Шефа на ИАРА чете рибарските форуми

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

chanio
разбира нещата
разбира нещата

Re: Шефа на ИАРА чете рибарските форуми

Мнение от chanio »

Забрана за риболов,от лодка,по държавните водоеми!Това е начина за бързо прекъсване на бракониерските набези с мрежи!Как се разпъват стотици метри,от брега?И аз имам лодка,ама не я ползвам(лични разбирания за риболов)!Разрешаване на нощния риболов за любители!Вдигане цената на билета и завишаване на глобите за нерегламентиран риболов и глоби за замърсяване!И най-важното...вършене на работа,от страна на ИАРА(контрол)!
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

ами ИАРА какво да пази по язовирите сега раците треволяците и останалите каракуди перки бабушки и уклейки защо на Иваиловград пазят защото има какво а и Козела.......ащом не си чистим ще плащаме други да го правят докьто ни дойде сьзнанието през кой ли век
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Мойте две стинки:
-В САЩ за да отида за риба отделям около час за път,в пари около $10-$15 с бензина и кафето.Обикновено за пускане на лодка е $5 таксата и се купува нещо като карта с еди колко си пускания в даден район.Билета ми струва $25 за година.На сайта на тяхната "ИАРА",кйто се кава DNR и изглежда например за щата Мичиган така:
http://www.michigan.gov/dnr за всеки водоем има общодостъпна таблица за всеки значим водоем с какво и кога е зарибяван в последните 20 години.Датите за зарибяване се обявяват предварително и обикновенбо се събират доста пиблика,особено деца от местните учиулища по време на мероприятитео по зарибяване на водоемите.Всеки водоем си има програма за рарибяване направена от специалисти.
Някой ще каже,че САЩ нямат нищо общо с България,но не е точно така,понеже целият Европейски съюз е създаден по подобие на САЩ и Европа взаимства много неща оттам.

В Бг отделям час-час и половина до най близките ми големи язовири,на селски гиолове не виждам смисъл да ходя.В пари около 50-80 лв за транспорт,кафе и някаква закуска.На фона на всеобщата скъпотия в България билета може би трябва да струва около 150 лв на година,но да поне да виждаме къде отиват и да си хващам риба.Знам,че дори и да се зарибява у нас това става малко скрито и по-голямата част от зарибителкния материал отива не по предназначение а в частни гиолове на роднини и познати на органите на ИАРА :twisted: Не да изсипвам маса грешни пари в празни надежди :evil: :evil: :evil: Всичко на този свят се връща !
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Какво като ги чете. По удачно е да си направи профил и да му пишем на лични. Тогава да го видя де ще бяга от отговорност. :D
valentin7203
новобранец
новобранец

Мнение от valentin7203 »

колега simbat чуваш ли се кво говориш-150 лева за билет :shock: :shock: :shock: познай колко нормални риболовци ще могат да си го позволят и съответно ще минат от другата страна :evil:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Някои хора се движат на метър от земята и няма изгледи да я докоснат.

"" Предлагам"" концлагери за такива,които не могат да си позволят билета,а такъв още с бамбукова пръчка или счупен клон от близкия храст,който прибира 5-6 маломерки,защото иначе няма какво да яде вечерта (има и такива хора.Вервайте ми! )направо разстрел...на място. А?
Изображение
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
artaks написа: Това да засяга,и арендаторите които с пълна сила обезрибяват с мрежи дадените им водоеми за което нямат право според последните изменения по закона за рибарството..Могат да развъждат,и ловят само в садки за отглеждане,на риба...Останалата част,на водоема е за сп.риболов..

Таксите дето ги е обявил колегата пуснал темата,ще доидат искат или неискат някои елементи :idea: :idea: :idea:

А ти колека Артакс,си 13я глупак във форума,които пише глупости и изобщо незнае какво пише.Прочел някъде нещо и дори не запомнил прочетеното.Върнисе,намери там където си прочел глупастта която си написал и прочети точка по-точка всичко и дано и умен за да вникнеш и асимилираш прочетеното,в което лично аз се съмнявам !!! И за твоя информация,арендатора сам си пуска рибата и само си я вади,нито ИАРА нито които и да е ,може да се бърка в тези работи.Чети и помни какво си чел и не пищши простоии.А да видим,още колко ще се наредят на синджира с претенциите ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Що се отнася до лодките,каквато и дае таксата,щом даваш хиляди за лодка,ще даваме и за тези такси.Искам обаче да се наложат глоби на всички шаранджии,които вместо по две шаранчета на ден,прибират по десет шаран,без значение килограмите.Едната група лови на мястото,преди да си тръгне,пълни чувалите и вика смяната-демек друга група да доиде на разработеното място.Да им праскат по 2-3 хилки глоба и да ги питам ще крадат ли от нвсички ни.Няма място в света където лодките да не са с такси,плащат си хората за удоволствието да ловят от лодка .Надявам се,това да стане по най-бързия начин и тук.

Дали съм 13...я? Може,и да съм.Но ти със сигурност си 1...вия..щом не ти е ясно,че говоря за държавните водоеми,а,не за общинските локви.Арендовай някой такъв,разсположи садки,и ще ме ограничиш само в района,на Санитарно Охранителната Зона.Инак ще ми е много интересно как ще ми забраниш сп.риболов,на останалата част от водоема.А що се касае до пускането,и ваденето...Еми пускай лошо няма..Лошото е когато тръгнеш да вадиш...
s.s..
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от s.s.. »

artaks написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
artaks написа:
гледам захапахте се нещо ама то тука има две гледни точки едната страна арендатор бат Любо и от друга страна редови риболовец колегата атракс та секи е прав за себе си тука. няма смисъл от безмислени спорове тука и излишни обиди все пак сме колеги с еднакви интереси.истината е че трябват закони яки глоби и пипане с здрава ръка.българина го плаши единствено бой и яка глоба нищо друго.
п.с. всичко ще си дойде на мястото иска се време
САМО БОТЕВ
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Ako има правилно и стриктно приложение на закона,защо да не се увеличи таксата на риболовният билет,след като голяма част от парите ще отиват за зарибяване.Съгласен съм да се увеличи,но кой ще гарантира че парите ще отиват там? Дори и да е така,съзнанието ни трябва да се промени,за да не пълним багажниците си с риба когато я '"набараме".Миналата година преди забраната,на Жребчево на тролинг се изловиха тонове сулка от по 400-500 грама,и рядко се виждаше някой да я връща обратно.Такива сме си,макар че някой от" месарите",караха оборудване за стотици левове.По същото време ,не беше направена нито една проверка на уловената риба и на риболовните билети.Най лошото е че безхаберието на ИАРА ще продължава ,докато има "наши" момчета,онзи е този,този е на онзи.........? Имам приятел финландец който притежава езеро ,наследство от дядо му,и въпреки че го имат повече от сто години,нямат права над рибата и водата.Те са държавно богатство. Дали ще ги стигнем?
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Забрана за риболов,от лодка,по държавните водоеми!Това е начина за бързо прекъсване на бракониерските набези с мрежи!Как се разпъват стотици метри,от брега?И аз имам лодка,ама не я ползвам(лични разбирания за риболов)!Разрешаване на нощния риболов за любители!Вдигане цената на билета и завишаване на глобите за нерегламентиран риболов и глоби за замърсяване!И най-важното...вършене на работа,от страна на ИАРА(контрол)!

Точно казано от колегата chanio и аз съм за . Имали лодки един гледа свадба друг брадва
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Аз, пък си мисля, че докато РЯЗКО не се увеличи числения състав(поне с 200 човека, че те в момента са по малко от 200 за цялата страна!!! ) на служителите на ИАРА и не се налеят голями пари в техника и оборудване, и тогава да започнат да се правят наистина мащабни проверки, съвместно с полиция, жандармерия, горски пазачи, армията ако щете, че и защо не и Гражданска защита, че и със сдружения на риболовци, тогава ще има смисъл от всякакви предложения увеличения, нови такси и т.н. !
Я, да се изсипят 30-40 човека проверяващи на някой язовир, че да видим тогава колко са смели мрежари, парашутисти, химици, сапьори и прочее гадове?!
Иначе всичко останало е в сферата на добрите пожелания и празни надежди!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Шефа на ИАРА четял форуми и какво от отва на него му е през оная работа нали си седи у креслото и си брои пачките ......... ако чете тия редове мога само да му кажа :smt097

Относно за цената на риболовния билет, ако се замислите колко давате само за един излет 25 лв. за годишен билет е направо смешно. Хората в цивилизованите държави ходят по един месец на курсове и лекции докато си изкарат билет. Цената ако ще 200 лв. да стане резултата ще е същия само ще се увеличи месечния доход на "шефа". На мене ми е чудно как на фона на всеобщото оскъпяване цените на билетите си седят същите, защото ако ги вдигнат драстично ще намалеят хората които ще си ги вадят, а и от там доходите на ИАРА, но това рано или късно ще стане. Предложенията на колегата са добри, но първо човек трябва да има една съвкупност от неврони наречена главен мозък ако го няма това нещо всичко е напразно.
Някои колеги казват, че щели да намалеят редовните рибари и да се увеличат бракониерите никаде не е казано, че всеки може да лови риба. Това, че през лятната отпуска два пъти съм отишъл за риба не ме прави рибар. Дори да имаш билет пак можеш да си бракониер незаконо е да слагаш 5 куки на пружината, незаконо е да взимаш маломерна риба, незаконо е да извадиш един сноп пръчки от багажника и да ги разпънеш по целия браг, незаконо е да ловиш през нощта, колегата Кроки даде много точен пример с шаранджиите. Който смята, че е по-чист и от сълза той пръв да хвърли камъка.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
sasho6343
новобранец
новобранец

Мнение от sasho6343 »

кви са тия глупости не всеки може да си го позволи всеки знае колко стари хора има по водоемите дали могат да си го позволят с пенсия 200 лв аз лично не мога да си го позволя ходя на риба и на палатка с градски транспорт мъкна всичко на гръб какво значи няма контейнер и да си хвърля боклука във водоема на панчарево има контейнери да не би някой да си хвърля боклука в тях въпреки че съм пеша след всеки Излед си събирам боклуците и не само моите после ги хвърлям чак в София :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

chanio написа:Забрана за риболов,от лодка,по държавните водоеми!Това е начина за бързо прекъсване на бракониерските набези с мрежи!Как се разпъват стотици метри,от брега?И аз имам лодка,ама не я ползвам(лични разбирания за риболов)!Разрешаване на нощния риболов за любители!Вдигане цената на билета и завишаване на глобите за нерегламентиран риболов и глоби за замърсяване!И най-важното...вършене на работа,от страна на ИАРА(контрол)!
Много точно!Във всяка област да се определят язовири за спортен риболов. А който иска да си гледа риба-в садки на стената като се отдават под аренда само тези зони от водно ли от модно ли,от напоителни системи и незнам какви си тунеядци!
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

Далеч съм от мисълта,че хората на ИАРА от директора до обикновенния проверяващ служител не знаят какво е нужно за да се опази рибата във водоемите.Всички знаят и на всички им е ясно.Ама така са си добре.Взимат заплатките и когато могат се обогатяват финансово по един или друг начин.Що пък трябва да си дават зор като и така си им падат парички с минимални усилия.Защо трябва да правят нещо смислено и само да си усложняват живота и работата.Защото няма никакъв контрол върху работата от най-горния до най-долния служител и най-важното няма СЪВЕСТ.Не мислят,че неговото дете или внук утре ще стане рибар,ще отиде на някой водоем 1,2,3 пъти за кеф с жената и детето или с приятели и ще започне да си мисли същото за тях като ние всички тука.
А това за яките глоби при нарушение съм ЗА с 2 ръце.Който няма пари да си купи билет,няма да ходи за риба.Същото важи и в другия смисъл,който няма пари за кола от 200 000 лева не кара такава.И аз искам ама няма.
Един колега по нагоре беше писал "Ние си говорим,а кервана си върви".Така е ,говорим си и кервана си върви,но едно дете докато не заплаче няма кой да му даде да яде и таз приказка не съм я измислил аз.

А за всички недобросъвестни :axe: :axe: :axe: :finga: :finga: :finga:
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”