Как да постъпя

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Как да постъпя

Мнение от qno_zloo »

...аз ще ги върна, лично ще ми е гадно или поне 50 кинта ресто, все пак рибари сме м...ка му.
Да кажа че ното теб нито него познавам.
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Е това вече ме разби. Много дълго и сложно ,но да кажем, че няма как да се докаже дали е невъзможност или тарикатлъци.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
toto57
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toto57 »

Здравей колега,

Работя в сферата на търговията дълги години, по-точно в автокъща. Почти всички сделки са съпроводени от капариране, докуминтирано с квитанция със съответните срокове и стойност на сделката. Подписвайки тази квитанция автокъщата се зедължава да пази автомобила до определения срок, а клиента се задължава да го доплати в същия срок. При неспазване на тези договорености от всяка една от страните, същата дължи неустойка в размер на 10% от договорената сума по сделката.

Във Вашия случай, твоя клиент ти е предплатил сума в размер на около 30% от стойността на сделката, което е много за капаро.

За да ми е чиста съвестта, аз бих задържал само 10% от стойността на сделката!

Дано да съм помогнал!

Поздрави, Радко
Честността и откровенността те правят уязвим, бъди честен, каквото и да става... Майка Тереза
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ако е хубав човек, ще продам въдиците и ще му дам капарото :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Аз бих му ги върнал. 100 лв няма да те оправят и все пак сме колеги.
Изображение
toto57
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toto57 »

snegk написа:Ако е хубав човек, ще продам въдиците и ще му дам капарото :wink:
Хубавия човек сам би предложил неустойка, а не просто "върни ми капарото"!
Честността и откровенността те правят уязвим, бъди честен, каквото и да става... Майка Тереза
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Какви неустойки и глупости ви гонат не знам.Цигански работи.Представям си какво става за малко повече пари.Само дребна душа може да се цигани така
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
mariayn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mariayn »

Според мен задържи му 10% за наказание .Другите му ги върни и си продай въдиците .
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Щом си пазил въдиците 15 дни . За тези дни ти би ги продал така ,че имаш правото да запазиш капарото. Пари на всеки му са нужни , ти сам си прецени какво да правиш.Аз ако познавах човека щях да му върна капарото ако не го познавах,нямаше нищо да види! Все пак трябва да има колегиалност щом си казал " след 15 дни ще ти ги платя " то трябва да ги платиш. Но всичко му се случва на човек ...недай си боже неква болест или нещо друго ....

но помни ,че "Малките неща и жестове придават на живота истински вкус "
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

По логиката на колегата/ Яно злоо/ искам да направя една оферта ...Значи Търся колега които си продава лодката за да я купя ама ше му я платя след 2 месеца за да мога да я изпробвам как е ,колко харчи мотора ,водица тъи ли ...ама на различните водоемчета как се държи ,като има вълни като няма и т.н. и сега само ше я капарирм да речем 500лв и септември месец ше се откажа щото тъщата се спомина /недай си боже/ и да си ми върме 500-те лв аз пък ше си му дам лодката ...и така другото лято пак по същият начин ...и така няма да давам една кола пари за лодка ама цяло лято ше си влача на които язовир си ми кефне ...щот тряя се пробва стоката .Е това е моето виждане .ако има колега с лодка за продаване да се обади че сезона почна .
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Аватар
jordanpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jordanpetkov »

Колеги капарото е дадено на 18 март 2010г. Сега сме 24 юни 2010г. :idea: :idea: :idea: :shock: :shock:
Колегата ми е познат нищо повече .
Ще пусна пръчките отново за продаване и ако се продадът на същата цена на която се договарихме с него ще му върна капарото на 100% ако се продадът по евтино от договорената с него цена ще взема от капарото колкото е необходимо и другите пари ще му ги върна, така реших да постъпя :idea: благодарение на вашите отговори.
Поздрави и на слука :D
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

....Ганчев, аз вярвам в човещината-въпреки че в бизнеса няма такава.
Няма го никъде това, да оставиш капаро и да вземеш стоката. :wink:
snegk

Мнение от snegk »

jordanpetkov написа:Колеги капарото е дадено на 18 март 2010г. Сега сме 24 юни 2010г. :idea: :idea: :idea: :shock: :shock:
Колегата ми е познат нищо повече .
Ще пусна пръчките отново за продаване и ако се продадът на същата цена на която се договарихме с него ще му върна капарото на 100% ако се продадът по евтино от договорената с него цена ще взема от капарото колкото е необходимо и другите пари ще му ги върна, така реших да постъпя :idea: благодарение на вашите отговори.
Поздрави и на слука :D
:smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

[quote="qno_zloo"]....Ганчев, аз вярвам в човещината-въпреки че в бизнеса няма такава.
Няма го никъде това, да оставиш капаро и да вземеш стоката. :wink:[/quote]

Както няма и върнато капаро при отказ от сделка /освен в случаи на допълнителна договорка за връщане/.Естественно че като се капарира стока тя не се взема ,и мен ме учуди че кукувача я е взел да я пробва ?!?!?!?ами ако бяха откраднали или счупили пръчките по време на пробата ко прайм?и съответно няма пари да ги доплати ??? продавача ли ше пие една студена вода???
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
посейдон
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от посейдон »

момчета няма смисъл да спорите - КАПАРО НЕ СЕ ВРЪЩА . в хотелиерския бизнес съм и съм видял и 2 и 200 . имах подобен случай с английска компания . дойдоха капарираха 30 апартамента и после не ги видях година и половина ,а те са взели 100 % от сумата от клиентите си без да ми доплатят остатъка и година и половина си прибараха лихвите. като разбрах им казах че сделка няма и се НАСРАХА ...... след 4 часа бяха в софия и искаха среща . като се видяхме им казах че искам не само остатъка а и пропуснатите ползи за 1,5 г . и ако сте ми следили мисълта правилно ще разберете че продавача НЯМА ВИНА . НЕ ВРЪЩАЙ НИКАКВИ ПАРИ . продай си въдиците с нормална загуба за периода и не се занимавай с глупости. за 5 месеца цената е паднала поне с 20 % до 30 % . в случай че ти е приятел му дай въдиците и да ти ги плаща когато има пари . а и забравяте нещо друго - ТОЙ НЕ СИ Е ИСКАЛ КАПАРОТО :!: :!: :!:
последните ще станат първи......
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”