Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Смях с въдица в ръка
Модератор: dantho.mihov
Re: Смях с въдица в ръка
Сега дойде и моят ред една вечер аз моите приятели решихме да вървим на нощен риболов нагласихме такъмите и тръгваме към месноста Енерговлака(град Белене) ноща настъпи и ние хвърлихме въдиците,към полунощ на моята въдица ми кълве но аз съм задрямал мой приятел ме събужда засичам и вадя улова,след това слагам на куката едно попово прасе и се глася да хвърлям,но осещам че кордата е опъната и чувам как ми се вика "ей чакаи","спри"а аз един сънен и като се обърнах какво да видя зад мен другият ми приятел съм го закачил с върха на куката и поповото прасе му драчи по челото аз толкова много се оплаших но за голяма радос този инцидент мина без сериозни последци за моят приятел
.После другите приятели се смяха ама на ме не ми беше много смешно, и после ми подфърлиха че ако контрата била се закачила съм щял да го водя в бърца помощ с въдицата и поповото прасе на челото.Така тази вечер беше забавна за някои аз за мен ..... и после имаше голям смях след всичко това.

Последно промяна от vri4kata на Чет Фев 18, 2010 8:23 am, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Лято сме за риба на Дунава с нощуване... Неще да кълве рибата и ние се чудим каква простотия да направим. Едно от момчетата беше дошъл с един москвич и вътре спът две от другите момчета, защото ги е страх да спът отвън(чакалите вият до нас). И ние сме запалили огън и взехме един въглен, който само тлееше. Отиваме до москвича, отваряме леко вратата без да ни усетят и задържаме въглена вътре. Така тлеееше, че вече не виждахме дали има хора в колата. Събудиха се и доста се посмяхме 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- разбира нещата
3 приятелчета ловим костури на пясъка.Хващаме ги на червей на перце,ама гол след гол....само четвъртия,решил твърдо,че ще ги хваща на симеончета,ама не му бара даже.И така часове наред,викаме му: слагай червей и почвай.....той: не-аз може 2-3 да хвана, ама ще са големи
Минават часове,не можем да го убедим,ние фащаме, той чака
По едно време плувката му запали и потъна, ама все едно сом!Сгъна му се пръчката и той сек и видяхте ли казах ли ви ,показах ли ви....навива и кво да види един слънчак, ама вълча порода половин кило,че и отгоре
голям смях падна още ми е смешно,кат се сетя,как цял ден чакаше твърдата глава за един голям слънчак 

-
- научил се да хвърля
Слънчак ама вълча порода...

-
- научил се да хвърля
Пак лятото. Със още 4 колеги и от фирмата и две коли отиваме на риба на река.
Пътьом спираме на едно капанче , зареждаме се със бира,кебапчета и пържена цаца и продължаваме.
Стигнахме реката и се настанихме по брега. До едно време вървяха уклейки и някоя мренка и после затишие.
Един от колегите започна да набляга на бирички. И скоро му се приспа- задрема на стола със въдицата в ръка.
Друг колега/няма да му казвам името щото жена му знаеше че е на работа/ взе че издърпа плувката му от водата и му закачи на куката една цаца от тези пържените дето си носехме.После метна обратно във водата.
Седнахме си по местата и викаме на колегата: Венко,Венко! Кълве ,кълве, дърпай! Колегата скочи ,дръпна и се ококоли ! Гледа куката и вика : Брех маааму стара, вече и пържени взех да ги вадя тия уклей!
Голям смях падна...............
Пътьом спираме на едно капанче , зареждаме се със бира,кебапчета и пържена цаца и продължаваме.
Стигнахме реката и се настанихме по брега. До едно време вървяха уклейки и някоя мренка и после затишие.
Един от колегите започна да набляга на бирички. И скоро му се приспа- задрема на стола със въдицата в ръка.
Друг колега/няма да му казвам името щото жена му знаеше че е на работа/ взе че издърпа плувката му от водата и му закачи на куката една цаца от тези пържените дето си носехме.После метна обратно във водата.
Седнахме си по местата и викаме на колегата: Венко,Венко! Кълве ,кълве, дърпай! Колегата скочи ,дръпна и се ококоли ! Гледа куката и вика : Брех маааму стара, вече и пържени взех да ги вадя тия уклей!
Голям смях падна...............
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Хубав виц 

Не го приемай като заяждане, но това си е опасно...могат да се задушат и натровят за раз бройки...добре че са се събудили...Shankulov написа:Лято сме за риба на Дунава с нощуване... Неще да кълве рибата и ние се чудим каква простотия да направим. Едно от момчетата беше дошъл с един москвич и вътре спът две от другите момчета, защото ги е страх да спът отвън(чакалите вият до нас). И ние сме запалили огън и взехме един въглен, който само тлееше. Отиваме до москвича, отваряме леко вратата без да ни усетят и задържаме въглена вътре. Така тлеееше, че вече не виждахме дали има хора в колата. Събудиха се и доста се посмяхме
-
- ще става разбирач
Миналото лято рано-рано слизам към морето за попчета.Настанявам се,хвърлям въдицата във водата,сипвам си кафенце и паля цигара.След малко близо до мен се настанява симпатичен дядо,пожелава ми добро утро и наслука и започва да се подготвя за риболов.Разпъва въдицата,вади от раницата си кутийка от маргарин,отваря я и се започва-бре,да му ... мамата и др.Какво стана бе колега го питам а той:Абе вместо кутийката със скаридите съм взел тази с маргарина.Усмихвам се и му предлагам от моите скариди но дядото сгъвайки въдицата ми отказва с думите:Мен не ми е за това ама като се събуди бабата и няма с какво да закуси знайш ли какво ще стане...Е тука вече не издържах и лют смях разцепи сутрешната тишина.
-
- научил се да хвърля

- CrossFire
- разбира нещата
На яз. Мечка с умерена крачка пристъпваме към набелязания участък от брега. Видимо 45-50 годишен мъж с нервна, неравномерна, но доста голяма крачка
ни задминава в последните 5 метра и застава на нашето място.
Приветстваме го с "Добро утро", но насреща само студена физиономия и леко доволен блясък в очите, че е застанал на нашето място(а може би неговото място - незнам!). Както и да е! Подминахме го и установихме се на 20-30 метра от него, а моят приятел му пожела "На слука!". Куриоза настана, когато човека сглоби една сопа за брулене на орехи с влакно, което след замятане стоеше като пружина, и плувка достатъчно лека, че да се връща от "пружинното" действие на влакното. Захрани за 5 минути с една кофа жито, мисля към 5-7 литрова беше.
Близо 40 минути се опитваше да достигне захранения(прехранения) участък, но опитите останаха неуспешни.
Понеже моят приятел е доста учтив и услужлив, независимо от отношението на човека отиде да му предложи плувака с по-голям грамаж, за да замята на нужната дистанция. Случи се точно каквото си помислих. Човека отказа съдействие, дори се ядоса, че някой "недорасъл" отива да го учи.
На този язовир съм присъствал на още 2 подобни сцени. Внимавайте да не се окажете в подобна ситуация.
Ако някой се разпознае............

На този язовир съм присъствал на още 2 подобни сцени. Внимавайте да не се окажете в подобна ситуация.

Ако някой се разпознае............

- Диканаров
- кандидат преподавател
Преди години отидох с внука на язовирчето до Сеславци, с намерението да изкараме на въздух два-три часа и да се върнем за обяд. Аз нямах и почукване, та да привлека вниманието на детето. Той още ходеше на детска градина и вниманието му привлякоха две-три бели пеперуди, летящи около нас. Почна от скука с кепа за шарани да се мъчи да покрие някоя. Най-накрая успя да хване една и седна до мен да я разглежда. Като стана 11.30 си тръгнах, а пазачът ми предложи да си купя един шаран около 2кг. Прибираме се. Пред входа отбор пияници си взима аператива. Ясен носи шарана, а аз съм зад него с въдиците. Питат Ясен:- Къде сте ходили с дядо ти? Той отговаря:- на риба! Като си бил на риба какво хванахте? Яско отговаря:-Аз една бяла пеперуда, а дядо нищо и купи е тоя шаран. Щяха да ме убият, за дето си разлели от смях пиенето. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Здравейте колежки и колеги моля да не се смеете мтого .Топло време преди около 10 години с съпругата пристигаме в Бобошево аз на риба тя да създават нов швашки цех. Пристигам на реката но не познавам района и почвам оглед. Каменен мост и под него гледам ята риби страшно много. Гледам едно момче с консервена кутия на кръста врързана и една клечка вътре. попитах го какво е забъркал ,момчето отзивчиво ми каза тесто . Да ама аз несъм подготвен влизам магазина купувам брашно бъркане като за един кекс и зямятам но нищо . момчето кади аз гледам и пак питане ,само тесто ли е или има нещо друго абе сложили една ванилия вътре и пада смях защото разкарвал и несъм го попитал в началото.Похвърлях но нищо и реших да се преместя , минах през Бобошево и на края гледам едно вирче до голяма скала и се викам е това е моито място. Една на леко една на тежко две три рибки и спря. Правене на нов такъм пак замятане но нищо .В този момент минаха две момчета на около 10-12 години казаха на слука и заминаха . Обръщам се и какво да видя ,носех в една торба от противогаз малко такъмчета влакно куки тежести идруги дребни неща нямаги .Поогледах се но няма я торбата . Събрах си въдиците и тръгнах към колата в багажника имаше една блеснарка взимам я и се почва да ама не .първото замятани удар и го изпуснах до мен колеги и я да видим блесната показах я и пак замятам удар засичам на около 20-25 метра и рибата бясно се движи в реката навивам и какво да видя една подметка от гуменка само гумата и тройката я закачила за единя краи. Е представете си какъв смях падно от колегите около мен . Да не се случва на никой. поздрави на всички.
- kolio_p
- вече хвърля и на тежко
Е това ме развесели искренно.

-
- научил се да хвърля

Преди десетина години решаваме да идем за шаран на Мещица, аз, Вальо Бика, Пенко и още трима приятели с две коли. Още в петък си оставихме такъмите в студиото на Вальо в центъра, но той като видя, че съм само с плувкарски прът ми каза непременно да си взема и една дънна. Вечерта доста подпийнахме и като се върнах вкъщи жена ми се разфуча, та почнах да си връзвам дънна спирала, чак когато вулканът стихна и двечките с детето си легнаха. Вързах криво-ляво три куки, но при четвъртата като теглех влакното за притягане, то се изпрошна между зъбите ми и куката се хакна зверски в долната ми устна. Ами сега? Боли, та се не трае, но да събудя жена ми - ще ме направи на пестил, да ида в Пирогов - ще се скъсат докторите от смях като видят такъв шаран със забита кука и мандахерцаща се спирала. Затова грабнах едни електричарски и едни цигански клещи и - хайде пред огледалото. С керпедените хванах жилото на куката, а с електричарските - лопатката и със сълзи на очи успях да я счупя и да измъкна куката. После не остана дори и белег, но ако някой ви каже, че шаранът не изпитва болка от убождането на куката - не му вярвайте 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"