:14 am, променено общо 2 пъти.
И аз потвърждавам, че по-голямата лодка е голям зор без колесар. Имам 3.60 - 70 кг и двигател 50 кг....Голямо чудене и маене пада. Носих я на бус върху тавана, но е невъзможно сам човек да я свали, а какво остава да я качи. То не бяха стълби, глупости....30 минути пускане и над 40 качване. Отделно колко излизания съм пропуснал заради ангажирани приятели....Седя си и гледам тъпо, а морето се е утрепало за лодка.
Сега си купих транцеви колела и имам една Вектра комби, която мисля да замести буса. Изпитвам леки съмнения, че сам ще успея да я кача или сваля...абе ужасия ще е пак, но мисля, че имам някакви шансове да се справя, че приятелите ще стават все по-заети, а моя мерак все по-голям. Явно и аз ще мисля за по-голямо нещо с колесар. Него къде ще държа....
Има някакви системи с въжета за качване и сваляне от сам човек. Зяпах някъде из нета, но ставаше дума за САЩ....Дърпаш тва, буташ онова и лодката е горе или долу, според желанието.
Сега си купих транцеви колела и имам една Вектра комби, която мисля да замести буса. Изпитвам леки съмнения, че сам ще успея да я кача или сваля...абе ужасия ще е пак, но мисля, че имам някакви шансове да се справя, че приятелите ще стават все по-заети, а моя мерак все по-голям. Явно и аз ще мисля за по-голямо нещо с колесар. Него къде ще държа....

Има някакви системи с въжета за качване и сваляне от сам човек. Зяпах някъде из нета, но ставаше дума за САЩ....Дърпаш тва, буташ онова и лодката е горе или долу, според желанието.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
щом имаш къде да държиш надута лодката, значи и за колесар ще намериш място...
Няма спор, с колесар е по-удобно, ако се ходи често и за един ден. Но ако ходиш 2-3 пъти в годината по за няколко дни или си караванаджия... Сгъваш и прибираш
Авензиса хич не става за рибарска кола... Много е нисък... На баща ми е същия цвят, но комби
Виж суби-то кво прави! При това стария модел с по-слабия мотор...
http://vbox7.com/play:009cad91
Няма спор, с колесар е по-удобно, ако се ходи често и за един ден. Но ако ходиш 2-3 пъти в годината по за няколко дни или си караванаджия... Сгъваш и прибираш

Авензиса хич не става за рибарска кола... Много е нисък... На баща ми е същия цвят, но комби

Още едно Субару - http://vbox7.com/play:f85ef2db Цяла година слушам като примерно момченце, но дядо Криза не пуска стотинки за един Форестър.
Колесара е и плюс и минус. Теглиш си както и където искаш, но местата да пуснеш лодка с колесар в морето не са никак много....
Колесара е и плюс и минус. Теглиш си както и където искаш, но местата да пуснеш лодка с колесар в морето не са никак много....
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Точно като ходя за по-няколко дни, имам нужда от най-много багаж, така че колесара с лодката стават още по-полезни. Ръгам вътре, палатки, хладилни чанти, въдици, харпуни, и ... (айде да не изброявам целия списък от тема "всичко за къмпинга")Тедо написа:Но ако ходиш 2-3 пъти в годината по за няколко дни или си караванаджия... Сгъваш и прибираш
То много ясно, че Субару-то е по-рибарско от Авенсиса, както и че една Ямаха F40 или F50 повече ще и пасва на мойта лодка, ама за сега ще си я карам с GENOVO F25 и ще си я дърпам с Тойотата.Тедо написа:Авензиса хич не става за рибарска кола... Много е нисък... На баща ми е същия цвят, но комби![]()

Последно промяна от promarine на Пет Фев 19, 2010 9:41 pm, променено общо 2 пъти.
-
- научил се да хвърля
Какви са приблизителните размери в сгънато положение на лодка 3.60 с алуминиево дъно?
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
133x75x40 - Това е размера на кашона. Като я отделиш от кашона, може да смяташ два сака (един за лодката и един за дъното, релсите и пейките). Сакът с лодката е малко по-голям и тежък от този на дъното... Единия - в багажника (заедно с мотора), другия на задната седалка.atanas atanasov написа:Какви са приблизителните размери в сгънато положение на лодка 3.60 с алуминиево дъно?
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
в комби се събират отзад, като евентуално се налага да се сгъне половината задна седалка...
- dakataegotin
- научил се да хвърля
Колеги, колко време ви отнема монтирането и демонтирането на двигателя на лодката? Струва ме се голяма играчка без колесар.
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
1 минута