Шефа на ИАРА чете рибарските форуми

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Шефа на ИАРА чете рибарските форуми

Мнение от Поморийския »

Това прочетах в едно рибарско списание и вьв врьзка стова имам няколко предложения кьм него но дали ще стигнат да него да се надяваме
1 Увеличаване цената на рибарския билет като като бьде строго регламентирано че 50% от нея ще бьде само за зарибяване на водоемите някои ще вьзразят но помислете колко пари давате за захранки за гориво за храна за вьдици и др и се радвате ако хванете някоя червеноперка или бабушка които до преди години никой не ги смяташе за риби Да си мислим че водоемите сами ще вьзтановят рибния ресурс е ИЛЮЗИЯ
2 Да се вьведе такса за лодките като сьс парите на водоемите се направят места от които спокойно да пуснеш и изкараш лодката нез
ависимо от времето дали е кално или има сняг
3 такса кьмпинг от която на определени места да се постовят контейнери за боклук водоемите ни са станали бунища от пишман рибари които си мислят че след тях потоп адски се дразня на тея чокондури за боклуците които остава след тях
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шефа на ИАРА чете рибарските форуми

Мнение от bedo63 »

колегата е прав съгласен съм със него
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

За първите две ще си замълча(размисля).Но за третото, защо си мислиш ,че тия дето си оставят боклуците по бреговете ще ги съберът и хвърлят в близкият контейнер.Че то и сега багажниците на колите им са до гъзовете ама пак ги мързи да си сложат боклука в една торба и да го превозат до града където да го изхвърлят.Това е въпрос на възпитание а не на контейнери по язовирите.
Изображение
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

pivkoto написа:За първите две ще си замълча(размисля).Но за третото, защо си мислиш ,че тия дето си оставят боклуците по бреговете ще ги съберът и хвърлят в близкият контейнер.Че то и сега багажниците на колите им са до гъзовете ама пак ги мързи да си сложат боклука в една торба и да го превозат до града където да го изхвърлят.Това е въпрос на възпитание а не на контейнери по язовирите.
То, че е до възпитание, до възпитание е. Но по лесно се превъзпитава, ако става по лесно, а именно човек като види кошче го ползва, а ако няма/и няма възпитание, няма шанс да го качи в колата./ :wink:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

Много глупаво ! Според вас всеки рибар ли имат финансовата възможност ? Това просто няма как да стане ! Има си определени норми ... това ,че някои рибари са съгласни да дават повече пари не значи нищо ... според мен не е зле да дигнат с 5лв ама пък чак толкова такси и щуротии ! Ще излезе ,че трябва да си богат за да си позволиш да отидеш на риба ... все пак не всички рибари са толкова запалини ! Особенно по време на криза ! Ако тези пари отиваха където трябва щеше всичко да е наред ! 8)
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Най-напред - Добре дошъл на шефа на ИАРА!
Относно предложенията:
1. Парите за зарибяване има кой да ги дава, но няма кой да ги усвои :idea: :!: :!: . Увеличаването на цената ще увеличи броят на потенциалните бракониери- в криза сме. Преди всичко ИАРА трябва да докаже, че работи като система и може да изпълнява възложените и от държавата отговорности. Засега се забелязват само наченки на промяна към по-добро. Не се ли сменят хората, не се ли стабилизира тази институция и се реши проблема с опазването на националното богатство, смисъл от зарибяване няма.
2. Хах, мерси! Нямам нужда да си пускам лодката от кей. Мога да я пусна във всяка точка на язовира.
3. Виж това с боклуците е много болна тема и мен лично много ме дразни. Обаче, поставянето на контейнери няма да реши проблема. Всичко опира до съзнанието на чукундура. А съзнанието се култивира с други методи.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

А бе вие нормални ли сте бе, в кой свят живеете-Финландия,Швеция,Англия може би :?: Не разбирате ли ,че от тези мерки който предлагате само ще оскъпите и без това скъпото ни хоби и ще бръкнете в джоба на съвестните рибари и нищо друго няма да се постигне.Само ще олесните бракониера да си хвърля мрежите от стоянките,или си мислите че ако дигнат билета ще видите къде отиват половината пари,или мангала ще почне да си купува билети :?:
А колкото до решението за булуците просто предложението ти е смешно-пак си забравил къде живееш,на простия човек не може да му влееш мозък.и през 5метра кош да сложиш то простака пак ще хвърля където му падне :!: Това съм го виждал много пъти по часните гьолове където хората са се погрижили за кошове. и пак мизерията е пълна.
Ако някой не е разбрал спортния риболов не може да обеззриби водоемите-обезрибяват ги всичките бракониерски методи с който вилнеят изродите по нашите бедни гьолове.
Другия път се събудете с по добра идея :!:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

Diman написа:Най-напред - Добре дошъл на шефа на ИАРА!
Относно предложенията:
1. Парите за зарибяване има кой да ги дава, но няма кой да ги усвои :idea: :!: :!: . Увеличаването на цената ще увеличи броят на потенциалните бракониери- в криза сме. Преди всичко ИАРА трябва да докаже, че работи като система и може да изпълнява възложените и от държавата отговорности. Засега се забелязват само наченки на промяна към по-добро. Не се ли сменят хората, не се ли стабилизира тази институция и се реши проблема с опазването на националното богатство, смисъл от зарибяване няма.
2. Хах, мерси! Нямам нужда да си пускам лодката от кей. Мога да я пусна във всяка точка на язовира.
3. Виж това с боклуците е много болна тема и мен лично много ме дразни. Обаче, поставянето на контейнери няма да реши проблема. Всичко опира до съзнанието на чукундура. А съзнанието се култивира с други методи.
Абсолютно съм съгласен с колегата Diman относно точка 1 и точка 2.
Точка 3,хмммм....предложението за кошчетата не че е лошо,но съм съгласен с мнението на pivkoto "Че то и сега багажниците на колите им са до гъзовете ама пак ги мързи да си сложат боклука в една торба и да го превозат до града където да го изхвърлят.".
Мога да ви кажа за след седмица какво ще им се случи на евентуалните кошчета.Бай мангал минава с каруцата,събира ги и хоп на отпадъци,едно няма да остане,гаранция и се връщаме на изходна позиция.Предложенията не че са лоши ама не са за България,все още не.
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Ако действително някой от ръководството на ИАРА следят мненията за тяхната дейност,дано видат и прочетат това :

Ето мнението ми за дейноста на ТЗ на ИАРА-гр.Пазардзжик.Там където трябва те да охраняват,а именно яз.Батак,яз.Широка поляна,яз.Голям Беглик и яз.Доспат/от към страната на гр.Сърница /е пълен хаус и безпорядък.Правят се проверки,които не дават видими резултати.Бракониерите нямат респект,и както посочих по-горе,нагло извършват бракониерски риболов.Имам в предвид не само незакония риболов с мрежи,но и риболов с непозволени от закона методи,като"дарак","парашут","комбайни"и много често срещаното явление-риболов с повече от допустимите на брой въдици,без риболовни билети и т.н. Ако трябва да се спомене и за охраната по реките в Пазарджишкия район,там положението е същото.Така наречените"токаджии"извършват направо безобразия, унищожавайки голями количества риба,независимо от нейните размери !Тези бракониери ,които вилнеят из посочените водоеми, са толкова нахални,че необезпокоявано си продават уловената риба в населените места-гр.Батак,гр.Пещера,гр.Ракитово,гр.Велинград и Сърнишкия район.Съсипаха иначе толкова разообразните от към рибни ресурси,водоеми като яз.Батак и яз.Доспат !Въпросът е,че според мен е збъркана структурата на самата охранителна дейност.Нужно е да се помисли по този въпрос,защото в интерес на истината,трябва да се отбележи,че дори и при свръх желание,охраната на толкова водоеми,отстоящи един от друг на големи разтояния от гр.Пазарджик става доста трудно,за да не кажа дори невъзможно.Само за справка:Пазарджик-яз.Батак/40 км./ ,Пазарджик- Голям Беглик /65 км./Пазарджик-Доспат/над 80 км. /!!!
Моля колегите,които посещават тези водоеми също вземат активно участие по повдигната от мен тема, за пресичане на наглото бракониерство,защото само със съвместни усилия можем да постигнем някъкъв положителен резултат! :smt023
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

shoplandeca написа:
Diman написа:Най-напред - Добре дошъл на шефа на ИАРА!
Относно предложенията:
Абсолютно съм съгласен с колегата Diman относно точка 1 и точка 2.
Точка 3,хмммм....предложението за кошчетата не че е лошо,но съм съгласен с мнението на pivkoto "Че то и сега багажниците на колите им са до гъзовете ама пак ги мързи да си сложат боклука в една торба и да го превозат до града където да го изхвърлят.".
Мога да ви кажа за след седмица какво ще им се случи на евентуалните кошчета.Бай мангал минава с каруцата,събира ги и хоп на отпадъци,едно няма да остане,гаранция и се връщаме на изходна позиция.Предложенията не че са лоши ама не са за България,все още не.
Напълно съм съгласен с колегите.
А относно контейнерите - и в градовете има достатъчно,но всеки ден гледаме репортажи за мръсотията,която цари наоколо.
Според мен всичко е въпрос на контрол.Високата цена на билета би увеличила единствено и само бракониерството.Нека видим какво се получи и с голяма част от водоемите ,които бяха отдадени под аренда - бяха дадени с наличните рибни ресурси в тях,експлоатираха се яко няколко години и ги оставиха напълно обезрибени.Това е жалко.Сигурен се,че всеки би се сетил поне за няколко такива водоема без дори да се замисли...
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Кучето си лае , кервана си върви!!!
Нямам нищо против предложенията ви , но почти е невъзможно да се осъществят.
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
Аватар
Bastardo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bastardo »

Според мен парите за зарибяване трябва да идват от глоби и конфискувано имущество на бракониери (коли, каруци... кой каквото ползва).
Нека глобите да станат непосилно големи и да се наложат големи лихви при закъснение с плащането.
Същото важи и за боклука - огромни глоби, които да отиват във фонд "чистота". Само за второто не съм сигурен че е възможно да бъде контролирано...

пп ЕВАЛА на Видрите за всичко, което правят!
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

И още нещо...Ако действително се чете от ИАРА..Господа.Чрез министеството или,и с помоща,на парламентарна група да се внесе в Н.Събрание предложение което да квалифицира бракониерството не като административно нарушение,а като престъпление,и респективно наказанията да се прилагат по нак..кодекс.
Това да засяга,и арендаторите които с пълна сила обезрибяват с мрежи дадените им водоеми за което нямат право според последните изменения по закона за рибарството..Могат да развъждат,и ловят само в садки за отглеждане,на риба...Останалата част,на водоема е за сп.риболов..
Също така,и нещо което не е лишено от логока..Поради изключително малкия брой служители/инспектори/от звената,на ИАРА и невъзможноста им да бъдат,на всякъде,и по всяко време,да се даде право,на всеки редовен член,на съюза/има как/да следи за противообществени/бракониерски/прояви,на територията,на водоемите в страната,както,и да прилага закона с пълната му строгост..Ако не,на всеки то поне,на тези които са дългогодишни членове,на съюза.Без разбира се от това да следват кавито,и да е финансови,социални,и др зависимости от страна,на агенцията...
Може да изглежда малко наивно,и смешно но в много старни е така,и нещата са наред..
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Ами според мен от казаните до тук предложения не мисля че има лоши само незнам дали са приложими в БЪЛГАРИЯ.Истина е че разни мургави инивиди ще съберат тези кошчета за отпадъци за нула време-до болка познато.Както и да е няма да задълбочавам с това,на всички ни е исвестно къде живеем.
Според мен трябва да се наблегне на събираемоста на актовете,защото тя на практика липсва.Другото нещо,ако искаш свършена работа трябва да си мотивираш служителите,защото мисля че по закон служителят който е написал акта взима %,но от какво питам аз като няма кой да го плати.Не защитавам никого, но ако искаме промяна първо всички трябва да си променим мисленето и не на последно място законите.Относно зарибяването с 25%,мисля че на всички ни е известно каква е цифрата в дейсвителност......25% само по отчети.Така че се надявам шефа на ИАРА наистина да чете.

Нулева толерантност към всички форми на бракониерство :axe:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

artaks написа: Това да засяга,и арендаторите които с пълна сила обезрибяват с мрежи дадените им водоеми за което нямат право според последните изменения по закона за рибарството..Могат да развъждат,и ловят само в садки за отглеждане,на риба...Останалата част,на водоема е за сп.риболов..

Таксите дето ги е обявил колегата пуснал темата,ще доидат искат или неискат някои елементи :idea: :idea: :idea:

А ти колека Артакс,си 13я глупак във форума,които пише глупости и изобщо незнае какво пише.Прочел някъде нещо и дори не запомнил прочетеното.Върнисе,намери там където си прочел глупастта която си написал и прочети точка по-точка всичко и дано и умен за да вникнеш и асимилираш прочетеното,в което лично аз се съмнявам !!! И за твоя информация,арендатора сам си пуска рибата и само си я вади,нито ИАРА нито които и да е ,може да се бърка в тези работи.Чети и помни какво си чел и не пищши простоии.А да видим,още колко ще се наредят на синджира с претенциите ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Що се отнася до лодките,каквато и дае таксата,щом даваш хиляди за лодка,ще даваме и за тези такси.Искам обаче да се наложат глоби на всички шаранджии,които вместо по две шаранчета на ден,прибират по десет шаран,без значение килограмите.Едната група лови на мястото,преди да си тръгне,пълни чувалите и вика смяната-демек друга група да доиде на разработеното място.Да им праскат по 2-3 хилки глоба и да ги питам ще крадат ли от нвсички ни.Няма място в света където лодките да не са с такси,плащат си хората за удоволствието да ловят от лодка .Надявам се,това да стане по най-бързия начин и тук.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”