Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Наглост и безумие!
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Re: Наглост и безумие!
Изминалите 20г. на безхаберие към природата ни ми дават основание да мисля че с административни наказания нещата няма да се подобрят.Моралът на българина е много много нисък. И тук в Плевен в магазините за риба съм виждал да предлагат и то маломерни мрени, скобар, сом и бяла риба, и то по време на забрана! Единственият изход за справяне с този огромен вече проблем е криминализиране на бракониерството и жестоки проверки в магазините за риба. И съм сигурен, че точно за една година след тези мерки ситуацията ще бъде друга!Криминализирайте бракониерството,господа управляващи както обещахте.
-
- учете се от него
То добре да го криминализират, но кой ще съблюдава ....
Както писах в друга тема:
На Малко Шарково втора седмица подред се вадят шарани от по 10-15кг на серкмета и мрежи от самите горски, които "вардят" за бракониери през ловния сезон.
Достоверна информация от човек присъствал на събитието и на въпроса какво е това безумие, отговора бил - Това е риба не е дивеч

Денонощно стоят мрежи по три реда на Горно полянския ръкав и на Воденския ръкав, но кой ще следи за реда при положение, че самите "стражари" ги пускат.
ПОВРЪЩА МИ СЕ

Както писах в друга тема:
На Малко Шарково втора седмица подред се вадят шарани от по 10-15кг на серкмета и мрежи от самите горски, които "вардят" за бракониери през ловния сезон.
Достоверна информация от човек присъствал на събитието и на въпроса какво е това безумие, отговора бил - Това е риба не е дивеч

Денонощно стоят мрежи по три реда на Горно полянския ръкав и на Воденския ръкав, но кой ще следи за реда при положение, че самите "стражари" ги пускат.
ПОВРЪЩА МИ СЕ

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здрасти, Saxon!Saxon написа: ... Използвам темата и да ви информирам, че вече има резултати от писмото ни. От МВР и МЗХ ще ни включат в изработването на програма за борба с бракониерството, за което ще трябва да направим група. Все още нямам информация кога и къде ще има среща между нас и тях. Ще ви кажа веднага, щом получа известие.
Наслука!
Радвам се, че има все пак някаква реакция от страна на МВР и МЗХ! Ще следя с нетърпение раздела за бракониерите (не че не го правя досега де), но ако нещата стигнат до сформирането на група, за което силно се надявам, изразявам желание и готовност да помагам както и с каквото мога. Драсни едно лично когато има конкретни реакции от МЗХ

А що се отнася до тия гадове от рибния магазин ... САМО законодателни промени и яко контрол, всичко друго е ала-бала

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Положението на Цоневския язовир е същото.Миналата година като хвърлих въдичката и в продължение на 2 часа нищо.
Стана ми ясно какво става когато се приближи една лодка на около 15-20 метра от брега и двама идиоти започнаха да вадят мрежата
.С цялата си наглост единия ми вика как е колега излиза ли? Събрах си багажа и отидох до Варна и подадох сигнал.Жената вътре се усмихна под мустак и каза че направят проверка.Резолтата е нулев.