Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум




Щука от Богров, а лин- йок!
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Колега, това не е лин, а една друга все по-рядко срещаща се риба - златистата каракуда. Ето ви снимката на един трофеен лин от Южния парк:etiketa написа:Браво.Много шарен риболов,предполагам и динамичен.А линчето е екстра

Тези, дето ме питаха за рецептата за щука във фолио - довечера ще снимам всички етапи на приготвяне и ще ви пусна утре крайния резултат


Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- разбира нещата
- Мнения: 1093
- Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
- Местоположение: КАЗАНЛЪК
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Браво, Доценте! Незнам защо, но досега не харесвах щука - от кулинарна гледна точка. Сега нещо се позамислих, и май ще трябва да импровизирам с някоя рецептичка.
Наздраве 


Колкото повече толкова повече!
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 233
- Регистриран на: Сря Юли 15, 2009 1:42 pm
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
ял съм само прясна изпържена,2 кг,и останах приятно изненадан...
-
- разбира нещата
- Мнения: 902
- Регистриран на: Чет Фев 12, 2009 5:17 pm
- Местоположение: с.Каравелово общ.Карлово
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Добър излет.
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Браво доценте.А имаш ли информация за т.нар.''скрития гиол''.те водоема зад бившата бензиностанция екопетролиум,а сега еко (на ботевградско шосе малко преди да се влезе в София)?отдавна несъм ходил там но преди няколко години се ловеше и едър лин и златиста каракуда,а шараните по 1-2кг небяха рядкост.наздраве.следващия път по голяма щука.наслука. 

-
- ще става разбирач
- Мнения: 504
- Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 6:01 pm
- Местоположение: Исперих
- Обратна връзка:
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Доценте, свалям ти шапка, но не че си тръгнал за лин, а си хванал щука, а за бързият ти ум -
че веднага си реагирал на ситуацията и си импровизирал със плетеняк
Сега очаквам да видя и препиша рецептата, която обеща да постнеш със снимки от А до Я
че веднага си реагирал на ситуацията и си импровизирал със плетеняк

Сега очаквам да видя и препиша рецептата, която обеща да постнеш със снимки от А до Я

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- stefanotis
- разбира нещата
- Мнения: 988
- Регистриран на: Нед Дек 27, 2009 4:04 pm
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Браво, страхотен излет и репортаж си спретнал, а и релийз е имало. Браво колега за щукарката де си направил, а и щуче си хванал чак, БРАВООО !!!
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 5:33 pm
- Местоположение: Стара Загора
- dako71
- сериозен играч
- Мнения: 1311
- Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
- Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
- Обратна връзка:
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Браво на великия комбинатор. 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Мнения: 2553
- Регистриран на: Вто Апр 26, 2005 2:38 pm
- Местоположение: София- Мариан Лозев
- Обратна връзка:
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
...men, жестоко си се объркал.docenta написа:Колега, това не е лин, а една друга все по-рядко срещаща се риба - златистата каракуда. Ето ви снимката на един трофеен лин от Южния парк:etiketa написа:Браво.Много шарен риболов,предполагам и динамичен.А линчето е екстра
Тези, дето ме питаха за рецептата за щука във фолио - довечера ще снимам всички етапи на приготвяне и ще ви пусна утре крайния резултат![]()
Доценте, Пепона не го ли водиш на риболов....
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Сега поетапно ще ви покажа какво й се случи на щуката.
Първо престоя в хладилника едно денонощие намазана с малко олио, лимонов сок, сол, чер пипер, куркума и дивисил. После я извадих, поставих я в намазана с олио /зехтин/ тава с корема нагоре, поръсих с една глава кромид, половин глава нарязан на ситно чесън и половин връзка магданоз и десетина кръгчета топено пушено сирене и се получи тая заготовка:

После плътно я покрих с лентички тънконарязан бекон /може и прошуто или пражка шунка/

След това насипах отгоре останалата част от лука,чесъна и магданоза, добавих половин обелен и нярязан на много тънки шайби лимон и стана ето това:

Бамм във фурната на 190 градуса за 25 минути, докато лимонът почне да покафенява ето така:

Отгоре се слагат лентички балкански кашкавал, поръсва се със стрит джоджен и се слага за още 5 минути във фурната.

Накрая се получава ето това!

Кака Доцентица си хапва, а комшиите плачат с кървави сълзи, котките надничат през комина, вълци и псета вият на двора

Да ви е сладко и на вас!
Първо престоя в хладилника едно денонощие намазана с малко олио, лимонов сок, сол, чер пипер, куркума и дивисил. После я извадих, поставих я в намазана с олио /зехтин/ тава с корема нагоре, поръсих с една глава кромид, половин глава нарязан на ситно чесън и половин връзка магданоз и десетина кръгчета топено пушено сирене и се получи тая заготовка:

После плътно я покрих с лентички тънконарязан бекон /може и прошуто или пражка шунка/

След това насипах отгоре останалата част от лука,чесъна и магданоза, добавих половин обелен и нярязан на много тънки шайби лимон и стана ето това:

Бамм във фурната на 190 градуса за 25 минути, докато лимонът почне да покафенява ето така:

Отгоре се слагат лентички балкански кашкавал, поръсва се със стрит джоджен и се слага за още 5 минути във фурната.

Накрая се получава ето това!

Кака Доцентица си хапва, а комшиите плачат с кървави сълзи, котките надничат през комина, вълци и псета вият на двора


Да ви е сладко и на вас!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Мнения: 2553
- Регистриран на: Вто Апр 26, 2005 2:38 pm
- Местоположение: София- Мариан Лозев
- Обратна връзка:
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
..опропастил си писалката. 
