шаран с телескоп без водачи

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

stanimir_
новобранец
новобранец

шаран с телескоп без водачи

Мнение от stanimir_ »

как ви се струва това " риболов на шаран с телескоп без водачи ( на плувка ) ? има ли някакъв шанс да се хване шаран така ? и ако да каква пръчка ми препоръчвате ? (акция) и каква корди да използвам ?
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: шаран с телескоп без водачи

Мнение от ivanov70 »

Много зависи от големината на шараните и от мястото дали е чисто или има шавар.
Аз съм ловил до 2 кг с гол телескоп.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз :?
stanimir_
новобранец
новобранец

Мнение от stanimir_ »

INCUBUS написа:Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз :?
ХАХА :D аз съм бил свидетел как вядят някъде 5килограмов шаран на 1-2 метра от брега. Ясно е , че захранката ще играе голяма роля. Имам още 1 въпрос. Аз съм висок някъде 1.80 ще мога ли без проблем да работя с въдица от 7м без проблем ? или да си взема поне 6м ? и някакви конкретни предложения имате ли ? ще се ориентирам значи към таранката , червеноперката , уклейя , костура и останалите не толкова едри рибоци :mrgreen:
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

INCUBUS написа:Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз :?
Колега по кумунизма, колко шарани сме вадили с голи руски телескопи, ама и риба имаше. Така, че няма защо да се молиш :D . Вярно е, че имаш по-големи шансове с макара и аванс но и удоволствието от голия е по-голямо. Само да ти кажа преди 20 години с очите си видях рибар да вади шаран 4 кг. с бамбукова пръчка от две части с дължина 3,5-4м., ловеше от един хребет на 3м над водата.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
Чернокрилия Паток
новобранец
новобранец

Мнение от Чернокрилия Паток »

Преди 4 години на платен водеом реших да ескперименртирам (след като ми омръзна да ловя на мач на 25 м дистанция 2 килограмови шарани) и на шега на един обикновен 5 метров директен телескоп (фибростъкло) сложим корда 0.20 и най-голямата кука, която намерих закрепих огормно топче намачкан хляб (колкото голям орех). Сложих 30 грама тежест и без плувка заметнах "на дъно".

Продължих да си ловя на мача, но когато след 15 мин телескопа се изсреля във водата... добре че бях до него и успях да го хвана мигове преди да изчезне съвсем в дълбините.

Последва 10 минути борба за прибливажане към повърхността и още 5 минути за докарване до кепчето.

Няма да забравя какво е усещането "дали ще сгъне на две телескопа или не" и никога не бях си и представял,че телескопа при такова натоварване/вибрации ще издава татъв странен свистящ звук (много странен звук беше, нещо като свистене на корда от силен вятър, но звука идваше от телескопа)
Изображение
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

И щеката си е вид гол телескоп, така че с малко умения удоволстието е на макс.
Примери много, включително и 12 кг.сом :rolleyes: на колегата beis !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
stanimir_
новобранец
новобранец

Мнение от stanimir_ »

КОЛЕГИ , почнахте мн да се хвалите май :D което няма нищо лошо разбира се , но все пак бихте ли ми препоръчали някоя пръчка до 100лв 8)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Значи,да се разберем за следното-като става дума за "гол телескоп без водачи",разбирам съвременни елегантни,свръх леки и съответно стуващи някакви пари "телескопи"-никакви стъклопласти,бамбукови колове,телеграфни стълбове от комунистическо време и прочие.С които се ловят други риби,даже не е редно с тях да се ловят дори маломерни шарани.И не е ставало въпрос за щека /не е телескоп,щото сглобката й не е телескопична/,нито за разни ластични съоръжения.А след уточнението "до 100 лева"млъквам - вдигането на тежести в риболова не е моето удоволствие :?
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

stanimir_ написа:как ви се струва това " риболов на шаран с телескоп без водачи ( на плувка ) ? има ли някакъв шанс да се хване шаран така ? и ако да каква пръчка ми препоръчвате ? (акция) и каква корди да използвам ?
Пръчка няма да ти препоръчам, но ще спомена че е добре след като си си купил прътлето и си решил да ловиш шарани с него е добре да го оборудваш с ластик за да не те изненада някой по отраснал шаро. Относно влакното, според мен ако си оборудван с ластик, влакна от порядъка на 0,14;0,16 ще ти свършат работа. Мнението ми изхожда от моя опит и не ангажирам никой с него ! :) Поздрави !
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
stanimir_
новобранец
новобранец

Мнение от stanimir_ »

INCUBUS написа:Значи,да се разберем за следното-като става дума за "гол телескоп без водачи",разбирам съвременни елегантни,свръх леки и съответно стуващи някакви пари "телескопи"-никакви стъклопласти,бамбукови колове,телеграфни стълбове от комунистическо време и прочие.С които се ловят други риби,даже не е редно с тях да се ловят дори маломерни шарани.И не е ставало въпрос за щека /не е телескоп,щото сглобката й не е телескопична/,нито за разни ластични съоръжения.А след уточнението "до 100 лева"млъквам - вдигането на тежести в риболова не е моето удоволствие :?

Какво да разбирам ? че 100лв са малко ли ? едва ли няма да има хубава карбонова пръчка за 100 кинта :? до сега не съм ловил с ластик :D даже нз как се слага :?:
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

stanimir_ написа:
INCUBUS написа:Значи,да се разберем за следното-като става дума за "гол телескоп без водачи",разбирам съвременни елегантни,свръх леки и съответно стуващи някакви пари "телескопи"-никакви стъклопласти,бамбукови колове,телеграфни стълбове от комунистическо време и прочие.С които се ловят други риби,даже не е редно с тях да се ловят дори маломерни шарани.И не е ставало въпрос за щека /не е телескоп,щото сглобката й не е телескопична/,нито за разни ластични съоръжения.А след уточнението "до 100 лева"млъквам - вдигането на тежести в риболова не е моето удоволствие :?

Какво да разбирам ? че 100лв са малко ли ? едва ли няма да има хубава карбонова пръчка за 100 кинта :? до сега не съм ловил с ластик :D даже нз как се слага :?:
Има толкова изписано по темите с директните.-ако беше споменал цифрата 200-300лв.да коментираме,но за 100лв, 7-ците стават само за брулене на орехи и културизъм,както каза колегата:!:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Не вдигате ли много летвата ?
Човека не е ловил шаран на директен, а Вие веднага му набутвате в ръцете Шимана и Уинъри за по 400-500 лева !
Прохождането в определен вид риболов не започва с най-скъпото :idea:
Колегата INCUBUS е прав,че щеката не е баш телескоп, заради сгобката, но и при двете се разчита на гъвкавост и на ластик / евентуално при директният/ .
А и лично смятам, че при риболов на перо ударите на шаран / не трофейни разбира се /, многократно надхвърлят тези при дънен риболов / да не говорим, че дънните понякога се нареждат и по 30- 40 броя, като на Потами / :!: :!: :!:
Ако държите на ракийката и салатата е друго нещо !
stanimir_
новобранец
новобранец

Мнение от stanimir_ »

bat_boiko_nikolov написа:Не вдигате ли много летвата ?
Човека не е ловил шаран на директен, а Вие веднага му набутвате в ръцете Шимана и Уинъри за по 400-500 лева !
Прохождането в определен вид риболов не започва с най-скъпото :idea:
Колегата INCUBUS е прав,че щеката не е баш телескоп, заради сгобката, но и при двете се разчита на гъвкавост и на ластик / евентуално при директният/ .
А и лично смятам, че при риболов на перо ударите на шаран / не трофейни разбира се /, многократно надхвърлят тези при дънен риболов / да не говорим, че дънните понякога се нареждат и по 30- 40 броя, като на Потами / :!: :!: :!:
Ако държите на ракийката и салатата е друго нещо !

М да.. . те направо ме хвърлиха в тъча ...

нещо като тези ?

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1725

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1996

http://fishingshop-pike.com/details.php ... &subcat=25
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Ако държиш постояно телескопа, тези модели ще ти дойдат тежки !
Затова или вземи запазен/ втора ръка-Финеса напр./, или добави 30-40 лева, за да падне тежеста под 300 гр. !

Наслука...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”