Шкода Октавия??

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Шкода Октавия??

Мнение от Ivak »

Да се допитам и аз до форумното мнозинство относно този автомобил. Гледах избирах, изчете ми се четенето :x

Спрял съм се на Шкода Октавия, 1.9 ТДИ, комби вариант след 1999г. Евентуално 4Х4.
Нищо друго не покрива изискванията ми за икономичен, автомибил с ниска подръжка и достатъчно място.
Въпроса ми е какво се чупи, издържат ли 10000-15000 км без ремонти, и долу горе какви са цените на частите.
По четенето в сайтове и списания, тестове и специализирана литература бях останал с впечатлението, че са читави автомобили нисък клас, но бях въвлечен в спор, че са със скъпи части и се чупят доста.
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шкода Октавия??

Мнение от ники1 »

Ivak написа:Да се допитам и аз до форумното мнозинство относно този автомобил. Гледах избирах, изчете ми се четенето :x

Спрял съм се на Шкода Октавия, 1.9 ТДИ, комби вариант след 1999г. Евентуално 4Х4.
Ако е поддържана грамотно и карана човешки, няма да съжаляваш за избора си!
Все пак Шкода е част от "VW Grupe".
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogox1 »

колега, автомобила е отличен. Аз имам 3 шкоди (фабия,октовия и фелиция) супер доволен съм обсолютни никакви проблеми не съм имал с нито една. Относно частите не са скъпи нормални цени , не са като на лада -стотинки, но и не са скъпи. Ако я караш колата нормално без някви грозни извръщения няма да имаш проблем нито с двигател, нито ходова част. Аз лично съм ходил със всичките коли за риба и не съм имал проблеми. А и 1,9 ТДИ мотора е супер здрав и икономичен.
Специално ще се консолтирам с един близък който бачка в Шкода София.
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

През 2007 имах щастието да измъкна една нова Октавия "за ушите".Още не бях свалил найлоните от пода и тапицерията на шофьорската седалка започна да се протърква и да става на топчета.Лятото на 2008 година се връщам от морето ,и в най голямата жега,климатика ми отказа,отделно ми светна някаква лампа "проблем в електрониката".Не,че не ми смениха тапицерията и не ми поправиха климатика,защото колата беше гаранционна,но от това ми се обърна всичко и я продадох.Иначе я купих с много мерак,но като си помислих,че изтича двугодишната гаранция и после "дупе да ми е яко"като влезна в сервиз.Частите са си скъпички.Моя съвет е за по-масов автомобил.,нещо Опел или от рода.Това е моето мнение и не искам да ангажирам никой с него.Споделям го,защото ми се е случвало.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Имахме няколко Октавия 1, дизели 1.9. Единствения проблем беше, че са много ниски. (не комбита)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MITAKA_STZ »

Сносен автомобил(народен).Вземай и няма да съжаляваш. :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Ивак,аз от една година имам Шкода Октавия - комби 4х4.Независи мо че е бензиновият мотор.Дава много добър разход.Държи се много добре на пътя и по-чукарите.Единственият проблем,че отпред са ниски и по-чукарите трябва много да се внимава,да не замине картърчето.Че после е много лошо. :smt022 За това време,ремонти не съм правил.Единствено,накладки,масло и зимни гуми.Приятелски съвет.Взимай и няма да збъркаш. :smt023
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Един съвет от мен специално за OKTAVIA след 1999 внимавай много да не вземеш някое бившо такси,защото тези коли са масови таксита и точно на тези след 1999г сега им изтича 10г. право на автомобила да бъде такъв(от датата в талона).Знам няколко случаи на таксиметрови шофьри коите вече се отърваха от колите си(смяна на цвета и съответно талона и малко освежаване-доста добър начин да разкараш непродаваема кола.Щото май няма много хора които искат да си купят 10г такси.
Затова внимавай много при избора си...иначе мой приятел си купи такава(нова обаче) още е лизингова и е мн.доволен
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Като исключа леко кекавото окачване и леко кекавата сглобка колата е ОК. И по-добре комби, малко по-височки са.
Изображение
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

шкодата си е шкода вземи си нещо немско или японско
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

ники1 написа:...Все пак Шкода е част от "VW Grupe".
Баси антирекламата и направи на Октавията с това ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Както и да я погледнеш,са си ниски и тва е.За рибар човек не става.Един път ще се навреш някъде,и ще изкъртиш нещо отдолу.И аз доста се двуомях,и гледах,и гледах и накрая разбах че не става за риболов :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
ресьора

Мнение от ресьора »

Така за ниското са ниски но винаги може с малко желание да се вдигне достатъчно тъй че колега височината да не те плаши
Аватар
galfii
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от galfii »

3 години карам Октавия TDI.Много икономична,здрава,стабилна на пътя, удобна и комфортна за пътуване.Просвета на моята е 140 мм. Трябва много внимателно да си избираш черните пътища.Предполагам че 4X4 ще е по висока.
Винаги кълве един час преди да отида на язовира и половин час след като си тръгна!
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

Павел Иванов написа:
ники1 написа:...Все пак Шкода е част от "VW Grupe".
Баси антирекламата и направи на Октавията с това ...
Човеко, незнам къде видя антиреклама ?!? Това е реален факт- Фолксваген преди доста години купиха Шкода и въведоха там техните правила..................просто факт...............
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”