шаран с телескоп без водачи

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

stanimir_
новобранец
новобранец

Re: шаран с телескоп без водачи

Мнение от stanimir_ »

bat_boiko_nikolov написа:Ако държиш постояно телескопа, тези модели ще ти дойдат тежки !
Затова или вземи запазен/ втора ръка-Финеса напр./, или добави 30-40 лева, за да падне тежеста под 300 гр. !

Наслука...
ами аз лятото ще работя и ще мога да отделя 150лв мах за 1 телескоп ама не мога да дам повече пари :mrgreen: , а пък и не става въпрос само за ловене на шарани ,, просто попитах възможно ли е да се извади с телескоп шаран. Представям си какви пари давате за въдици щом за 1 телескоп ще дадете 300лв :mrgreen: зарибениииии :mrgreen: :finga:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

За 150 лева ще си вземеш що годе читав телескоп на 7 метра . Даже може и да ти останат за оластичаване !
Ластик,бънг,конектор,втулка излизат около 15 лева.В повечето магазини ще ти го оластичат безплатно, ако закупиш консумативите от тях.
След като е оластичен можеш спокойно да ловиш всякаква дребна риба и да не се притесняваш за риби до 1,5-2 кг.
Разбира се уменията при воденето на рибата, наличие на растителност,закачки и т.н. са главни фактори.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

На мен колегите от форума ми предложиха този,
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg
като отлично отношение качество-цена. Аз лично съм си харесъл 7 м. Обърни внимание на грамажите и добавката в цената за дължина на пръчката.
Успех! :wink:
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

За ваденето на шаран с директен-Да, напълно е възможни и няма никакви проблеми за това.
Необходим е само подходящ ластик и такъм и ще ги вадиш без да се замисляш.

Ако идеята ти е да ползваш директния телескоп основно за риболов на шаран, то 100-150лв са напълно достатъчни за подходяща въдица. Предполага се, че няма да го държиш цял ден в ръка. От друга страна за едрите рибоци ще имаш нужда от повече мощ в пръчката, което прави най-леките и скъпи въдици напълно неподходящи.
Бачкай смело и като вземеш заплатат ще му мислим :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

creativ написа:На мен колегите от форума ми предложиха този,
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg
като отлично отношение качество-цена. Аз лично съм си харесъл 7 м. Обърни внимание на грамажите и добавката в цената за дължина на пръчката.
Успех! :wink:
Наистина добра пръчка на прилична цена.А иначе най ми е кеф да си хващам шаранчета на едно платено до Смолян с четериметров гол телескоп,фибро стъкло също на VEGA.
Наслука!
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

http://www.masterfishing.bg/pictures/1377.jpg, Качеството на тези пръти не мога да го коментирам,затова нека колегите изкажат мнение
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

:rolleyes: Извинявай колега-марката е ЛИНЕАФЕ, Връх жило.

Транспортна дължина Дължина Модел Акция Тегло, gr
142 cm 7.00 m Carbon Competition To 25g 368g
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Хайде и аз да се включа малко позакъснял !Който иска да вярва който не здраве.Миналата година отивам със сина на един непригледен и подценяван от много хора микроязовир.Жега страшна август месец на брега на се седи от пек сенчица никаква.Влезнахме двамата във водата с голи телескопи в ръце (и двата са 5метрови на видракс) стръв коричка хляб.Не мина и 10 мин и се почнаха едни кръгове около плувките.Последва силен удар на моя телескоп и аз чух същото свистене на телескопа описано от колегата .Прътът в рецете ми скърцаше доста .От цялата работа останах с изправена кука .Аз може и да е грешка правя цялата линия от влакно 0-14.Това от мен като преживяване ,Успех и много не му мисли хващай този който ти е на сърце и напред!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
stanimir_
новобранец
новобранец

Мнение от stanimir_ »

Закъснели коментари няма. Нека всеки който иска да се включи да го направи. Имам време. Виждал съм как вадят шаран и с пръчка от дърво :mrgreen:
dartij
новобранец
новобранец

Мнение от dartij »

Аз например ловя с този и съм много доволен.Купих си допълнитетелно връх-жило а нормалния връх го срязах и монтирах ластик.Вярно че накъся с 35-40 см.но не е чак толкова голяма беда.
Изображение

Изображение
И струва 70лв.Най голямата риба която съм вадил е шаран около 1-1.5 кг.но се държи с ластика доста прилично.
stanimir_
новобранец
новобранец

Мнение от stanimir_ »

dartij написа:Аз например ловя с този и съм много доволен.Купих си допълнитетелно връх-жило а нормалния връх го срязах и монтирах ластик.Вярно че накъся с 35-40 см.но не е чак толкова голяма беда.
а точно марката на пръта да ми кажеш , че не се вижда ?
dartij
новобранец
новобранец

Мнение от dartij »

stanimir_ написа:
dartij написа:Аз например ловя с този и съм много доволен.Купих си допълнитетелно връх-жило а нормалния връх го срязах и монтирах ластик.Вярно че накъся с 35-40 см.но не е чак толкова голяма беда.
а точно марката на пръта да ми кажеш , че не се вижда ?
shakspeare-GLEARWATER

Забранено e да се цитират изображения,има правила може да ги прочетете!

Paublo
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

dartij написа: shakspeare-GLEARWATER
Включвам се да да похваля shakspeare-НЕВЕРОЯТНА ПРЪЧКА.Стегната,здрава и надежна
Имам я от 5год.без забележки и още работи.Вадил съм диви шарани до 2 кг.без ластик.Тогава я купих за 68лв.
Сега лошата новина-от около 2-3 год. тази серия е спряна от производство и най вероятно няма да я намериш никъде.Винаги съм си казвал ако я видя някъде ще си купя още една,но...
Успех в търсенето
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
nikodim1978
новобранец
новобранец

Мнение от nikodim1978 »

на р.Дунав съм гледал майстори да вадят шаран до 2кг с 0.18 но по-големи немога да си представя понеже е течаща река и рибата е по борбена сравнение с тази по язовирите .За мене с водачи е доста по-сигурно аз даже съм си сложил между първия и втория водач един подвижен.Според вас това грешка ли е ?
stanimir_
новобранец
новобранец

Мнение от stanimir_ »

колеги а този прът как ви се струва. Допада ми като цена и като качество , но искам и вашите мнения. http://www.fishingshop-pike.com/en/deta ... &subcat=25
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”