Наглост и безумие!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Наглост и безумие!

Мнение от Saxon »

http://news.ibox.bg/news/id_1663792356

Бракониерската наглост вече не знае граници! Вчера се опитах да поговоря със собственика на един магазин за риба в близост до дома ми,където се продава бракониерска риба-каракуда, червеноперка, мрена.... Копелето ми каза, че ме познавал, и щяло да е ми е по-спокойно, ако не се бъркам в техните работи! Това тяхното явно е много сериозен бизнес, със добри доходи, без данъци и т.н.. Просто трябва да спрем това безумие.
Използвам темата и да ви информирам, че вече има резултати от писмото ни. От МВР и МЗХ ще ни включат в изработването на програма за борба с бракониерството, за което ще трябва да направим група. Все още нямам информация кога и къде ще има среща между нас и тях. Ще ви кажа веднага, щом получа известие :) .
Наслука!
Никога не пия карал!

Изображение
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Наглост и безумие!

Мнение от vladoto »

Най-фрапираща е агресията на рибарите-нарушители в Монтана. При една от последните проверки на язовир „Огоста" бракониери нападат проверяващите, след което бягат и все още не са заловени.

Набезите на бракониерите продължават не на язовирите, а срещу самите инспектори. В продължение на няколко дни гумите на личните им автомобили се пукат редовно. Полицията в Монтана продължава да издирва нарушителите.

Ееее пак сме първенци!! :(
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Saxon написа:Вчера се опитах да поговоря със собственика на един магазин...
Това къде? В Ст. Загора или Казанлък, колега?
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

,,Проверките са били съвместно със служители от полицейски управления в страната,,
Когато това стане ежедневие и се криминализира бракониерството,може да разчитаме на положителни резултати!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

вместо бракониерите, наказани биват иараджиите, :lol: :lol: :lol: ,по голямо безумие не бяхвиждал скоро,абе там в монтана имат ли изобщо полиция???
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

мирославмладенов написа:вместо бракониерите, наказани биват иараджиите, :lol: :lol: :lol: ,по голямо безумие не бяхвиждал скоро,абе там в монтана имат ли изобщо полиция???
Полиция не само в момента,ами от много време няма вобще в България :evil:
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

mario67 написа:,,Проверките са били съвместно със служители от полицейски управления в страната,,
Когато това стане ежедневие и се криминализира бракониерството,може да разчитаме на положителни резултати!
До никъде няма да стигнем, ако разчитаме само на полицията и на ИАРА.Мисля че е крайно време да се обединиме всички риболовци и да вземеме нещата в свои ръце.Като се разчуе на няколко язовира за пребити бракониери и им бъдат пуснати снимките във вестниците ще им охладиме ентусиазма.

п.п. Съжалявам за горенаписаното, наистина звучи гадно, но просто не виждам друг начин за борба с бракониерите.
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Както се казва "С техните камъни по техните глави"Нека все пак не забравяме,че и най-голямата демокрация в света-Америка е започнала от Дивия запад и когато хората са взели правосъдието в собствените си ръце...
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

pachosz написа:
Saxon написа:Вчера се опитах да поговоря със собственика на един магазин...
Това къде? В Ст. Загора или Казанлък, колега?

Става дума за новооткрит рибен магазин под дългия блок на "Абаята" в Казанлък. Собственика не е местен! Представяте ли си, копелето е дошло от майната си, за да отвори рибен магазин, защото има уговорка с бракониерите, че ще бъде снабдяван безпроблемно с риба. Интересното е и друго, проверки на рибните магазини в Стара Загора и Казанлък се правят ежеседмично, а бракониерска риба продължава да се продава в тях, има я и по време на проверките, нямат време да я скрият :evil: .....
Никога не пия карал!

Изображение
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

аз съм за побоищата над бракниери.само да кажа че ако са мангали боя не помага преди две години бих двама манговци в продължение на30-40минути на жребеца после се поотупаха и изчезнаха все едно нищо не е станало. ма бая бой си беше
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

На скоро ми собственика на язовир ми разказа случай при който е хванал двама да му мрежарят язовира. Яли за прилично бой, полицията ги е отвела и слвд като са ги пуснали наглеците отишли да си искат мрежата :!: За това с камъка за шията и в най-дълбокото. Друга оправия няма.
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ded »

Подкрепям колегата за бой.При нас в София на пазара в Младост продават безпроблемно червеноперка уклей и тем подобни риби.Минават си проверяващи и НИЩО.
Тоз, който падне в бой той не умира.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

ded написа:Подкрепям колегата за бой.При нас в София на пазара в Младост продават безпроблемно червеноперка уклей и тем подобни риби.Минават си проверяващи и НИЩО.
Младост и Дружба са близо, освен да се организираме и да отидеме ''да си купиме малко риба''.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Тази вечер ми цъфнаха 3 млади момчета,чули отнякъде,че се занимавам с електроника и ми носят нещо за ремонт.Като го видях, изтръпнах-уред за шоков риболов.Кой ви го даде?Не казват,ама много им било мъчно,като гледали рибата как си плува,а прибора им не работи.Ако не бях на 60г,не знам какво щеше да стане.Само ги уведомих,че са сбъркали адреса,ама вътре ми кипеше.Баш на мен ли ще попаднат?
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Saxon написа:http://news.ibox.bg/news/id_1663792356

Използвам темата и да ви информирам, че вече има резултати от писмото ни. От МВР и МЗХ ще ни включат в изработването на програма за борба с бракониерството, за което ще трябва да направим група. Все още нямам информация кога и къде ще има среща между нас и тях. Ще ви кажа веднага, щом получа известие :) .
Наслука!

ИАРА и МВР нямат потенциалът да се справят !Жалко е , но е действителност .
Всеки от нас иска да помага :idea:
Няма друга алтернатива освен създаването на доброволни отряди по общини. Поне от 10-15 души , за да има хора в готовност по всяко време .
Освен това да се организира самофинансиране от местните риболовци, за подръжка на автомобил и гориво .
Ако сторим това не виждам пречки за оторизиране дейността на подобни групи, даже и на законодателни промени .
Ако разчитаме на саморазправи и постове с епитети по родство не ще решим проблема, който има национален характер /
писаното от колеги по-горе го потвърждава/ !
Законодателните промени за инкриминиране на бракониерството и даване на правомощия на тези отряди / не само към т.нар. риболовни сдружения/ са наложителни.
Апелирам, при бъдещи срещи с отговорни правителствени институции да се наблегне на ТОВА :!: :!: :!:
А ние по места имаме готовност да действаме :idea:
За собствена сметка, но и за морално удовлетворение, че правим нещо в името на кауза с главно К :!:

Поздрави и никаква търпимост към всички мислещи се за по-велики от законите на държавата, надарена с такива красоти !!!
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”