Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

На каква дълбочина
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- man1966
- ще става разбирач
Хулигане , не знам ИАРА чий го крепят ма сега на Ивайловград има един нов собственик на една доста големка вила.Та тоз човек се е заел да ги прогони таквиз рибари от снимката.Даже вече има доста успехи по темата....HOOLIGAN написа:ловил съм сом на дълбочина от 4 до 23 метра всичко си зависи от мястото и сезона!
а ето и нещо за Анатемосания! Такива ги има безчет на Ивайловград, мястото е на "Булеварда" срещу местността "Чинарите"
Покрованци спирка нямат, само се чудя ИАРА чий го крепят?

Я елате рибенца при батко...
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
HOOLIGAN - мястото наистина е там,знам го наизуст и мрежата си е там почти цяло лято и Покрованци са си там,само се сменят и не само ние с теб го знаеме това,но Ивайловград съм го признал за най-бракониерския язовир.Затова рибата там значително намаля и продължава да намалява прогресивно с всяка изминала година.
Добре ,че обаче сом трудно влиза в мрежите на бракониерите и съм сигурен ,че още дълго време ще се говори за трофейни сомове хванати на този водоем на кльонк.Между другото това беше първия язовир в който видях за пръв път да се практикува риболова на кльонк-отначало кльнкаджиите се брояха на пръсти(двама,трима) за целия язовир ,а сега лятно време ела да видиш какво става-всичко живо се накачило на лодките и удря ли удря по водата,само плаши рибата
Добре ,че обаче сом трудно влиза в мрежите на бракониерите и съм сигурен ,че още дълго време ще се говори за трофейни сомове хванати на този водоем на кльонк.Между другото това беше първия язовир в който видях за пръв път да се практикува риболова на кльонк-отначало кльнкаджиите се брояха на пръсти(двама,трима) за целия язовир ,а сега лятно време ела да видиш какво става-всичко живо се накачило на лодките и удря ли удря по водата,само плаши рибата

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги. Благодаря ви много за отговорите. Това лято ще пробвам(като и чат-пат ще пускам 1 от въдиците по-надолу). Мултипликатори имам 2-на ОКУМА, взех си и две ролки плетено на Берклей по 270м.-40кг. (те като чета, май тук са и по евтини), поръчах си и 2 кльонка на CATFISH GROUP,имам и 3 пръчки, но не знам дали не са много дълги-1-3метра и 2 по 3.6м, а за сонара-2000 долара май ще са ми доста, но ако ми кажете няколко марки мога да ги потърся и тук(пък и ще сравним цените с тези в България), а може и 2 ръка
.............а да ми препоръчате някой язовир (някой знае ли дали има сом на яз. Душанци). Аз лично не вярвам, но 1 приятел ме убеждава че има
.............а да ми препоръчате някой язовир (някой знае ли дали има сом на яз. Душанци). Аз лично не вярвам, но 1 приятел ме убеждава че има
Последно промяна от Иван-Клисура на Вто Май 02, 2006 6:20 pm, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Иване ша фана пишкира и ш'та изплющя...кви 40кг бре ? под 50 не слизай грам на долу!!! Чуеш ли? А пръчки само цели без втулки...1.95 чуеш ли? А сега след като си взе Окума па по нечий съвет иди и отвори каталога за който ти писах аз !!! Ще видиш различния мултипликатор...тоя който е по особен! А в Душанци пич сом не дири...сега и друго да кажа аз :
Поборников...ти мен ли предизвика...че не разбрах ?
за сонара...пич май не си дорасъл в разбиранията си за сонари...вземи и го виж....след това се изцепвай в мрака щото колегите па ш'те нахокат! Това драги е първия дълбочинен ренген..не сонар ...анадъмо ? ...и да почерпиш всезнайко
дребно питане към теб ?....колко сома си извадил до сега от водата в живота си с кльонка? ....искам точен отговор ???
Поборников...ти мен ли предизвика...че не разбрах ?
Поборников написа:След 20 08 съм на Жребчево да видим кои какъв ще го извади.А за сонара на Анатемосания от 2000$ да не от руска ядрена подводница?
за сонара...пич май не си дорасъл в разбиранията си за сонари...вземи и го виж....след това се изцепвай в мрака щото колегите па ш'те нахокат! Това драги е първия дълбочинен ренген..не сонар ...анадъмо ? ...и да почерпиш всезнайко

дребно питане към теб ?....колко сома си извадил до сега от водата в живота си с кльонка? ....искам точен отговор ???
Господ може всичко чада мой !
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
Иване ти чу ли ме ?..................виж каталога на Корморан за 2006 та година !!! Не питай защо...направи го сляпо и на доверие !...става ли? ....купи тоя модел за който ти говоря...после друг няма да докоснеш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Има и едни други по особени влакна : водят се МОНОФИЛАМЕНТ сиреч плетено и отгоре тефлон...с най добрите показатели за сега е ! Ай не ме питай защо... гледай дебелина-здравина в кг и ще стоплиш защо?
Иване, след забраната пробвай на различни дълбочини от 2 до 14-15 метра. Много зависи и колко е дълбоко под тебе, колко е общата дълбочина на язовира, денно време ли биеш или нощно, релефа на дъното и наличието на подводни препятствия, температурата на водата и термоклина, какво е времето /вали ли, слънчево ли е, вятър има ли или не/, атмосферното налягане, сезона /пролет ли е, лято или есен/ и други.
Най-добре е да се пробва с две пръчки на различни дълбочини, като по този начин е по-голям шанса да налучкаш къде е сома в момента. Ако въобще е активен.
Само ще ти кажа, че са вадени екземпляри както на 34 метра дълбочина, така и на 2 метра под лодката.
Успех и се похвали като направиш сефтето.
Най-добре е да се пробва с две пръчки на различни дълбочини, като по този начин е по-голям шанса да налучкаш къде е сома в момента. Ако въобще е активен.
Само ще ти кажа, че са вадени екземпляри както на 34 метра дълбочина, така и на 2 метра под лодката.
Успех и се похвали като направиш сефтето.
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
-
- кандидат преподавател
Аз не се изхвърлям и не наблягам само на този вид риболов.За него отделям малко време,от 2002г.имам уловени 9 (девет)сома Огняново-3-м/у 3и5 кг.Стамболииски-5 наи големя 7кг. Жребчево-1-10кг.на тролинг с воблер D.D.-huski Dgark.Когато риболова на сом ми стане професия тогава ще разполагам и с време.
ЦАЦА АМА РИБА!!!

- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря за информацията, а ако успея да хвана задължително ще пиша и със снимки
.............а може ли да ми препоръчате няколко язовира в южна България, където да си опитам късмета
.............напишете и няколко марки сонари, защото нямам а не знам към какъв да се насоча- в нета са хиляди.............
.............а може ли да ми препоръчате няколко язовира в южна България, където да си опитам късмета
.............напишете и няколко марки сонари, защото нямам а не знам към какъв да се насоча- в нета са хиляди.............
класиката е GARMIN за какъвто ти стигнат парите по възможност дволъчов някои не стават за солени водоеми да го имаш предвит
цветните са наи хувави
http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=3
цветните са наи хувави
http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=3
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
и той като го видя и лъцна....питай го?iogo написа:Според Асен /PENN/ обаче ...
...обаче друг такъв просто няма и ако не бе спирачка цената му щеше да е златен! не че и сега не е......виж го в сайта.....чакам да се срути в цена..Асен какво ли не пробва там....50$ свалят за сега и това е! Мале как искам да го имам....а пък моя в момента никога не е внасян в БГ