Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Щука от Богров, а лин- йок!
Щука от Богров, а лин- йок!
Вчера ходих на Долни Богров ужким за линове, защото по това време знам,че се размърдват. Избрах си едно доста перспективно място, вижте:

Започнах стрелба с бели червеи и накълцан торен и има няма след четвърт час - хоп!

Прилична бабушка, пълна с хайвер! Снимах я, погалих я и обратно във водата:

После се заредиха баба след баба и без повече снимки си ги връщах, докато на петнадесетина метра в трънаците не видях характерна вълна от щука. Зарязах голия телескоп и рекох да си оборудвам втората въдица като щукарка на тапа. Ама не нося метални поводи,нали съм дошъл ужким за лин, затова си измайсторих един монтаж с плетено влакно Ремингтон, а вирбела го свалих от една стара руска блесна. Вижте:

А там, дето атакува щуката е плитко, няма и метър, затова ползвах само яйцевидна плувка, но без тежест, кевларен повод и тройна кука на Ийгъл Клоу. Боцнах поредната бабушка на тройката и - хайде цоп на границата на трънаците. Понеже няма тежест рибето почна да тегли нагоре и да се върти като изоглавено на разни страни и точно след двадесет секунди плувката я отнесе нещо стремително и зъбато. Дръж да не се навре в тръните. Успях да я подкарам към брега, но там както се вижда от снимките пък има много шавар и водорасли. Направи свещ на два метра от мен и се глобна в шавара под краката ми. Добре, че бях с яките ботуши, нагазих до колене и я гребнах против всички правила изотзад. Щуката в кепа, монофилното влакно - срязано от шавара, кевларения повод - здрав, зъбите на щуката - полуизпопадали. Нагласих криво-ляво самоснимачката на един сух пън и ето го фотото - литрова щука, богровски стандарт и доцент с мокри крака!

Като видяха, че хванах хайванчето се изсипаха доста колеги наоколо и почнаха да пляскат с тапи, така че се отказах повече да ловя щука, ами се съсредоточих към голия телескоп и линовете.
Ама линове няма, ами почнаха да излизат ето такива караконджули:

Но когато почнаха да излизат и тия гадове, събрах багажа и айде към София.

Всичката дребна риба - бабушки, каракуди и костурчета пуснах обратно във водата, защото имаше хайвер. Щуката вече си е хвърлила хайвера и затова я задържах, тази вечер ще я пека във фолио с масло, бекон, гъби и т.н. по една стара тракийска рецепта, да си я хапнем с кака Доцентица

Започнах стрелба с бели червеи и накълцан торен и има няма след четвърт час - хоп!

Прилична бабушка, пълна с хайвер! Снимах я, погалих я и обратно във водата:

После се заредиха баба след баба и без повече снимки си ги връщах, докато на петнадесетина метра в трънаците не видях характерна вълна от щука. Зарязах голия телескоп и рекох да си оборудвам втората въдица като щукарка на тапа. Ама не нося метални поводи,нали съм дошъл ужким за лин, затова си измайсторих един монтаж с плетено влакно Ремингтон, а вирбела го свалих от една стара руска блесна. Вижте:

А там, дето атакува щуката е плитко, няма и метър, затова ползвах само яйцевидна плувка, но без тежест, кевларен повод и тройна кука на Ийгъл Клоу. Боцнах поредната бабушка на тройката и - хайде цоп на границата на трънаците. Понеже няма тежест рибето почна да тегли нагоре и да се върти като изоглавено на разни страни и точно след двадесет секунди плувката я отнесе нещо стремително и зъбато. Дръж да не се навре в тръните. Успях да я подкарам към брега, но там както се вижда от снимките пък има много шавар и водорасли. Направи свещ на два метра от мен и се глобна в шавара под краката ми. Добре, че бях с яките ботуши, нагазих до колене и я гребнах против всички правила изотзад. Щуката в кепа, монофилното влакно - срязано от шавара, кевларения повод - здрав, зъбите на щуката - полуизпопадали. Нагласих криво-ляво самоснимачката на един сух пън и ето го фотото - литрова щука, богровски стандарт и доцент с мокри крака!

Като видяха, че хванах хайванчето се изсипаха доста колеги наоколо и почнаха да пляскат с тапи, така че се отказах повече да ловя щука, ами се съсредоточих към голия телескоп и линовете.
Ама линове няма, ами почнаха да излизат ето такива караконджули:

Но когато почнаха да излизат и тия гадове, събрах багажа и айде към София.

Всичката дребна риба - бабушки, каракуди и костурчета пуснах обратно във водата, защото имаше хайвер. Щуката вече си е хвърлила хайвера и затова я задържах, тази вечер ще я пека във фолио с масло, бекон, гъби и т.н. по една стара тракийска рецепта, да си я хапнем с кака Доцентица

Последно промяна от docenta на Пон Апр 19, 2010 3:52 pm, променено общо 1 път.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Re: Щука от Богров, а лин- йок!
Супер си!
-
- вече хвърля и на тежко
е даи рецептата,де 

Браво колега, голямо разнообразие на тоя Богров бре .. !!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Don4o_62
- учете се от него
Добър риболов.А щуката найстина става във фолио най добре.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Супер риболов
Давай и рецептата,че по никое време събуди гладното в мен

-
- ще става разбирач
Браво.Много шарен риболов,предполагам и динамичен.А линчето е екстра 

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.

-
- новобранец
Който си го може си го може!Браво за страхотната щука номера е да уцелиш момента 

-
- ще става разбирач
-
- и господ не е толокова добър
Доцента си е доцент 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Доценте, има една специална категория постове на една специална категория хора, които винаги са будили у мен дълбок респект и цял букет от прекрасни емоции и съпреживяване на излета на пишещия. Сещам се за Кърцата и за Вас - едно време като дете с такъв захлас четях разказите на Емилиян Станев и съзнанието ми изпадаше в сладко съпреживяване и живи картини пред очите ми. Четейки Вашите постове изпитвам сходни емоции, затова мога само да изкажа дълбок РЕСПЕКТ! Бъдете здрави двамата с кака Доцентица 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;