троини куки за блесни

Модератори: Павел Иванов, sestrata

rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: троини куки за блесни

Мнение от rmstanev »

Това не е лоша идея, а какво мислят за нея по-големите капацитети?
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Абе , аз не съм голям капацитет ,но , това с халкичките го открих сам от "зор заман " !!! Имам една любима блесна и куката и бе ръждясала и се счупи . Гледах ,гледах и временно закачих куката с халкичка , докато си намеря тел и да я разглобя изцяло ! От тогава 4 години и 2 нови куки смених , нищо не повлия на нейната уловимост !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

rmstanev написа:Това не е лоша идея, а какво мислят за нея по-големите капацитети?
ааа, аз малък капацитет ли сам бре а???? - 120 кила специалист по хапка и пийка :finga: :drinkers:

сега сериозно: наистина и на мен ми е интересно и на мен да чуя различни мнения
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

аз искам да попитам нещо :
на мен ми се виждат много големи тройките на купешките блесни :(
може и да съм в грешка, но аз слагам един два номера по малки и имам по малко гелета така...
незнам може и да се заблуждавам, та въпроса ми е вие как практикувате по този въпрос ?
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здравейте,колеги. Аз постоянно сменям тройките на воблерите. Доколкото съм забелязал не им се разваля играта. Ловя предимно с по-големи воблери,за малките не знам. Според мен ако тройката е остра е по-добре,защото и при по-лек удар рибата ще се закачи. Блесна съм разглабял само веднъж и според мен ако имаш специални клещи за смяна на халките не е проблем да се разглоби и да я събереш след това.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Да не отварям специална тема по въпроса ми,
Някой знае ли магазини в София, където се продават тройки Owner ul (има ги на миналата страница, на снимка).
Да не се лутам из магазините...
Мерси предварително :wink:
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Лоди срещу ЦУМ и в Люлин преди кооперативният посока КФЧ трафопоста у десно .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от silurus glanis »

напълно съм съгласен с колегата nikawr аз си ги сменям по същия начин .режа тройката и слагам една халкичка с новата тройка.наслука на всички през новата година
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Въпреки че челта е силно стоманизирана на Мепс XD с финни клещи просто огъвам "зъбчето" прокарвам тежеста нагоре и си сменям тройката безпроблемно. Не на всички става, друг вариант е да си купиш заболекарска тел и просто да смениш телта на цяло. Аз обичам жилата на тройката да са по-близо до листото, сякаш така пюповече лови.
кьоркефали
Аватар
pa4o
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от pa4o »

nikawr написа:аз сменям тройки на блесни, на които не може да се извади лесно тройката, като режа тройката и слагам едно пръстенче и на него новата тройка. тройката се отдалечава с една идея от тялото но не е проблем поне за мен...
Това е начина дори, като се отдалечи уловитоста се увеличава.
Относно големите тройки, за които колегата спомена по горе:
-обърни внимание как се върти листото, ако е по прибрано към тялото търпи по малка тройка и обратното.
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Благодаря на всички за отговорите по хубавата и полезна тема която се заформи :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Това с ръждясването на тройките си е голям проблем.Аз съхранявам десетки примамки в една кутия и винаги след риболов като се прибера в къщи оставам кутиите отворени.Нареждам ги на една маса да изсъхнат примамките за една нощ и чак тогава затварям отново кутиите(винаги мъкна с мен 5-6 кутии с примамки).Въпреки всичко са налице ръждясали тройки и то дори на примамки , които изобщо не съм ползвал все още, само че са били в контакт с ползваните примамки в кутията.
Особено блесните Lusox на Meps, с този пискюл дето задърша влагата - на всеки 3 месеца тройките им ръждясват.Сега съм събрал 6бр. блесни ,на които предстои смяната на тройките.Подобно е положението и с Циклопа на Мепс.Имам чувството ,че тройките специално за тези 2 вървежни модела на фирмата са някакви ментета.Омръзнало ми е да ръждясват.
Не знам няма ли някакво покритие(лак), с което като се напръскат тройките на примамките да станат наистина неръждясващи.Може би ще ме посъветвате да си купя от някъде тройки от неръждаема стомана или карбонови :) -не че не съм готов да го направя, стига да знам от къде.С моя плетеняк изключително рядко губя примамки, но с това ръждясване на тройки и халки няма оправия.....
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Колега, не всички тройки ръждясват. Оунърките, за които става въпрос по-горе в темата при мен поне никак не ръждясват. Страшни куки са това. Имам и доста тройки от други марки, които не ги лови ръжда. Но е факт, че на доста от "марковите" блесни тройките яко ръждясват. На практика, ако жилата и контрите са наред , не мисля, че е кой знае какъв проблем. Можеш също да си пробиеш дупки на кутиите, за да могат да дишат.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Оунърките, за които става въпрос по-горе в темата при мен поне никак не ръждясват
Оборудвах се с няколко размера такива куки.Сега сменям всички ръждясали тройки с Оунър пък да видим какъв ще е резултата.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”