Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

троини куки за блесни
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: троини куки за блесни
Това не е лоша идея, а какво мислят за нея по-големите капацитети?
- Румбата
- разбира нещата
Абе , аз не съм голям капацитет ,но , това с халкичките го открих сам от "зор заман " !!! Имам една любима блесна и куката и бе ръждясала и се счупи . Гледах ,гледах и временно закачих куката с халкичка , докато си намеря тел и да я разглобя изцяло ! От тогава 4 години и 2 нови куки смених , нищо не повлия на нейната уловимост !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- научил се да хвърля
ааа, аз малък капацитет ли сам бре а???? - 120 кила специалист по хапка и пийкаrmstanev написа:Това не е лоша идея, а какво мислят за нея по-големите капацитети?

сега сериозно: наистина и на мен ми е интересно и на мен да чуя различни мнения
-
- научил се да хвърля
аз искам да попитам нещо :
на мен ми се виждат много големи тройките на купешките блесни
може и да съм в грешка, но аз слагам един два номера по малки и имам по малко гелета така...
незнам може и да се заблуждавам, та въпроса ми е вие как практикувате по този въпрос ?
на мен ми се виждат много големи тройките на купешките блесни

може и да съм в грешка, но аз слагам един два номера по малки и имам по малко гелета така...
незнам може и да се заблуждавам, та въпроса ми е вие как практикувате по този въпрос ?
- danev69
- сериозен играч
Здравейте,колеги. Аз постоянно сменям тройките на воблерите. Доколкото съм забелязал не им се разваля играта. Ловя предимно с по-големи воблери,за малките не знам. Според мен ако тройката е остра е по-добре,защото и при по-лек удар рибата ще се закачи. Блесна съм разглабял само веднъж и според мен ако имаш специални клещи за смяна на халките не е проблем да се разглоби и да я събереш след това.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Да не отварям специална тема по въпроса ми,
Някой знае ли магазини в София, където се продават тройки Owner ul (има ги на миналата страница, на снимка).
Да не се лутам из магазините...
Мерси предварително
Някой знае ли магазини в София, където се продават тройки Owner ul (има ги на миналата страница, на снимка).
Да не се лутам из магазините...
Мерси предварително

Спининг Клуб " АБИЧИ "
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Лоди срещу ЦУМ и в Люлин преди кооперативният посока КФЧ трафопоста у десно .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
напълно съм съгласен с колегата nikawr аз си ги сменям по същия начин .режа тройката и слагам една халкичка с новата тройка.наслука на всички през новата година
Въпреки че челта е силно стоманизирана на Мепс XD с финни клещи просто огъвам "зъбчето" прокарвам тежеста нагоре и си сменям тройката безпроблемно. Не на всички става, друг вариант е да си купиш заболекарска тел и просто да смениш телта на цяло. Аз обичам жилата на тройката да са по-близо до листото, сякаш така пюповече лови.
кьоркефали
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това е начина дори, като се отдалечи уловитоста се увеличава.nikawr написа:аз сменям тройки на блесни, на които не може да се извади лесно тройката, като режа тройката и слагам едно пръстенче и на него новата тройка. тройката се отдалечава с една идея от тялото но не е проблем поне за мен...
Относно големите тройки, за които колегата спомена по горе:
-обърни внимание как се върти листото, ако е по прибрано към тялото търпи по малка тройка и обратното.
-
- фен клуб-скобар
Благодаря на всички за отговорите по хубавата и полезна тема която се заформи

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това с ръждясването на тройките си е голям проблем.Аз съхранявам десетки примамки в една кутия и винаги след риболов като се прибера в къщи оставам кутиите отворени.Нареждам ги на една маса да изсъхнат примамките за една нощ и чак тогава затварям отново кутиите(винаги мъкна с мен 5-6 кутии с примамки).Въпреки всичко са налице ръждясали тройки и то дори на примамки , които изобщо не съм ползвал все още, само че са били в контакт с ползваните примамки в кутията.
Особено блесните Lusox на Meps, с този пискюл дето задърша влагата - на всеки 3 месеца тройките им ръждясват.Сега съм събрал 6бр. блесни ,на които предстои смяната на тройките.Подобно е положението и с Циклопа на Мепс.Имам чувството ,че тройките специално за тези 2 вървежни модела на фирмата са някакви ментета.Омръзнало ми е да ръждясват.
Не знам няма ли някакво покритие(лак), с което като се напръскат тройките на примамките да станат наистина неръждясващи.Може би ще ме посъветвате да си купя от някъде тройки от неръждаема стомана или карбонови
-не че не съм готов да го направя, стига да знам от къде.С моя плетеняк изключително рядко губя примамки, но с това ръждясване на тройки и халки няма оправия.....
Особено блесните Lusox на Meps, с този пискюл дето задърша влагата - на всеки 3 месеца тройките им ръждясват.Сега съм събрал 6бр. блесни ,на които предстои смяната на тройките.Подобно е положението и с Циклопа на Мепс.Имам чувството ,че тройките специално за тези 2 вървежни модела на фирмата са някакви ментета.Омръзнало ми е да ръждясват.
Не знам няма ли някакво покритие(лак), с което като се напръскат тройките на примамките да станат наистина неръждясващи.Може би ще ме посъветвате да си купя от някъде тройки от неръждаема стомана или карбонови

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, не всички тройки ръждясват. Оунърките, за които става въпрос по-горе в темата при мен поне никак не ръждясват. Страшни куки са това. Имам и доста тройки от други марки, които не ги лови ръжда. Но е факт, че на доста от "марковите" блесни тройките яко ръждясват. На практика, ако жилата и контрите са наред , не мисля, че е кой знае какъв проблем. Можеш също да си пробиеш дупки на кутиите, за да могат да дишат.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Оборудвах се с няколко размера такива куки.Сега сменям всички ръждясали тройки с Оунър пък да видим какъв ще е резултата.Оунърките, за които става въпрос по-горе в темата при мен поне никак не ръждясват
Риболовец,а не рибар съм аз!!