Шкода Октавия??

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Шкода Октавия??

Мнение от Павел Иванов »

Да де ама не бих заложил на ни един Фолцваген произведен след 98ма та за тва тъй :wink: Еле па на варианта Пасат в който е и Октавията а Ивака точно за него пита .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Много е важно каква е и цената на амтомабила, а като им гледам цените в Мобилето мисля , че си заслужава.
В старата работа имахме около трийсе Шкоди, и като изключа дребни проблеми с окачването, които се появиха след около сто-сто и двайсе хиляди други ядове не е имало. Сглобката на колата като цяло не е много добра, но за такива пари толкова.
Изображение
калоян митев
новобранец
новобранец

Мнение от калоян митев »

колата е на късмет.Шкода Октавията е с платформата на голф,габаритите на пасат-твърдо окачване и много друса,вътре е с евтини материали и пластмаси.Като качество е по добре от фолксвагените,но е Шкода ,няма престиж.За парите си е добър избор,но се понапъни още малко и си купи Супърб-имал съм такъв чисто нов,комфорта е много добър,има луксозни модификации които и вътре са луксозно направени с качественни материали.И по възможност си купи кола(която и да е ) след фейслифта на модела.До сега съм си купувал 3 пъти нови коли и то от първата година на производство и трите пъти във и след гаранционият период съм имал най неочаквани проблеми дори и по двигатели.За това цели се във фейсливта на даден модел.А от Шкода ,Супърба е по добрият избор-доближава се до Ауди 6.Моторите са 2 които са качествени на Флксваген груп-1.8Т бензин и 1.9 дизеловата ,това е другите малко или много са проблемни.Подръжката като цена е прилична ,като за кола след 2000г производство,но това е пак индивидуално за всеки.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Нито ще возя семейство, нито ще я ползвам за пичеловка :lol: трябва ми работен кон (средно на година 80 000 - 90 000, често по лоши пътища), но с евтина подръжка. Не като на Тойота примерно, пукам алуминиева джанта и айдее 600 лв :?

Наясно съм, че вътре е пласмасарник и евтинджос и въобще не ме вълнуват тези неща. :lol:
За фейслифта ми се потвърди мнението.

По напред колега беше написал, че частите са скъпи. Колко? примерно лагер 200-300 лв?
Павка, за пасатите знам че са на алуминиево окачване като айди а Шкодите за да изеле по-евтино :lol: на желязни
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ivak написа:... а Шкодите за да изеле по-евтино ...
Мммм , то се получава как Мегана , добре че има турско правен такъв та да му е читаво окачването :lol: :lol: :lol:

пп - не бих заложил за работен кон на Октавията ако да е с джелезно окачване . За тия пари и изисквания бих заложил на това - Mitsubishi Space star 1.9 DID
Изображение

пп2 - каква и алуминиева джанта на тоя цолаж да спукаш си е .... бабата . Търси си с тринайски :D

Павел Иванов
Аватар
krankal
новобранец
новобранец

Мнение от krankal »

Страхотен автомобил! Имам Октавия от 5-6 години купена на старо, модел 1998 г. сервиз почти не съм посещавал, сменял съм само машинката на педала на спирачката /12 лв./ и машинката на чистачките/май само тя не е на Фолксваген/ почти всичко е Фолксваген и е заменимо с части на Голф и Поло, съответно не е проблем да се купи на сносни цени.Другото чешко явно е тапицерията, която се изтърка на шофьорската седалка.
Отново бих си купил Октавия-страхотен автомобил...и забравих -огромен багажник-мотора 15 коня и баката на лодката влизат без проблем:)))
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Страхотен автомобил, но не става за това, което търсиш.
Бъди сигурен, че ще лази и задира при всеки по лош път.
Плюс това е дълга база и изобщо не е проходима по черни пътища.
Пък шкода 4х4 си е някакво недоразумение, да не говорим, че това изобщо не е 4х4, но това е друга тема.
С една дума НЕ става за риболов в България.
tararan
новобранец
новобранец

Мнение от tararan »

Е, не че имам мазда ама :drinkers:
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Колега,днес станах горд собственик на Октавия 1.9 ТДИ 4X4 110 коня-комби 6 степенна скоростна кутия и тези дни ми предстои пълно обслужване на автомобила след което бих те запознал по обстойно за цени на части.Днес се прибрах с нея,по пътя няма забележка в разход,а и много бяга.Сега лягам че припадам за сън.
Без жени можем,без риболов не можем!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ще съм много благодарен :D Почерпушка ако се видим задължителна.

Мицубиши не мога да потдържам, а и ми трябва дълъг автомобил за да мога да спя спокойно в него :D
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз вече 2 години карам Пасат 2002 г. 1.9 ТДИ. От към разход е супер автомобил. Особено като се има предвид как върви. :wink: От към части ... до сега само едно каре - 130 лв. Ама ако се наложи носачи :( . Та си мисля че шкодата ще е идеалният вариант. Тя е със старото окачване и подръжката не е скъпа. За летите джанти мисля че не са удачни за работен автомобил. Предназначени са за гъзария. :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ivak написа:...Мицубиши не мога да потдържам,...
Ми че то кво му е да го поддържаш ? Купуваш го , караш 500 000 км. сменяш му маслото и накладките , караш още 500 000 км. и го продаваш :lol:

Цено , късметлия си отвсякъде ! Имам почти всекидневно наблюдение на четири от тия пасати и такава морга за тия години произведена кола , нема ! Не друго ами кога не им се прави ходовата част се оправя компютъра и една купчина дреболии а ако остане време и парета между другите ремонти може да се оправи и климатика / климатроника . Както се казва "всеки уважаващ себе си Фиат произведен през осемдесетте би им завидял" :lol:

Павел Иванов
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Павел Иванов написа:
Ivak написа:...Мицубиши не мога да потдържам,...
Ми че то кво му е да го поддържаш ? Купуваш го , караш 500 000 км. сменяш му маслото и накладките , караш още 500 000 км. и го продаваш :lol:
Бе ти с ква трева си се надрусал бе... уахахаха уахахаха :weedman: :weedman: :weedman: Баси комедианта :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ивак зимай си шкодилака и не слушай тоя с гривата... :D Дай му дайви и японско да сънува...
п.п Павле, сигурно и японките на 500 години още стават за секс а? :D кво ти е мнението? уахахаха
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

AL KAPONE написа:...п.п Павле, сигурно и японките на 500 години още стават за секс а? ...
Ае да не мешаме понятията :idea: Японките като жени си имат преклонна възраст - 23 години , не така стои въпроса кога иде реч за коли и макари :smt016 :smt016 :smt016

пп - смената на маслото само на 500 000 км. не е задължително , просто да види човек как им е на хората с голфовете и тъй 8)

Павел Иванов
петър василев

Мнение от петър василев »

Aaaaaaaa,този път ще ударя едно рамо на Павката.Преди 5 години купих Mitsubishi Lancer 1300_GLi за бригадата ми да имат превозно средство и бях много учуден от тази кола.Караше се само по черни пътища и вечно натоварена догоре,,,,а бе голяма експлоатация и за 5 години само бензин и масло сменяхме и то когато им дойде на акъла на моите или на мен.С две думи ''магарета'',много здрави коли са митсубишито.

п.п.Като я купих ми казаха ,че болката на тези коли е в скоросната кутия ,,,лагерите се износвали бързо и аз взех,че ги смених всичките,но после толкава години не съм имал никакви проблеми :wink:
Само мога да призная,че за риболов не стават,защото са много ниски :wink:
Ето как изглежда днес :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”