шаран с телескоп без водачи
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
шаран с телескоп без водачи
как ви се струва това " риболов на шаран с телескоп без водачи ( на плувка ) ? има ли някакъв шанс да се хване шаран така ? и ако да каква пръчка ми препоръчвате ? (акция) и каква корди да използвам ?
-
- ще става разбирач
Re: шаран с телескоп без водачи
Много зависи от големината на шараните и от мястото дали е чисто или има шавар.
Аз съм ловил до 2 кг с гол телескоп.
Аз съм ловил до 2 кг с гол телескоп.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
-
- кандидат преподавател
Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз 

ХАХАINCUBUS написа:Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз

-
- разбира нещата
Колега по кумунизма, колко шарани сме вадили с голи руски телескопи, ама и риба имаше. Така, че няма защо да се молишINCUBUS написа:Ако не става въпрос за някое "платено"с "културни"шаранчета по 1,1,5 до 2 кг,моля за по-сериозно отношение към шарана и съответни никакви телескопи без водачи.Имайте уважението към съответните шаранджийски такъми,плийз

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
- Чернокрилия Паток
- новобранец
Преди 4 години на платен водеом реших да ескперименртирам (след като ми омръзна да ловя на мач на 25 м дистанция 2 килограмови шарани) и на шега на един обикновен 5 метров директен телескоп (фибростъкло) сложим корда 0.20 и най-голямата кука, която намерих закрепих огормно топче намачкан хляб (колкото голям орех). Сложих 30 грама тежест и без плувка заметнах "на дъно".
Продължих да си ловя на мача, но когато след 15 мин телескопа се изсреля във водата... добре че бях до него и успях да го хвана мигове преди да изчезне съвсем в дълбините.
Последва 10 минути борба за прибливажане към повърхността и още 5 минути за докарване до кепчето.
Няма да забравя какво е усещането "дали ще сгъне на две телескопа или не" и никога не бях си и представял,че телескопа при такова натоварване/вибрации ще издава татъв странен свистящ звук (много странен звук беше, нещо като свистене на корда от силен вятър, но звука идваше от телескопа)
Продължих да си ловя на мача, но когато след 15 мин телескопа се изсреля във водата... добре че бях до него и успях да го хвана мигове преди да изчезне съвсем в дълбините.
Последва 10 минути борба за прибливажане към повърхността и още 5 минути за докарване до кепчето.
Няма да забравя какво е усещането "дали ще сгъне на две телескопа или не" и никога не бях си и представял,че телескопа при такова натоварване/вибрации ще издава татъв странен свистящ звук (много странен звук беше, нещо като свистене на корда от силен вятър, но звука идваше от телескопа)

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И щеката си е вид гол телескоп, така че с малко умения удоволстието е на макс.
Примери много, включително и 12 кг.сом
на колегата beis !
Примери много, включително и 12 кг.сом

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
КОЛЕГИ , почнахте мн да се хвалите май
което няма нищо лошо разбира се , но все пак бихте ли ми препоръчали някоя пръчка до 100лв 

-
- кандидат преподавател
Значи,да се разберем за следното-като става дума за "гол телескоп без водачи",разбирам съвременни елегантни,свръх леки и съответно стуващи някакви пари "телескопи"-никакви стъклопласти,бамбукови колове,телеграфни стълбове от комунистическо време и прочие.С които се ловят други риби,даже не е редно с тях да се ловят дори маломерни шарани.И не е ставало въпрос за щека /не е телескоп,щото сглобката й не е телескопична/,нито за разни ластични съоръжения.А след уточнението "до 100 лева"млъквам - вдигането на тежести в риболова не е моето удоволствие 

Пръчка няма да ти препоръчам, но ще спомена че е добре след като си си купил прътлето и си решил да ловиш шарани с него е добре да го оборудваш с ластик за да не те изненада някой по отраснал шаро. Относно влакното, според мен ако си оборудван с ластик, влакна от порядъка на 0,14;0,16 ще ти свършат работа. Мнението ми изхожда от моя опит и не ангажирам никой с него !stanimir_ написа:как ви се струва това " риболов на шаран с телескоп без водачи ( на плувка ) ? има ли някакъв шанс да се хване шаран така ? и ако да каква пръчка ми препоръчвате ? (акция) и каква корди да използвам ?

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
INCUBUS написа:Значи,да се разберем за следното-като става дума за "гол телескоп без водачи",разбирам съвременни елегантни,свръх леки и съответно стуващи някакви пари "телескопи"-никакви стъклопласти,бамбукови колове,телеграфни стълбове от комунистическо време и прочие.С които се ловят други риби,даже не е редно с тях да се ловят дори маломерни шарани.И не е ставало въпрос за щека /не е телескоп,щото сглобката й не е телескопична/,нито за разни ластични съоръжения.А след уточнението "до 100 лева"млъквам - вдигането на тежести в риболова не е моето удоволствие
Какво да разбирам ? че 100лв са малко ли ? едва ли няма да има хубава карбонова пръчка за 100 кинта

Има толкова изписано по темите с директните.-ако беше споменал цифрата 200-300лв.да коментираме,но за 100лв, 7-ците стават само за брулене на орехи и културизъм,както каза колегата:!:stanimir_ написа:INCUBUS написа:Значи,да се разберем за следното-като става дума за "гол телескоп без водачи",разбирам съвременни елегантни,свръх леки и съответно стуващи някакви пари "телескопи"-никакви стъклопласти,бамбукови колове,телеграфни стълбове от комунистическо време и прочие.С които се ловят други риби,даже не е редно с тях да се ловят дори маломерни шарани.И не е ставало въпрос за щека /не е телескоп,щото сглобката й не е телескопична/,нито за разни ластични съоръжения.А след уточнението "до 100 лева"млъквам - вдигането на тежести в риболова не е моето удоволствие
Какво да разбирам ? че 100лв са малко ли ? едва ли няма да има хубава карбонова пръчка за 100 кинтадо сега не съм ловил с ластик
даже нз как се слага
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не вдигате ли много летвата ?
Човека не е ловил шаран на директен, а Вие веднага му набутвате в ръцете Шимана и Уинъри за по 400-500 лева !
Прохождането в определен вид риболов не започва с най-скъпото
Колегата INCUBUS е прав,че щеката не е баш телескоп, заради сгобката, но и при двете се разчита на гъвкавост и на ластик / евентуално при директният/ .
А и лично смятам, че при риболов на перо ударите на шаран / не трофейни разбира се /, многократно надхвърлят тези при дънен риболов / да не говорим, че дънните понякога се нареждат и по 30- 40 броя, като на Потами /
Ако държите на ракийката и салатата е друго нещо !
Човека не е ловил шаран на директен, а Вие веднага му набутвате в ръцете Шимана и Уинъри за по 400-500 лева !
Прохождането в определен вид риболов не започва с най-скъпото

Колегата INCUBUS е прав,че щеката не е баш телескоп, заради сгобката, но и при двете се разчита на гъвкавост и на ластик / евентуално при директният/ .
А и лично смятам, че при риболов на перо ударите на шаран / не трофейни разбира се /, многократно надхвърлят тези при дънен риболов / да не говорим, че дънните понякога се нареждат и по 30- 40 броя, като на Потами /

bat_boiko_nikolov написа:Не вдигате ли много летвата ?
Прохождането в определен вид риболов не започва с най-скъпото![]()
А и лично смятам, че при риболов на перо ударите на шаран / не трофейни разбира се /, многократно надхвърлят тези при дънен риболов / да не говорим, че дънните понякога се нареждат и по 30- 40 броя, като на Потами /![]()
![]()
![]()
М да.. . те направо ме хвърлиха в тъча ...
нещо като тези ?
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1725
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1996
http://fishingshop-pike.com/details.php ... &subcat=25
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако държиш постояно телескопа, тези модели ще ти дойдат тежки !
Затова или вземи запазен/ втора ръка-Финеса напр./, или добави 30-40 лева, за да падне тежеста под 300 гр. !
Наслука...
Затова или вземи запазен/ втора ръка-Финеса напр./, или добави 30-40 лева, за да падне тежеста под 300 гр. !
Наслука...