На каква дълбочина

Модератор: sapuna

Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

На каква дълбочина

Мнение от Иван-Клисура »

Колеги и аз искам да попитам при кльонкане на какво разтояние е стръвта от дъното при 1,2 или 3 въдици Благодаря предварително и наслука ,а също така и ако може и да ми препоръчате и някои язовири
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Я се уточни ???
Господ може всичко чада мой !
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

живея в Англия и съм много запален рибар. Мисля около 01|08 да си дойда за 1 месец и повечето време ще го прекарам по язовирите. Тук практикувам доста видове риболов, но през живота си не съм хващал сом и сега съм решил ако ще да е 1кг, но да хвана та ще ми е необходима малко инфо. Като пусна 2 въдици около лодката, на каква дълбочина от повърхноста или от дъното трябва да е стръвта

Все пак благодаря че пишеш, а не като други само да видиш за нещо ново, но без да споделят знания или мнения. НАСЛУКА

.........а също така си търся и сонар-ако може да ми препоръчате някой по добър
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Аз практикувам така, пускам 2 въдици от ляво и от дясно на лодката едната е на 2/3 от дълбочината на водоема другата е на 2/3+2метра.Наблюдаваи на сонара на каква дълбочина ти атакува сома и съответно коригираш дълбочината.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Естествено че е така. Сома се вдига от дъното по посока на звука издаван от клионка. Обикновено атакува стръвта по обратния път към дъното. Ако дълбочината на водоема е 15мт. то стръвта се пуска на 10/12мт. но наи вече се експериментира,зависи от водоема и наи вече релефа на дъното.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Поборников не подвеждай хората !!!!!!!!!! Няма такова нещо.....в яка грешка си! Ама яка..... :lol: Иване слушай пич пускаш м/у 4-7 м под лодката стръвта при дълбочина на водата от 15 - 35 м, в по плитки води също става, но не така резултатно....чу ли ме ??? и повече не питай и не слушай какво ти говорят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Разбра ме вероятно? Поборников има още да се учи.....дооооооста ! И си вземи куки Owner 4 - 8 / 0 ли. Еденични и тройки....Търси макара от Корморан чуваш ли ме? ....отвори 2006та каталога и виж има само един модел който е мултипликатор...ДОЛЕН С НОРМАЛНО ВЪРТЕНЕ И С ФУЛ КОНТРОЛ....единствения по рода си такъв!!! Бях писал мног адски много над 1500 поста но накарах Фиксера всичко да делне именно щото има разбирачи като Поборников....даващи съвети на който всички майстори в занаята се смеем от сърце :lol: :lol: :lol: ....сонар има само един единствн...втори няма.....но е 1999 $ другото е занимавка и залъгалка за рибари тип Поборников....10 години Иване съм се главоблъскал в тоя риболов ама мноо сериозно по 3 месеца на водоема баш в сомския сезон! Ще хванеш сом споко....
и естествено че не атакува прибирайки се към дъното Иване...изобщо не слушай Поборников, той още не знае името на инструмента че не се казва клионк, а кльонк...нищо подобно няма....сома удря внезапно и адски сериозно...идва и странично и от долу, така че Иване това е една друга тема.......
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Никои не подвеждам а пиша това което знам от сибствен опит.А когато дигнеш сома от35мт.на4мт. дълбоъина мисе обади да те поъерпя.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Еййййй та ги нема тука вече Хулигана Левака Тура или Барута па и не само тях....щяха ячко да те освиркат.....ами колега вдигаме го, ама ние, не ти ! И то редовно....и ще се налага доста да черпиш.... :twisted: Собствения ти опит на новобранец едва ли ти дава право да подвеждаш и неправилно да обучаваш други защото тия ти писания остават в аналите на нета и утре или след години когато някой напише търси в търсачката нещо за сома и ще попадне на теб без да те познава! И те ти булка Спасов ден...после ще се понесат легенди за дълбочинен улов на сом !!! :lol: Колега като в нещо още не си достигнал максимума не давай и акъл...раншко ти е да те прайме даскал...
Майсторската школа Гоцов за улов на сом е регистрирана преди 5 г за такива като теб, да се понаучат преди да дават акъл и не на Огняново, а на Ивайловградския и вярвай ми това също не е случайно!

нищо лично Поборников...Фиксера също се е учил от мен там, а и не само той множко са
:lol:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Поборников написа:Никои не подвеждам а пиша това което знам от сибствен опит.А когато дигнеш сома от35мт.на4мт. дълбоъина мисе обади да те поъерпя.
Ами според мен трябва да черпиш постояно :lol: :lol: :lol:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

След 20 08 съм на Жребчево да видим кои какъв ще го извади.А за сонара на Анатемосания от 2000$ да не от руска ядрена подводница?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Не е ама е е най истинския който съм виждал като параметри.Той за това е толкова скъп :wink: :lol:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Възможно е но за такъв сонар ти трябва лодка със 2спални и хол.Има също много добри сонари м /у 500 -600$.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Сома се вдига от дъното по посока на звука издаван от клионка. Обикновено атакува стръвта по обратния път към дъното.
Това е най-смешното нещо дето прочитам напоследък.Пълни глупости-сомът атакувал стръвта по обратния път към дъното :D :D :!:
:arrow: по този повод :arrow: аз се чудя,защо всеки път като удрям с кльонка,сомовете като чуят звука и започват да скачат над водата от двете ми страни на лодката :D :!:
Не,че наистина не ми се е случвало биейки с кльонка някое сомче да изпляска на повърхността на водата,зад гърба ми,около лодката,но това са еденични случаи и са рядкост.....
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Поборников написа:Възможно е но за такъв сонар ти трябва лодка със 2спални и хол.Има също много добри сонари м /у 500 -600$.
Може, може-ма не са чак толкоз добри-па и ако чакаш сонара да ти фане сома-беше тя.

Абе на Жоро лодката май нямаше таквиз спални-като че ли.... :lol:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

ловил съм сом на дълбочина от 4 до 23 метра всичко си зависи от мястото и сезона!

а ето и нещо за Анатемосания! Такива ги има безчет на Ивайловград, мястото е на "Булеварда" срещу местността "Чинарите"
Покрованци спирка нямат, само се чудя ИАРА чий го крепят?

Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”